Download nu onze app in de appstore of playstore

FC EIBERGEN GEEFT ZEGE UIT HANDEN

Auteur: Arnoud te Vaanholt

In en tegen Buurse speelde het bezoekende FC Eibergen een redelijke wedstrijd. Door een treffer ruim twintig minuten voor tijd leek er zelfs een overwinning in het verschiet, maar geklungel in de verdediging gooide flink roet in het eten: 1-1.

Vanaf begin af aan waren de krachtsverschillen niet erg groot. Had Buurse voor rust het wat betere van het spel, na de wisseling van speelhelften was het omgekeerde het geval. De eerste kans was voor de bezoekers, toen Jacco Roerdink in de openingsfase van afstand op de vuisten van doelman Jordi Doorn schoot.

Buurse werd daarna gevaarlijker en probeerde steeds de sleurende en fysiek sterke spits Jeffrey Bomkamp te bereiken. Nadat eerst Bas ten Hagen namens Eibergen vanaf de linkerzijde net voorlangs schoot was hij het die na een pegel op de paal vanuit de rebound leek te scoren. Hij stond echter een metertje buitenspel zodat de treffer werd geannuleerd. Kort daarop ontfutselde opnieuw Bomkamp de Eibergse verdediging de bal, maar belandde zijn inzet tegen de voeten van doelman Sam Pierik.

Na ruim een half uur was verdediger Tao Zhu dichtbij de openingstreffer. Net buiten het strafschopgebied ging zijn schot vanuit de draai net langs het doel. Vervolgens was Buurse weer gevaarlijk. Op links stond Martijn Bomkamp geheel vrij, maar zijn poging was andermaal een prooi voor Pierik. Uit de daaropvolgende counter werd een schuiver van Ten Hagen ternauwernood tot hoekschop verwerkt.

Vlak voor rust deden de gastheren weer enkele keren van zich spreken. Eerst joeg Mick Koenderink de bal net over de lat en vervolgens miste Jeffrey Bomkamp tot twee keer toe vanuit kansrijke positie.

In de tweede zagen de toeschouwers in de aanhoudende regen een ander spelbeeld. Hoewel zich soms flinke slordigheden voordeden was het combinatiespel bij de Eibergenaren wat beter verzorgd en speelde het spel zich meer op de helft van Buurse af. In de 52e minuut probeerde Tim Wonnink het van afstand, maar Doorn kwam er niet echt door in de problemen.

Korte daarop kreeg de thuisspelende ploeg een grote kans. Na een strakke voorzet van rechts van Jeffrey Bomkamp kwam de inglijdende Koenderink een teenlengte te kort om te scoren.

Eibergen nam daarna het initiatief over. Nadat eerst Ten Hagen een door hem verlengde voorzet van Zhu nog net gered zag worden door Doorn was het in de 69e minuut raak. Net buiten het strafschopgebied ontdeed Guus Slaats zich met een knappe beweging van zijn tegenstander en gaf hij met een strak schot in de benedenhoek de keeper het nakijken.

Op dat moment was er hoop aan de horizon wat betreft de tweede seizoensoverwinning, mede omdat het geloof bij Buurse enigszins verloren leek. De ploeg kreeg echter de helpende hand van de gasten. In plaats van geen enkele risico achter in te nemen met de gevaarlijke Jeffrey Bomkamp in de buurt werd er een kwartier voor tijd zeer naïef uitverdedigd. Uiteindelijk belandde de bal bij diezelfde Bomkamp en die nam de gift vlak voor de doellijn in dank aan door de gelijkmaker tegen de touwen te jagen..

In de laatste tien minuten kregen beide ploegen nog enkele kleine mogelijkheden. Gescoord werd er echter niet meer op sportpark ’t Doornbos.

Scoreverloop: 69. 0-1 Guus Slaats, 75. 1-1 Jeffrey Bomkamp.

Opstelling FC Eibergen: Sam Pierik; Daan Damveld, Daan Voortman, Jacco Roerdink, Tao Zhu; Ramon ter Maat; Jacco Smeenk, Tim Wonnink; Thijs Rouwmaat, Guus Slaats, Bas ten Hagen (72. Robin Klein Gunnewiek).