Download nu onze app in de appstore of playstore

DRUIVEN BIJZONDER ZUUR VOOR FC EIBERGEN

Door: Arnoud te Vaanholt. Foto’s: Ria Nijhof.

Competitie, vierde klasse B, zondag 27 september 2020.

Sp Rekken – FC Eibergen 2-1 (0-0). Scoreverloop: 50. 1-0 Merijn Roos, 59. 1-1 Mick Beusenberg, 90. 2-1 Joey Vos.

En weer ging het in de slotfase mis. Op een moment dat Sportclub Rekken zich al lang met een gelijkspel leek te hebben verzoend en FC Eibergen er nog een slotoffensief uitperste sloeg onverwacht de vlam in de pan. Rekkenaar Joey Vos profiteerde en kroonde zich tot matchwinner. Over wat daar pal aan voorafging werd nog lang nagepraat.

De thuisclub moest het in de derby stellen zonder spelverdeler Waldo Rhebergen (zware knieblessure), terwijl FC Eibergen geen beroep kon doen op het centrale verdedigingsduo Tom te Woerd en Koen Dollekamp (beiden geblesseerd) en de geschorste spelverdeler Jacco Smeenk. Bij de gasten ontbrak zodoende het grootste deel van de centrale as.

De neutrale toeschouwer zal geen spijt hebben gehad van zijn of haar komst. Het niveau was niet altijd even hoog, maar de instelling van beide ploegen en de vele kansen die hieruit ontstonden maakten het tot een aantrekkelijke wedstrijd.

Hierin waren de bezoekers het grootste deel net even iets sterker dan de tegenstander. Na een kwartier waarin Rekken vooral werd terug gedrukt kwam na een goede voorzet van rechterspits Rasid Tutumlu de bal tegen de hand van Rekkenaar Marc Blaauboer. Jacco Roerdink nam de toegekende strafschop, maar die werd vervolgens knap gestopt door doelman Dylan Bijlsma.

Nog geen twee minuten later was er uitstekend voorbereidend werk van spits Guus Slaats. Hij gaf af op Björn te Raa die met een schot de achterste paal raakte. In de 27e minuut kreeg Rekken zijn eerste goede mogelijkheid. Bij een voorzet van rechts kwam midvoor Merijn Roos een voetlengte te kort. Twee minuten later kopte diezelfde Roos na opnieuw een afgemeten assist net over.

Vervolgens was het weer de beurt aan de Eibergenaren. Met een nieuwe voorzet van Tutumlu werd Te Raa andermaal bereikt. Op exact dezelfde wijze als de eerste keer schoot hij de bal op de tweede paal. Daarna hadden de gasten echt op voorsprong moeten komen. Daan Damveld bereikte met een goede loopactie Slaats, maar hij schoof de bal tegen de voeten van Bijlsma.

Na rust openden de Rekkenaren tegen de verhoudingen in al snel de score. Gelegenheidsstopper Dave Visser verslikte zich in de bal, waarna Roos vrije doortocht kreeg: 1-0. Eibergen verhoogde daarop de druk en dat had al snel resultaat toen Mick Beusenberg een voorzet van invaller Stan Wonnink verzilverde.

Met nog ruim twintig minuten op de klok probeerde Te Raa het vervolgens van afstand. Bylsma redde andermaal fraai. Daarna moest de thuisclub met tien man verder, omdat Tom Tankink na een te onbesuisde actie met rood naar de douches werd verwezen.

Op het moment dat Rekken zich ogenschijnlijk al lang met een gelijkspel had verzoend en de bezoekers er nog een slotoffensief uitpersten sloeg de vlam in de pan. De tot dan goed fluitende scheidsrechter zag twee binnen luttele seconden gemaakte overtredingen van de gastheren klaarblijkelijk over het hoofd, waarop er ineens een hoop commotie ontstond. Er volgde een slimme Rekkense pass op de bij de middellijn geheel vrijstaande Joey Vos. Na een lange solo liet hij de goed keepende Sam Pierik kansloos en dompelde hij de Eibergenaren volledig in rouw.

Kort daarop kreeg invaller Robin Wegdam zelfs nog een goede mogelijkheid op 3-1, maar hij kopte over. In de lange blessuretijd trok Eibergen massaal naar voren. Dat leverde nog enkele hachelijke situaties op, maar echt goede kansen kwamen hier niet meer uit voort. Waarmee Rekken te veel kreeg en de bezoekers te weinig. 

Opstelling FC Eibergen: Sam Pierik; Daan Damveld, Dave Visser, Jacco Roerdink, Tim Wonnink; Thijs Rouwmaat, Björn te Raa, Jasper Roerdink; Rasid Tutumlu (59. Stan Wonnink), Guus Slaats (82. Sverre Boonk), Mick Beusenberg.