Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen – Dinxperlo Eindstand 6-3

Prima prestatie gehavend FC Eibergen – Arnoud te Vaanholt

Een flink gemankeerd en zeer jeugdig FC Eibergen steeg boven zichzelf uit door middenmoter Dinxperlo met een 6-3 nederlaag huiswaarts te sturen. Door blessures en een vakantie moest de thuisclub zijn opstelling op diverse posities aanpassen. De zieke trainer-coach Harold Oude Veldhuis werd vervangen door jeugdtrainer Clemens Exterkate.

Na een kort openingsoffensiefje van Dinxperlo was het aan de andere kant al snel raak. Een lange bal van achteruit belandde in de 8e minuut bij Robin Klein Gunnewiek die aan de verdediging was ontsnapt. Hij haalde ineens uit en de bal belandde met een streep in de linkerbovenhoek: 1-0.

Nog geen drie minuten later was het alweer raak. Nu bediende Klein Gunnewiek na een goede combinatie met een steekpass de debuterende A-junior Guus Slaats. Als spits had ook hij aan één balcontact genoeg om Dinxperlo-doelman Luuk Massop te verschalken: 2-0.

Dinxperlo probeerde het daarna wel, maar de ploeg maakte een matige indruk. In de 39e minuut draaide een lange bal van Slaats mede door de wind precies voor de voeten van Thijs Rouwmaat, die ook meteen schoot en daarmee de goalie verraste: 3-0. Kort daarop redde Eibergen-keeper Guido van Lieshout bij de paal knap op een inzet van de gasten. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied wist hij kort daarop met zijn vuisten nog net over de lat te tikken.

Met een marge van drie treffers leek de rust aan te breken, ware het niet dat Dylan Timmerman onnodig een speler van achteren aantikte en de arbiter een strafschop gaf. Die werd door Dinxperloër Robin Radstaak onberispelijk benut: 3-1.

Wie dacht dat beide teams hiermee al hun meeste kruit verschoten hadden kwam bedrogen uit. Zeven minuten na rust kwam een indraaiende hoekschop van Jordy Telman op het hoofd van de geheel ongedekt gelaten Jacco Roerdink: 4-1. Nog geen drie minuten bracht Danny Maurick met een schot binnen de zestien meter het verschil weer terug tot twee treffers.

Eibergen raakte er niet door in paniek en het spelbeeld bleef dan ook ongewijzigd. In de 64e minuut verspeelde een verdediger van Dinxperlo de bal op links aan Klein Gunnewiek. Hij legde de bal bij de tweede paal panklaar voor Slaats, die zijn tweede treffer van de middag aantekende: 5-2. Twee minuten later was het andermaal raak, nu weer aan de andere zijde van het veld. Met een gericht schot liet Michiel Aalbers de goed acterende keeper Van Lieshout kansloos: 5-3.

Met nog ruim tien minuten officiële speeltijd op de klok was het de vraag of het toch nog weer spannend zou worden. Dat werd het niet. Want in de 71e minuut strafte Klein Gunnewiek andermaal een fout in defensie af en daarmee was het pleit beslist: 6-3. Dinxperlo kreeg daarna nog één behoorlijke kans, maar Van Lieshout maakte opnieuw geen fout.

Opstelling FC Eibergen: Guido van Lieshout; Tamo Vogel, Tom te Woerd, Bas Huisjes (79. Tim Wonnink),Tjerk Pierik; Jacco Roerdink, Jordy Telman, Dylan Timmerman (63e minuut Bathun Bayrak); Thijs Rouwmaat, Guus Slaats, Robin Klein Gunnewiek (85. Wilco Steenman).