Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen delft onderspit tegen SC Neede

Auteur: Arnoud te Vaanholt

Een fel startend Neede zorgde in deze ‘klassieker’ er voor dat de thuisclub al na negen minuten tegen een 0-2 achterstand aankeek. Dat gat bleek in de loop van de wedstrijd niet meer te overbruggen.

De bezoekers – de trotse koploper van 5B en al vele weken in de winning mood – overvleugelden de Eibergenaren in de beginfase. Al na drie minuten bereikte een splijtende pass Mitchel Reesink, die zich randje buitenspel bevond. Zijn bekeken schot liet doelman Davey Stokkers kansloos, 0-1.

Nog geen zes minuten later werd de marge verdubbeld. Een hoge voorzet van rechts vloog over Stokkers, waarna de bij de tweede paal geheel vrijstaande Wessel Meeringa simpel kon binnenkoppen.

Na een minuut of twintig kwam Eibergen geleidelijk beter in de wedstrijd en ontstonden er ook behoorlijke kansen. Zo zagen Guus Slaats en Tim Oortwijn hun schot gestuit, legde Tamo Vogel in plaats van zelf te schieten de bal (verkeerd) breed en pegelde Slaats vanuit kansrijke positie de bal hoog over.

In het tweede bedrijf waren het meteen de gasten die weer aandrongen. De gastheren ontsnapten toen een assist van rechts door alles en iedereen werd gemist.

Bij een aanval van rechts van de Eibergenaren in de 58e minuut wist invaller-doelman Kas Dieperink een schot in eerste instantie nog te keren, maar vanuit de rebound schoot Oortwijn raak: 1-2.

Daarna brak er een fase aan waarin beide partijen elkaar aardig in evenwicht hielden, hoewel Neede wat meer op de helft van de tegenstander was te vinden en ook nog een treffer zag afgekeurd.

In de laatste tien minuten waren er nog enkele goede mogelijkheden. Eerst werd een inzet van Björn te Raa door Dieperink gered. Aan de andere kant verrichtte Stokkers een fraaie safe op een gevaarlijk schot. Het slotakkoord was voor Stijn Harbers. Zijn goed gerichte poging werd echter op knappe wijze door Dieperink tot hoekschop verwerkt.