Download nu onze app in de appstore of playstore

Eibergse dames strijdlustig op internationale vrouwendag.

(Geschreven door Carola ten Elshof)
 
Zondag 8 maart was FC Eibergen VR 1 te gast in Groenlo, waar de wedstrijd tegen Grol VR1 werd gespeeld. Aan het begin van de competitie hebben we tegen deze ploeg onnodig punten laten liggen. Deze wedstrijd te hebben geanalyseerd, weten we wat we deze keer anders moeten doen.
Ter voorbereiding werd het veld vorige week alvast geinspecteerd, deze werd goed gekeurd door te Hoonto.
Uiteraard was het hele team vertegenwoordigd vandaag en beschikte over volle strijdlust tijdens deze internationale vrouwendag.
Het maken van opstelling was dan ook een lastige opgave voor Robbin, de keuze was reuze. Daarnaast was dit een uniek momentje voor Cindy: op de fiets naar, voor haar, een thuiswedstrijd.
 
Na 2 weken geen wedstrijd te hebben gespeeld moeten we even in komen, vooral als we na storm Chiara, Dennis en Ellen weer te kampen hebben met harde wind. Vandaag was het de beurt aan storm Kelly, Grol was hier volledig afhankelijk van. Ze hadden de wind mee en wisten al snel met een mooi schot de 1-0 binnen te halen. Wij beginnen onrustig en zetten niet genoeg druk. Het duurt even voordat we het goed hebben staan, maar weten dit halverwege de eerste helft eindelijk goed vorm te geven. Dit resulteert helaas niet in een doelpunt.
Na moedgevende woorden wordt er de tweede helft beter gevoetbald. Joy legt de bal terug, waarna Carola de bal over de keeper in het goal plaatst, 1-1! Eibergen blijft dit vasthouden. Moniek voorkomt een tegengoal door een mooie redding en Joy bezorgd ons de voorsprong door met een prachtig doelpunt de 1-2 te scoren. De laatste minuten blijven spannend, maar FC Eibergen is diegene die bij het eindsignaal om de winst juicht!
 
Volgende week spelen we thuis tegen VR1 TVC ’28 om 11:15 uur.
 
~
 
Quote van de Week van Julia van der Heijde: “Ik hoorde zo vaak Kelly, ik dacht dat de bal zo heette.”