Download nu onze app in de appstore of playstore

Even zwaar bevochten als welkome zege FC Eibergen

Auteur: Arnoud te Vaanholt

Een sprankelende vertoning maakten FC Eibergen en KSV er in hun onderlinge potje niet van. Bij de thuisclub was er niemand die daar na afloop om maalde. Op het nippertje werden er al met al toch verdiend drie broodnodige punten uit het vuur gesleept: 2-1.

Nog voordat de wedstrijd was begonnen kenden de gastheren al een flinke tegenslag. Laatste man Tom te Woerd raakte tijdens de warming-up geblesseerd en kon net als spits Guus Slaats (lies) en aanvallende middenvelder Tim Oortwijn (werk, keert dit seizoen niet meer terug) niet meespelen.

Het al zo goed als veilige KSV was niet bepaald met aanvallende intenties naar De Bijenkamp gekomen. Tel daarbij op dat de Eibergenaren zelf in offensief opzicht al het hele seizoen grote problemen hebben en dan wordt het al snel duidelijk dat het duel een lage amusementswaarde kende.

De thuisclub was zich er echter terdege van bewust dat er gewonnen moest worden en had ook verreweg het grootste gedeelte van de wedstrijd het initiatief.  De eerste doelpoging van de gastheren was er in de 7e minuut. Björn te Raa schoot daarbij op de vuisten van doelman Wesley Keegstra.

Daarna gebeurde er lange tijd vrijwel niets. Eibergen probeerde het wel, maar de pogingen smoorden veelal in de verdediging van KSV of de juiste richting bij de schoten en kopballen ontbrak. Pas in de slotfase van de eerste helft was er weer enige echte dreiging, toen Robin Klein Gunnewiek vanuit de draai in de handen van Keegstra pegelde.

In het tweede bedrijf probeerden de Eibergenaren nog wat meer druk te zetten. In de 62e minuut vuurde Te Raa na een hoekschop op doel, maar opnieuw was het Keegstra die zijn mannetje stond. Twee minuten later was het wel raak. Na twee afgeweerde doelpogingen was het Klein Gunnewiek die met een hard en droog schot de 1-0 op het scorebord zette.

KSV kroop daarna wat meer uit zijn schulp. Eerst vloog een schot van de bezoekers maar net voorlangs het Eibergse doel. Een klein kwartier voor het einde van de officiële speeltijd tikte spits Erwin van de Wolfshaar de bal een halve meter naast na een vrije trap van Walter Overkamp.

Diezelfde Overkamp dompelde de thuisclub vervolgens geheel in rouw. Hij schoot net buiten het strafschopgebied op het vijandelijke doel, waarna de bal via de vuisten van doelman Davey Stokkers in het doel verdween: 1-1.

Dit leek ook de eindstand te worden en daar zouden de gastheren absoluut niet tevreden mee zijn geweest. Maar wat niemand meer verwachtte gebeurde toch nog. Na een pass van invaller Dylan Timmerman produceerde een andere invaller, de jeugdige Rasid Tutumlu, een fraaie lob over de verdediging waarna Jacco Roerdink de bal bij de tweede paal nog net kon binnentikken. In de lange blessuretijd werd KSV niet meer echt gevaarlijk.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Tamo Vogel (78. Dylan Timmerman), Tim Wonnink, Daan Voortman, Koen Dollekamp; Thijs Rouwmaat, Ramon ter Maat, Jacco Smeenk (81. Stijn Harbers); Robin Klein Gunnewiek (76. Rasid Tutumlu), Jacco Roerdink, Björn te Raa.