Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen – KSH Eindstand 0-1

17 mei 2018 ǀ Auteur: Arnoud te Vaanholt
FC Eibergen redt het ook niet tegen KSH

Na de dikke nederlaag tegen VIOS Beltrum had FC Eibergen tegen KSH iets goed te maken. Het kwam er niet van. De bezoekers uit Harreveld stelden het vierdeklasserschap veilig: 0-1.

De Eibergenaren hadden het zichzelf een stuk gemakkelijker kunnen maken als ze in het eerste half uur niet vier grote mogelijkheden om zeep hadden geholpen. In de 32e minuut viel bij een uitval van de gasten de enige treffer. Op rechts belandde de bal bij de geheel vrijstaande Maikel Sasse, die met een schuiver doelman Marin Juresic passeerde.

Daarna ging het spel over en weer zonder dat er al te veel hoogtepunten waren. Die lijn zette zich na rust door. Eibergen oefende meer druk op het doel van KSH uit, maar echte goede mogelijkheden waren er nog zelden. Door de ontstane ruimte aan de andere kant kregen de bezoekers enkele royale mogelijkheden om de marge te verdubbelen, maar dat gebeurde niet.

In de laatste twintig minuten stond de thuisclub met liefst vijf jeugdspelers in het veld. ‘A-junior’ Tao Zhu (die een basisplaats had) was de beste man aan Eibergse zijde. Aan de zijde van KSH was er een hoofdrol voor de betrouwbare doelman Daan Kodde.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic; Tamo Vogel, Daan Voortman, Tao Zhu, Dylan Timmerman; Gerben te Biesebeek (72e minuut Bathuan Bayrak), Guus Slaat, Stijn Harbers; Thijs Rouwmaat (72e minuut Björn te Raa), Jacco Roerdink, Maykel Lageschaar.