• Bekercompetitie, voorronde, groep 22, zondag 17 september 2023. Buurse (vijfde klasse A) – FC Eibergen (vierde klasse B) 0-4 (0-1). Scoreverloop: 32. 0-1 Sverre Boonk, 55. 0-2 Sverre Boonk, 60. 0-3 Hassan Farah, 73. 0-4 Nauk Penterman.

  Door drie overwinningen heeft FC Eibergen zich een ticket verschaft voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Op het veld van HSC'21 in Haaksbergen werd ook 'thuisclub' Buurse met ruime cijfers geklopt.

  De wellicht belangrijkste overwinning in deze poule was tegen derdeklasser Ruurlo. De duels tegen de vijfdeklassers SVBV en Buurse leverden niet al te veel problemen op. Het doelsaldo zal menige supporter van het team van trainer Jeroen Kiepman optimistisch hebben gestemd: 15 doelpunten voor en 5 tegen. Al is dat laatste aantal toch aan de vrij hoge kant.

  Waar het vorig seizoen de nodige wedstrijden kostte om het juiste basisteam binnen de lijnen te krijgen, Eibergen daardoor veel verliespunten leed en tot en met de één na laatste wedstrijddag om definitief lijfsbehoud streed, lijkt de ploeg zijn zaakjes nu veel beter voor elkaar te hebben. Sommige tegenstanders in de competitie zijn (vrijwel geheel) onbekend, maar het heeft er alle schijn van dat er al een volwaardige ploeg voor het niveau van de vierde klasse staat. De zorgen die er vorig seizoen lange tijd waren lijken dit seizoen daardoor verder weg.

  De bekerwedstrijd tegen Buurse leverde vooral qua doelpunten niet al te veel problemen op. Doelpuntenmakers waren Sverre Boonk (2 keer, assists van Dave Visser en Bink Bezoen), debutant Hassan Farah (assist Jasper Roerdink) en Nauk Penterman (assist Sverre Boonk).

  Volgende week begint de competitie voor FC Eibergen met een thuiswedstrijd tegen Victoria'28 uit Enschede.

  Met dank aan Johan Schot.