Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen JO11-1 ongeslagen kampioen 1e klasse najaarscompetitie

Na in de voorjaarscompetitie het kampioenschap nog te moeten delen met Bon Boys en Sportclub Lochem (al had onze JO11-1 wel een beter doelsaldo) is het de JO11-1 in de najaarscompetitie gelukt om ongeslagen kampioen te worden! Na 10 wedstrijden hebben ze 30 punten behaald en hierbij de concurrentie ver achter zich gelaten.

Afgelopen zaterdag vertrokken ze met een touringcar (beschikbaar gesteld door Laurens Reith waarvoor dank!) vol supporters richting Ulft voor de wedstrijd tegen Ulftse Boys. Ulftse Boys stond op dat moment laatste dus de kans op het kampioenschap was groot. Met dit in het achterhoofd begon de JO11-1 toch wat gespannen aan de wedstrijd. Het begin verliep daardoor wat moeizaam maar na 2 minuten maakte Ulftse Boys gelukkig al een eigen goal. 3 minuten later werd het 0-2 en dat was tevens de ruststand. Ondanks de spanning lukte het in de 2e helft om te scoren en liepen onze jongens uit naar een 0-4 voorsprong. Ulftse Boys scoorde toen de 1-4 maar de JO-11-1 had het laatste woord en zette de 1-5 eindstand op het bord.

Na het laatste fluitsignaal barstte het feestgedruis los. Iedereen was door het dolle heen. Ongeslagen kampioen met maar liefst 75 doelpunten voor en maar 5 tegen. Een superknappe prestatie!

Op de terugweg maakt chauffeur Gerwin Staring spontaan een tour door het dorp waarbij hij de hele bus trakteerde op een stukje grillworst bij Boenders. Vervolgens door naar FCE voor een lekkere snack en felicitaties door de voorzitter en overige aanwezigen. Het bleef nog lang onrustig in Eibergen…..