Download nu onze app in de appstore of playstore

Dinxperlo – FC Eibergen Eindstand 2-1

Slechte tweede helft breekt FC Eibergen op – Arnoud te Vaanholt

Zonder de sterren van de hemel te spelen wist Dinxperlo het bezoekende FC Eibergen op de knieën te krijgen. Was het spel van de Eibergenaren aanvankelijk redelijk goed, na rust leek het nergens meer op en was de overwinning voor de gastheren niet onverdiend: 2-1.

Dinxperlo begon aanvallend en kopte meteen in de openingsfase na een hoekschop van rechts maar net over. Een paar minuten later kreeg Sander Lensing een grote kans, maar hij schoot de bal langs de verkeerde kant van de Eibergse paal.

Daarna namen de gasten het heft min of meer in handen. Na een voorzet van links kopte Daan Voortman rakelings over. Vervolgens kreeg Kevin van Lieshout een kans vanuit de rebound na een vrije trap, maar de bal kon nog net door de verdediging van Dinxperlo worden weggehaald.

In de 27e minuut viel de openingstreffer. Verdediger Ben Coenders verspeelde op knullige wijze de bal aan Van Lieshout en die wist wel raad met dit buitenkansje: 0-1. Een gevaarlijk ogend schot aan de andere kant enkele minuten later van Mark Spoor werd door doelman Marin Juresic vrij eenvoudig gepakt. Kort voor rust had Eibergen de marge moeten verdubbelen. Tim Oortwijn kwam ineens oog in oog te staan met Dinxperlo-doelman Luuk Massop, maar hij schoot tegen diens benen.

In de tweede helft bakten de blauwhemden er vrijwel niets meer van. Vooral op het middenveld werd de strijd steeds verloren, waardoor de voorwaartsen nog amper goede toevoer kregen en er geen enkele uitgespeelde kans meer werd gecreëerd. Al na een dikke minuut spelen ging het helemaal mis. Juresic deponeerde de bal voor de voeten van Arne Kleinpass, die van grote afstand over de keeper schoot. De op de doellijn geposteerde Daan Voortman probeerde koppend nog redding te brengen, maar de bal was te hoog: 1-1.

Kort daarop revancheerde Juresic zich door een goed ingeschoten vrije trap met een fraaie zweefduik tot hoekschop te verwerken. Dinxperlo bleef ook daarna de toonaangevende ploeg. De beslissing viel in de 68e minuut. Al dan niet vanuit buitenspelpositie ontsnapte Lensing en hij schoot de bal langs de kansloze Juresic in het doel: 2-1.

In het restant kregen beide partijen nog één grote kans. Een schot van Spoor vanuit een goede positie ging maar net voor het Eibergse doel langs en vijf minuten voor tijd raakte een pegel van invaller Björn te Raa de bovenkant van de Dinxperlose lat.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic; Tjerk Pierik (32e minuut Tao Zhu), Maarten Teutelink, Daan Voortman, Dylan Timmerman; Tim Oortwijn, Gerben te Biesebeek, Jordy Telman (77e minuut Stijn Harbers); Thijs Rouwmaat, Jacco Roerdink, Kevin van Lieshout (65e minuut Björn te Raa)