Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen Dames 1 gaat door in de beker!

(Geschreven door Maud Pierik)

Afgelopen zondag hadden we onze laatste bekerwedstrijd in onze poule tegen Kilder Vrouwen 1. De dames van Kilder spelen net als ons in de 3e klasse. Doordat Kilder gewonnen had van Trias VR1 maar redelijk verloren had van Varsseveld VR1 wisten we van te voren niet goed wat we konden verwachten.

Eenmaal aan de wedstrijd begonnen stonden we al snel met 1-0 voor. Doordat Jet met haar snelheid via links zo langs haar man kon lopen, kon ze de bal goed voorzetten op Gwen. Gwen schoot de bal in één keer in het goal, 1-0. Een paar minuten later schoot Moniek de bal in één keer over de verdediging van Kilder waarop Jet goed doorliep en de 2-0 kon scoren. Elin nam de 3-0 voor haar rekening. Door een steekpass kreeg ze de bal en liep ze richting de achterlijn, toen de keeper uitkwam schoot ze vanaf de linkerhoek de bal koelbloedig in het doel, 3-0. In de laatste minuten van de eerste helft kwam Renske via rechts en gaf een strakke bal voor het doel, waarbij Joske eerst op de keepster schoot maar vervolgens Maud de 4-0 intikte. Hierna was het rust, tijd voor ranja.

Wilden we doorgaan in de beker moesten we aan ons doelsaldo gaan werken in de tweede helft. Waarbij we in de tweede helft eerst nog moesten inkomen, en er het eerste kwartier vrijwel niks gebeurde kwam de 5-0 er wel. Door een klein tikje van Cindy kon Maud de bal over de keeper van Kilder schieten. Hierna volgde een corner waarbij Gwen de bal goed in het goal tikte, 6-0. In de laatste minuten werd er een mooi balletje door Gwen op Cindy gegeven, wie de 7-0 dan ook maakte. Doordat we af en toe niet helemaal meer aan het opletten waren kregen we aan het einde nog een doelpunt tegen. Met een eindstand van 7-1 gingen we het veld af. Twee uur later kregen we het bericht dat Trias VR1 gelijk had gespeeld tegen Varsseveld, dit betekent dat wij als eerste geëindigd zijn in onze poule en dat we door gaan in de beker! 😊

Aankomende zondag spelen we onze eerste competitiewedstrijd uit tegen NEO VR1 om 11:00 uur!

~

Quote van de Week van Moniek Hummelink:
“Het is frips aan de bips!”