Download nu onze app in de appstore of playstore

FC EIBERGEN EN TWENTHE IN EVENWICHT

Auteur: Arnoud te Vaanholt

Het treffen tussen Twenthe uit Goor en FC Eibergen kende geen winnaar. Het werd 1-1 en dat was gelet op de verhoudingen geen verkeerde uitslag. Voor rust was de thuisclub de betere ploeg, in de tweede helft domineerde Eibergen dat uiteindelijk vergat de trekker over te halen.

 

Eén van de eerste mogelijkheden was voor de bezoekers, toen Björn te Raa rakelings naast schoot. Twenthe was daarna de toonaangevende ploeg. Na twintig minuten leidde dat tot de openingstreffer. Een voorzet van de zijkant werd door Koen Morsink perfect ingekopt: 1-0.

Vervolgens kregen beiden partijen enkele mogelijkheden, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Zo zagen Tim Wonnink en andermaal Te Raa hun schoten net over en naast gaan.

In het tweede bedrijf beseften de Eibergenaren dat er iets moest gebeuren en namen zij het initiatief over. Toch leek het al vrij snel 2-0 te worden. De rappe aanvaller Wouter Leusink verschafte zich vrije doorgang naar doelman Davey Stokkers, maar in plaats van zelf te schieten schoof hij de bal breed op een in buitenspelpositie staande medespeler.

Daarna drongen de gasten steeds meer aan. Doelman Jeroen Burggraaf van Twenthe redde knap op een inzet van Te Raa en uit de daaropvolgende hoekschop knikte Daan Voortman met het hoofd rakelings over.

Kort daarna viel de gelijkmaker. Aanvoerder Jacco Smeenk kopte een corner van Te Raa fraai boven in het doel, 1-1. De gastheren vielen daarna ver terug en Eibergen probeerde met alle macht de winnende treffer op het scorebord te krijgen, maar dat lukte niet.

Scoreverloop: 20. 1-0 Koen Morsink, 70. 1-1 Jacco Smeenk.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Daan Damveld (65. Rick Rooiman), Daan Voortman, Jacco Roerdink, Tao Zhu; Tim Wonnink, Jacco Smeenk, Ramon ter Maat (56. Guus Slaats); Thijs Rouwmaat, Björn te Raa (78. Koen Dollekamp), Bas ten Hagen.