Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen in de hoek waar de klappen vallen

Auteur: Arnoud te Vaanholt

Het lukt FC Eibergen tot nu toe nog maar niet om de broodnodige eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen. Hoewel de ploeg geenszins onder deed voor De Tubanters 1897 namen de gasten uit Enschede toch de volle buit mee naar huis: 1-2.

De openingsfase was voor De Tubanters. Een schot van Askin Akova ging maar net naast. Na een kwartier was er sprake van een gelijkopgaande strijd. Doelman Remco Meutstege van De Tubanters ranselde met moeite een schot van Guus Slaats weg, waarna uit de daaropvolgende corner een inzet van Björn te Raa opnieuw tot hoekschop werd verwerkt. Deze kwam midden voor het doel terecht, waar Daan Voortman luttele centimeters te kort kwam om te scoren.

Kort daarop was er weer een corner voor de Eibergenaren. Deze werd door Jacco Roerdink enkele centimeters naast geschoten. Vervolgens werden de gasten weer wat sterker. Een schot vanaf links van Marco Kroeze werd bij de eerste paal goed gered door keeper Davey Stokkers. In de 34e minuut was het raak. Een hoekschop van rechts van Kroeze kwam achter in het doelgebied op het hoofd van aanvoerder Nick Kutscher, die feilloos raak kopte: 0-1.

Ook in de laatste vijf minuten voor rust waren er aan weerszijden nog mogelijkheden. Eerste prikte Roerdink een bal andermaal rakelings langs de verkeerde kant van de paal en vervolgens schoot Julio Vargas van de bezoekers – opnieuw uit een corner – ook naast. In blessuretijd keerde Meutstege nog een inzet van Thijs Rouwmaat met de nodige moeite.

In de 50e minuut leek Roerdink na een voorzet van Robin Klein Gunnewiek de gelijkmaker aan te tekenen, maar de treffer werd terecht wegens buitenspel geannuleerd. In de fase daarna waren er opnieuw kansen aan weerszijden. De grootste kreeg Eibergen, toen Roerdink in de 56e minuut zijn schot van dichtbij via de onderkant van de lat weer het veld zag in stuiteren. Kort daarop leek Rouwmaat te scoren, maar een been van één van de Enschedese verdedigers verhinderde dit.

Door de aanvalsdrang van de Eibergenaren kregen De Tubanters af en toe veel ruimte en een perfect uitgevoerde counter in de 67e minuut zorgde dan ook voor 0-2. Middenvelder Oussama el Assas was daarbij het goudhaantje. Tien minuten voor het einde van de speeltijd keerde de spanning terug, toen een van de verdedigers van de gasten hands maakte binnen het strafschopgebied. De uitstekend leidende arbiter kende een penalty toe die door Roerdink feilloos werd benut: 1-2.

Het verwachte slotoffensief van de moe gestreden Eibergenaren bleef daarna uit. Een schot van opnieuw Roerdink miste nog op een haar na het doel, maar daar bleef het ook bij. Al met al was het andermaal een ‘net-niet’ wedstrijd voor de equipe van trainer-coach Arno Leppink.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Tamo Vogel (79. Dylan Timmerman), Tom te Woerd, Daan Voortman, Tim Wonnink; Thijs Rouwmaat, Jacco Roerdink, Jacco Smeenk, Björn te Raa (72. Stijn Harbers); Robin Klein Gunnewiek (65. Maykel Lageschaar), Guus Slaats.