Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen in zeer pover oefenduel langs SC Enschede

Op een miezerige avond met weinig publiek langs de lijn was het bezoekende FC Eibergen in een oefenwedstrijd te sterk voor SC Enschede: 1-3. Veel te genieten viel er niet op sportpark Het Diekman.

Dat laatste kwam met name omdat er aan weerszijden slechts weinig doelpogingen waren. SC Enschede – tot vorig jaar nog zondag-derdeklasser maar na het opheffen van het eerste elftal nu in de onderste regionen van de vierde klasse zaterdag bungelend – deed niet veel onder voor de gasten.

Na ruim een half uur schoot Björn te Raa een vrije trap tegen de touwen, waarbij de doelman van de thuisclub er niet al te best uitzag. Vlak voor rust leek Robin Klein Gunnewiek zich vast te lopen op vier verdedigers. Hij schoot daarom op doel en via een Enschedese voet verdween de bal over de keeper, 0-2.

Na rust hetzelfde niveau, waarbij Enschede zelfs nog wat meer aandrong. Nadat eerst Te Raa koppend de lat raakte kregen ook de gastheren enkele kleine mogelijkheden. Na knullig balverlies van de Eibergse verdediging in de 69e minuut kon een aanvaller ongehinderd doorlopen richting het vijandelijke doel: 1-2.

Kort daarop voorkwam doelman Davey Stokkers met een fraaie safe de gelijkmaker. Een prachtig krullend schot van Guus Slaats zette kort voor tijd de 1-3 eindstand op het scorebord.