Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen de gelukkigste in matige Berkelland-derby

Auteur: Arnoud te Vaanholt

In een kwalitatief van weerszijden vrij pover schouwspel wist FC Eibergen de baas te blijven over buurman Rietmolen. Uiteindelijk werd het 1-2 en daarmee won de gelukkigste.

De partijen deden nauwelijks voor elkaar onder. Hoewel beide ploegen weinig echt doelrijpe kansen kregen, vergoedde de spanning veel. De start was wel flitsend. Al in de 4e minuut werd het 0-1, nadat een voorzet van links door een verdediger van Rietmolen onbedoeld verlengd werd en Thijs Rouwmaat fraai inschoot.

Negen minuten later lag de gelijkmaker in het net. Eén van de gevaarlijke hoekschoppen van de thuisclub werd niet goed weggewerkt, waarna Niels te Lintelo de bal strak in de linkerhoek joeg: 1-1.

Daarna lag het initiatief bij de thuisclub dat met snel spel op jacht ging naar een voorsprong. De Eibergse verdediging stond echter haar mannetje, zodat het zelden echt gevaarlijk werd en het slechts bij enkele kleine kansen bleef.

Aan de andere kant waren er ook een paar mogelijkheden. Een schot van Guus Slaats bleek een vrij eenvoudige prooi voor doelman Jeroen Hartgerink en Björn te Raa raakte de bal in kansrijke positie verkeerd waardoor zijn inzet door de defensie van Rietmolen kon worden weggewerkt.

Geleidelijk daalde het spelpeil. Pas in de 55e minuut kwam er weer wat leven in de brouwerij, toen bij de doorgebroken Rietmolenaar Sander te Rietmole de bal nog net tot hoekschop kon worden verwerkt. Even later kopte zijn ploeggenoot Koen Waanders een metertje over de deklat.

In de 61e minuut nam Slaats vanaf de linkerkant een vrije trap. De indraaiende bal leek door alles en iedereen te worden gemist en ineens in het doel te verdwijnen, ware het niet dat Daan Voortman het speeltuig nog net met zijn hoofd schampte: 1-2.

Rietmolen kwam andermaal bijna op gelijke hoogte toen een verre inworp van Frank Geerdink voor veel verwarring bij de Eibergenaren zorgde en er nog net op de doellijn redding kon worden gebracht. Kort daarop stuitte Rouwmaat op Hartgerink na goed voorbereidend werk van Slaats. Een boogbal van afstand van invaller Niels Oortwijn ging een halve meter over.

In de slotfase probeerden de gastheren de niet onverdiende gelijkmaker te forceren. Dit leverde drie schoten op die echter de nodige precisie misten, waarna Eibergen enigszins opgelucht kon ademhalen en drie kostbare punten mocht bijschrijven.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Tamo Vogel, Tom te Woerd, Daan Voortman, Dylan Timmerman; Thijs Rouwmaat, Tim Wonnink (58. Jacco Smeenk), Jacco Roerdink, Björn te Raa; Robin Klein Gunnewiek (69. Niels Oortwijn), Guus Slaats