Download nu onze app in de appstore of playstore

FC EIBERGEN KNOKT ZICH NAAR BELANGRIJK EN VERDIEND PUNT

Auteur: Arnoud te Vaanholt.

In een duel met twee gezichten behaalde FC Eibergen een kostbaar gelijkspel tegen titelkandidaat Reünie. Voor rust waren de bezoekers duidelijk de betere ploeg, in het tweede bedrijf toonde de thuisclub zich een stuk gevaarlijker: 1-1.

Reünie toog meteen ten aanval en dat leverde al snel resultaat op. Een hoekschop van Mark van Donkelaar werd tegen de lat gekopt, waarna spits Musa Dagdelen er als de kippen bij was om de rebound te verzilveren: 0-1.

Slechts vier minuten later had Danny Verhoeven Eibergen al voor een bijna onmogelijke opgave kunnen stellen. Voor open doel miste hij echter volledig. Een schot van Van Donkelaar werd vervolgens door de prima keepende Sam Pierik tot corner gestompt. De doelman stond ook op de goede plek bij een afstandspoging van Dagdelen.

De Eibergenaren kregen op slag van rust pas de eerste kans. Een pegel van Bas ten Hagen werd een prooi voor de eveneens sterk acterende Borculose doelman Niels Janssen.

Na rust een compleet ander spelbeeld. In de 50e minuut kreeg Ten Hagen een grote kans op de gelijkmaker. Half vallend verdween zijn schot via een been van een verdediger net langs de paal.  Kort daarop miste Stijn Harbers na een hoekschop het doel met het hoofd eveneens maar net.

Eibergen bleef aandringen. Nadat eerst Harbers, vervolgens Koen Dollekamp en daarna Ten Hagen allen Janssen op hun weg vonden was het na een dik uur raak. Een niet al te harde poging van Ten Hagen werd van richting veranderd en rolde in de uiterste hoek van het doel: 1-1.

Twee minuten later kreeg Ten Hagen andermaal een riante mogelijkheid. Oog in oog met Janssen schoot hij tegen diens benen aan. Datzelfde lot onderging Harbers even later.

Aan de andere kant ontsnapten de gastheren toen Herman Hennink een perfecte voorzet van rechts net niet kon verlengen. Pierik verrichtte kort daarop wederom goed werk nadat invaller Jorn Geerligs na een rebound dicht bij een nieuwe voorsprong voor Reünie was.

Geleidelijk ebden de krachten bij beide ploegen weg. De nummer twee van de ranglijst trachtte alsnog de overwinning mee naar huis te nemen, maar door hard te werken en continu het Borculose aanvalswerk te verstoren bleef het bij een terechte puntendeling.

Scoreverloop: 11. 0-1 Musa Dagdelen, 61. 1-1 Bas ten Hagen.

Opstelling FC Eibergen: Sam Pierik; Tamo Vogel, Ramon ter Maat, Tao Zhu (46. Thijs Rouwmaat); Tim Wonnink, Koen Dollekamp (70. Daan Damveld), Björn te Raa, Jacco Roerdink; Bas ten Hagen (84. Guus Slaats), Stijn Harbers.