Download nu onze app in de appstore of playstore

FC EIBERGEN DOET ZICHZELF FLINK TE KORT

Door: Arnoud te Vaanholt. 

Competitie, vierde klasse B, zondag 4 oktober 2020.

FC Eibergen – Buurse 0-0.

Zware teleurstelling bij FC Eibergen na afloop van de thuiswedstrijd tegen Buurse. Gelet op het spelbeeld had het duel absoluut de eerste winst voor de gastheren moeten opleveren. Dat gebeurde niet, waardoor er twee kostbare punten verloren gingen: 0-0.

Met de komende weken twee zware uitwedstrijden voor de boeg was het van groot belang dat de Eibergenaren tegen Buurse voor de eerste keer goede zaken deden. In een duel van een niet al te hoogstaand niveau en met veel balverlies was de thuisclub vrijwel continu de toonaangevende ploeg en creëerde het zich diverse mogelijkheden.

Voor rust speelde Eibergen pal tegen de wind in. Binnen tien minuten waren er drie kansen om de score te openen. Een scherpe voorzet van Mick Beusenberg van rechts werd met moeite door Buurse-verdediger Roy Horck tot hoekschop verwerkt. Kort daarop redde doelman Cas Zwerink nog net op een schot van Björn te Raa. Nog geen dertig tellen later produceerde Tom te Woerd een vliegend schot dat een metertje langs het doel verdween.

Na een kwartier lieten de bezoekers zich voor het eerst gelden. Op rechts werd Martijn Bomkamp gelanceerd. Zijn inzet ging vervolgens maar net voorlangs. Een door Arien Brummelhuis met de punt van de schoen verlengde voorzet belandde daarna recht in de handen van keeper Sam Pierik. 

In de 36e minuut was Eibergen weer dreigend. De goed spelende Jasper Roerdink werd op links in vrijstaande positie bereikt. Vanuit een moeilijke hoek verdween de bal via de buitenkant van de paal over de achterlijn. Een kopbal van Te Woerd na een corner scheerde vervolgens rakelings over de deklat.

Hetzelfde lot was een volgende kopbal van Stein Vrieze, andermaal uit een hoekschop, beschoren. Zwerink redde vervolgens knap op een laag schot van Thijs Rouwmaat. Op slag van rust stond Beusenberg ineens min of meer oog in oog met de goalie van Buurse. Hij joeg de bal hoog over.

 In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Met bijna de moed der wanhoop trachtte Eibergen de openingstreffer te forceren, terwijl het intussen moest oppassen voor uitvallen van de gasten.

Een grote mogelijkheid leek er in de 51e minuut te komen. Aan de linkerkant kwam de ongedekte Te Raa in balbezit, maar zijn voorzet bereikte de midden voor het doel eveneens geheel vrijstaande Guus Slaats niet. Twee minuten later stonden de voeten van Zwerink in de weg bij een poging van Te Raa na een in eerste instantie afgeslagen aanval.

Binnen het uur kregen de gastheren wellicht de grootste kans van de wedstrijd. Na een hoekschop van Te Raa leek Beusenberg de bal bij de eerste paal voor het intikken te hebben, maar er volgde ternauwernood een bijna miraculeuze redding op de doellijn. Pal daarop schoot invaller Stan Wonnink van afstand op de linkerpaal.

Het stugge Buurse liet slechts sporadisch iets van zich zien. Het grootste gevaar kwam een aantal malen van linkerspits Bomkamp. Bij een snelle counter in de 61e minuut wist de Eibergse verdediging hem nog net de bal af te snoepen en over de achterlijn te werken. De daaropvolgende hoekschop leverde vervolgens niets op. Een schot van Roan Tempelman bleek een eenvoudige prooi voor Pierik. 

Zo tikte de klok door, terwijl de zwoegende Eibergenaren het net maar niet wisten te vinden. Een kwartier voor tijd mikte Slaats na weer een corner de bal nog over. Het slotakkoord was voor Buurse, toen Mick Koenderink het met een pegel probeerde. Pierik stond opnieuw zijn mannetje. 

Een treffer voor de bezoekers zou de wereld op zijn kop hebben gezet. Zover kwam het dus niet, maar omdat het doel aan de andere kant ook leeg bleef voelde de uiteindelijke 0-0 uitslag voor de ploeg van trainer Arno Leppink aan als een nederlaag.

Opstelling FC Eibergen: Sam Pierik; Daan Damveld, Tom te Woerd, Jacco Roerdink, Dave Visser (70. Tim Wonnink); Thijs Rouwmaat, Stein Vrieze (54. Stan Wonnink), Jasper Roerdink; Mick Beusenberg, Guus Slaats, Björn te Raa (77. Sverre Boonk).