Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen Dames 1 weet de weg naar boven weer te vinden

(geschreven door Robbin Klein Bruinink)

Afgelopen zondag 27 oktober stond de wedstrijd tegen de Dames 1 uit Warnsveld op het programma.

Om 11.15 uur werd er afgetrapt door pupil van de week Lena te Raa, Lena wist vanaf de aftrap de speelsters van Warnsveldse Boys knap uit te spelen, trok naar de buitenkant van het 16 meter gebied en scoorde een knap doelpunt in de linkerhoek van het goal!

Lena gaf het goede voorbeeld, FC Eibergen mocht een minuut later aftrappen en de aanvallende speelstijl werd direct beloond. De bal belande in de verdediging van Warsnveld, waarop Joske goed druk zette en de bal wist te veroveren, onder de druk werd door Eibergen goed uit gevoetbald en was het Mandy die in de 19e seconde van de eerste helft een geweldig doelpunt wist te scoren. 1-0.

In de 25e minuut kreeg Eibergen een corner, Joske stond opgesteld bij de keeper, de scheidsrechter floot, de keepster uit Warnsveld sprong niet mee en de bal verdween in het goal, 2-0.

Het einde van de eerste helft werd gekenmerkt door een klein opstootje, een tackel door een van de speelsters van Eibergen resulteerde in een duw door een speelster van Warnsveld, deze kreeg daarvoor de gele kaart gepresenteerd.

Na de rust was het Joske die nu zelf het net wist te vinden, in de 53e minuut wist ze de bal vanuit de corner hard op de keepster van Warnsveld te schieten, deze wist de bal niet goed te controleren.

In de tweede helft wist Warnsveld nog eenmaal te scoren.

Aankomende zondag gaat de eerste selectie van FC Eibergen op bezoek bij de dames van MVV uit Harbrinkhoek, aanvang 12.30 uur.

Wedstrijdverloop:
‘’1 dp Mandy
‘’ 25 dp Mandy
‘’ 53 dp Joske
‘’ 60 wissel <- Joske / -> Joy
‘’ 64 wissel <- Renske / -> Gwen

~

Quote van de Week van Maud Pierik tijdens de Deutsche Abend:
Heleen: “We hadden ons kampioensshirt aan moeten doen als kostuum!”
Maud: “Is dat Duits?”