• Competitie vierde klasse B oost, zondag 4 februari 2024. Victoria’28 – FC Eibergen 1-2 (0-1). Scoreverloop: 36. 0-1 Nauk Penterman, 70. 1-1 Harun Bahcivan, 82. 1-2 Bjorn te Raa. 

  Tegen laaggeklasseerde ploegen blijft het keer op keer worstelen voor FC Eibergen. In het duel tegen de huidige rode lantaarndrager Victoria’28 stapelden de manschappen van trainer Jeroen Kiepman zich vooral in de tweede helft kans op kans, maar zorgde een enigszins lucky treffer uiteindelijk pas voor de drie punten. 

  In het eerste half uur viel er niet veel te beleven. Na zeven minuten spelen tikte juniorkeeper Lars Helmers een vrije trap van Victoriaan Hasan Usta op knappe wijze tot hoekschop. Dit was gedurende ongeveer 70 minuten het enige wapenfeit van de thuisclub. 

  Eibergen probeerde vervolgens continu een bres te vinden in de verdediging van de thuisclub. De combinaties verliepen echter stroperig en als er al een doelpoging werd ondernomen dan stond het vizier niet op scherp, zat er telkens een Enschedees been tussen of was doelman Owen Bruinewoud – eveneens een A-junior – uitstekend bij de les. 

  In het laatste kwartier van het eerste bedrijf begon het steeds soepeler te lopen bij de gasten. Zo zag Sverre Boonk een waarschijnlijk als voorzet bedoelde boogbal boven op de lat belanden. Een voorzet van Mick Beusenberg dicht bij de achterlijn en het doel werd door verdediger Johan Akgun nog net weggehaald.

  Op dat moment wel verdiend maar toch nog vrij onverwacht kwamen de Eibergenaren op voorsprong. Vanaf een metertje of twintig afstand van het doel haalde Nauk Penterman ineens fraai uit: 0-1. Daarna waren er nog goede kansen voor Bjorn te Raa, Beusenberg en Boonk, maar die leverden stuk voor stuk niets op.

  Nadat de theebekers leeg waren werd het nog meer eenrichtingverkeer, waarbij de bezoekers de lakens uitdeelden. Dit resulteerde in bijna een dozijn mogelijkheden. Een voorzet van Tim Wonnink vloog net voorbij de achterste paal, een niet al te hard schot van Jasper Roerdink ging rakelings naast en op een riante mogelijkheid van Boonk bracht Bruinewoud redding. 

  Ook daarna bleef het spelbeeld hetzelfde. Victoria kwam nog amper over de middellijn en verdedigde zich met hand en tand. In een tijdsbestek van ruim een kwartier waren er goede mogelijkheden voor Penterman, Boonk (twee keer), Beusenberg en Roerdink. Het bracht allemaal geen verandering in de score teweeg. 

  Volkomen onverwacht werd het bij een uitval 1-1. Mert Konukcu schoot vanuit vrijstaande positie tegen de Eibergse lat en daarna kon Harun Bahcivan de rebound simpel intikken. 

  Deze gelijke stand zou bijzonder zuur en mogelijk zwaarwegend puntenverlies voor de gasten hebben betekend, maar zover kwam het niet. Want in de 82e minuut gaf invaller Ruud Endeman een voorzet die door Beusenberg tegen de lat werd gekopt. De terug stuiterende bal was vervolgens een prooi voor Te Raa: 1-2. 

  In de slotfase was er nog weer een grote mogelijkheid voor Boonk. Hij vond vanuit vrije positie andermaal Bruinewoud op zijn weg. 

  A.s. donderdag speelt FC Eibergen op sportpark De Bijenkamp een oefenduel tegen derdeklasser WVV’34 uit Hengevelde. De aftrap is om 20.15 uur. 

  Opstelling FC Eibergen: Lars Helmers; Jayden ten Hoopen (75. Luuk Berendsen), Dave Visser, Ramon ter Maat, Tim Wonnink (84. Bas ten Hagen); Jasper Roerdink, Wessel Boerhof (75. Ruud Endeman), Bjorn te Raa (84. Taeke Stoffers); Sverre Boonk, Nauk Penterman, Mick Beusenberg.