Download nu onze app in de appstore of playstore

Enige zaalvoetbalteam FCE staat zijn mannetje

Ooit was er een tijd dat de beide fusieclubs Sportclub Eibergen en SSSE samen liefst 11 zaalvoetbalteams in competitieverband hadden. Het lijkt al weer erg lang geleden. Op een bepaald moment kwam de klad erin en die zette zich na de fusie tot FC Eibergen voort. Anno 2019 telt de vereniging nog welgeteld één zaalvoetbalploeg, maar wel eentje om rekening mee te houden.

FC Eibergen Zaal 1 komt in het seizoen 2018-2019 uit in de verder volledig Twentse derde klasse 13 (vorig jaar vierde klasse). Daarin wordt achter koploper Wilhelminaschool uit Hengelo en Juventa’12 uit Wierden (dat de minste verliespunten heeft) een verrassende derde plaats bekleed. Het teams is al redelijk op leeftijd en bestaat dan ook vrijwel geheel uit spelers die vooral op het veld in de loop der jaren hun sporen hebben verdiend.

De laatst gespeelde wedstrijd dateert van maandag 25 februari. Toen werd er in Denekamp van het inmiddels één plekje lager geklasseerde DZVV gewonnen: 3-4. Eibergen speelt zelf – zoals in het verleden ook altijd al het geval was – in de Pickerhal zijn thuiswedstrijden eveneens op maandag. De eerstvolgende tegenstander is op maandag 11 maart het laaggeklasseerde EBZV’85 uit Borne. Het duel begint om 20.00 uur.

Foto, bovenste rij van links naar rechts: Dennis Pardijs, Richard Temmink, Joeri Bargerbos en Martijn Temmink. Onderste rij van links naar rechts: Alexander Pöttger, Ronald Lantink en Joris Pardijs. Niet aanwezig: Jesper Saaltink en Renee Brekveld.