Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen – GWVV Eindstand 0-0

20 mei 2018 ǀ Auteur: Arnoud te Vaanholt
FC Eibergen houdt stand tegen GWVV

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje hielden FC Eibergen en GWVV elkaar in evenwicht. In dik negentig minuten tijd wisten beide teams niet te scoren: 0-0.

Hoewel er lange tijd niet veel krachtsverschil bestond mochten de Eibergenaren uiteindelijk het minst mopperen over deze eindstand. Aanvankelijk kreeg de ploeg met name door een viertal schoten van Maykel Lageschaar enkele kansen. Ook de voorhoede van de gasten uit Varsselder probeerde het een aantal keren, maar de Eibergse defensie was goed bij de les.

Direct na rust werd een voorzet van rechts van GWVV maar net door twee inkomende aanvallers gemist. Een ogenschijnlijk gevaarlijke kopbal na een hoekschop verdween recht in de handen van doelman Marin Juresic.

De beste mogelijkheid voor Eibergen kreeg andermaal Lageschaar. Na een goede actie van links schoot hij maar net voorlangs. Een kopbal van Jacco Roerdink na een corner van Guus Slaats vloog een halve meter over de lat.

In de slotfase hadden de gastheren het nodige geluk aan hun zijde. In de 79e minuut werkte Juresic een schot van één van de aanvallers weg, waarna de eenvoudige ogende rebound hopeloos om zeep werd geholpen.

Kort daarop leek een andere GWVV’er oog in oog met de Eibergse keeper te scoren, maar zijn lob mislukte volledig en verdween langs de paal. Ook een hard schot van dichtbij trof geen doel, de bal ging snoeihard over de lat van de thuisclub.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic; Tjerk Pierik, Daan Voortman, Bas Huisjes, Dylan Timmerman (58e minuut Tao Zhu); Gerben te Biesebeek, Tamo Vogel, Jacco Roerdink; Thijs Rouwmaat, Guus Slaats, Maykel Lageschaar.