• Bekerwedstrijd, zondag 14 november 2021. FC Eibergen - DVC'26 (Didam, tweede klasse zondag) 3-2 (2-1). Scoreverloop: 5. 1-0 Dave Visser, 7. 2-0 Maykel Lageschaar, 19. 2-1, 47. 2-2, 55. 3-2 Dave Visser.

  Zonder publiek liet FC Eibergen in de eerste bekerronde (na winnaar te zijn geworden van de voorronde) zich tegen het in de competitie twee klassen hoger acterende DVC'26 van zijn beste kant zien. Beide ploegen speelden fris van de lever, waardoor het een aantrekkelijk duel werd. Daarin trok de thuisclub terecht aan het langste eind: 3-2.

  Zoals verwacht zochten de bezoekers meteen de aanval op. Omdat de thuisclub dat ook deed ontstond er een open duel. Daarin waren de blauwhemden geenszins de mindere. Integendeel, de ploeg van de trainers Arno Leppink en Patrick Geesing leek zich op te trekken aan het hogere niveau en dat betaalde zich al rap uit. Na een afspeelfout bij DVC was er op links een snelle uitbraak, waarbij aanvoerder Dave Visser de bal beheerst in de hoek van het doel schoof: 1-0.

  Amper twee minuten later werd het 2-0. De van een langdurige blessure herstelde Maykel Lageschaar kwam op de rechterflank in balbezit en verraste vervolgens de uitlopende doelman van de Didammers met een fraai lobje. De bezoekers lieten het er niet bij zitten. Na een korte scrimmage vlak voor de goal van Eibergen rolde de bal langzaam over de doellijn: 2-1.

  De tweede helft was nog maar net begonnen of de strijd lag weer geheel open. Direct vanaf de aftrap zetten de gasten de Eibergenaren onder druk en wisten daardoor in de 47e minuut de gelijkmaker aan te tekenen. Op dat moment leek de wedstrijd te kantelen, maar dat gebeurde niet. Al vrij snel was er een snelle en uitstekend uitgevoerde tegenstoot waarna Visser zijn tweede treffer van de middag mocht aantekenen.

  De ploegen waren daarna tegen elkaar opgewassen, maar Eibergen kreeg de betere mogelijkheden. Invaller Bas ten Hagen miste van dichtbij maar net, aan de andere kant vloog een schot van DVC vanuit de draai rakelings langs de kruising.

  Ook in de slotfase bleef het spannend. De bezoekende club leek voor de tweede keer te scoren, maar de bal werd pal voor de doellijn weggehaald. Kort daarop schoot de achter de defensie gelanceerde Ten Hagen in een man tegen man situatie tegen de handen van de goalie. Daarna was er nog een dijk van een mogelijkheid voor de Eibergenaren, maar ook die werd om zeep geholpen.

  Zo ging de winst al met al op verdiende wijze naar de blauwhemden die steeds beter in vorm lijken te komen en door dit resultaat de tweede bekerronde bereikten.