Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen – Erix Eindstand 0-2

Flets FC Eibergen leidt verdiende nederlaag – Arnoud te Vaanholt

Tegen middenmoter Erix maakte FC Eibergen een zwakke indruk. Veel dingen gingen verkeerd en bovendien speelde de tegenstander veel feller. Het gevolg was een 0-2 nederlaag en daar mocht de thuisclub niet eens over mopperen.

Het is al weer lang geleden dat FC Eibergen twee wedstrijden achter elkaar in dezelfde opstelling heeft kunnen spelen. Nu Daan Voortman en ook Maykel Lageschaar na langdurige blessures zijn teruggekeerd, doemen er ineens nieuwe problemen aan de horizon op: door werk en studie lijken Tim Oortwijn en Kevin van Lieshout dit seizoen niet meer in actie te komen.

Dat dit telkens gevolgen heeft voor het spel mag duidelijk zijn. Tegen Erix ging er in de combinaties veel verkeerd en werd er telkens snel balverlies geleden. De tegenstander leek bovendien een stuk gemotiveerder in het veld te staan en dat was wellicht het grootste verschil.

Op een zonovergoten veld en gehuld in prachtige jubileumtenues maakte FC Eibergen – door omstandigheden deze keer onder leiding van hoofd jeugdopleidingen Cor Ordelmans – vanaf het begin een fletse indruk. Erix was aanvankelijk ook weinig dreigend, waardoor er in het eerste half uur bijzonder weinig gebeurde. Twee schoten van Maykel Lageschaar bleken een gemakkelijke prooi voor Erix-doelman Tim Klein Tank en aan de andere kant van het veld werd de bal een keer rakelings over gekopt.

In de 41e minuut werd het toch vrij onverwacht 0-1. Na een hoekschop stond Lieveldenaar Nordin Stevens geheel ongedekt pal voor het doel en na tegen de benen van doelman Marin Juresic geschoten te hebben was de rebound raak. Eibergen probeerde het daarna wel, maar verder dan twee gemiste schoten van Jordy Telman en een uit de draai rakelings langs het doel vliegende pegel van Jacco Roerdink kwam de ploeg niet.

In het tweede bedrijf probeerden de gastheren wat meer druk te zetten, maar dat leidde er vooral toe dat Erix uit counters keer op keer levensgevaarlijk werd. Zo waren de bezoekers al binnen tien minuten tot twee keer toe dicht bij een verdubbeling van de marge, waarbij één keer Juresic handelend moest optreden. Ook de goed op rechts aangespeelde Roerdink kreeg nog weer een kans, maar zijn schot van dichtbij ging andermaal hard naast.

Intussen werd Erix steeds dreigender. In de 61e minuut kwam een aanvaller na een snelle uitval net een teenlengte te kort om te scoren. Een actie van Eibergen die een beter lot had verdiend volgde twee minuten later. De opnieuw meespelende Maarten Teutelink bezorgde de bal bij Guus Slaats, die met de hak van zijn schoen van een behoorlijke afstand de paal trof.

Toch waren de kansen van de Eibergenaren op de vingers van één hand te tellen, terwijl de gasten steeds meer in een goed resultaat gingen geloven. Dat leidde in de 86e minuut tot de beslissing. Op links brak invaller Rowan Weenink door, waarna Juresic tevergeefs naar de bal grabbelde. Die rolde door naar de op rechts ongedekt staande Rick ten Have en hij maakte met een fraai schot aan alle Eibergse illusies een einde: 0-2. Slaats schoot in de slotfase nog een keer met een krul net over de deklat, maar toen was de beslissing al lang gevallen.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic; Tamo Vogel, Maarten Teutelink, Daan Voortman, Dylan Timmerman (46e minuut Tjerk Pierik); Jacco Roerdink, Gerben te Biesebeek, Jordy Telman (76e minuut Stijn Harbers); Thijs Rouwmaat, Guus Slaats, Maykel Lageschaar (76. Robin Klein Gunnewiek).