Download nu onze app in de appstore of playstore

Dames dik tevreden met gelijkspel tegen Varsseveld

(Geschreven door Carola ten Elshof)

Zondag 6 september speelden de dames van FC Eibergen de tweede bekerwedstrijd tegen Varsseveld VR1. Varsseveld speelde vorig jaar boven in mee in de competitie in de tweede klasse, een klasse hoger dan dat wij spelen. Afgelopen wedstrijden tegen Longa en Trias is echter wel gebleken dat dit voor ons een leuk niveau is om mee te doen, waarbij we ook beide keren met de winst naar huis gingen. De verwachting was dat Varsseveld wel een grotere uitdaging voor ons zou worden. Tijdens de warming up wordt er even over gesproken dat we een beetje bang zijn dat we overlopen worden. Maar daar klonken Monus woorden: “Bang? Ik ben voor de duvel nog niet bang.” En als onze keepert met die instelling het veld op gaat, moet het goed komen!

Aan de support zal het deze week in ieder geval niet liggen. Onze nieuwe kleine supportster Liv keek haar eerste wedstrijd tevreden toe vanuit de kinderwagen.

Vanaf minuut één gaat het er fel aan toe. Varseveld is een ervaren en fysiek en conditioneel sterk team. FC Eibergen reageert hier goed op en begint scherp aan de wedstrijd. Geregeld wordt de voorhoede van Varsseveld ingespeeld, waar aan snelheid niks te kort komt. In volle vaart gaan ze richting het goal, maar onze verdediging weet hier tijdig een stokje voor te steken om ze niet te laten schieten. Er worden van beide kanten kansen gecreëerd. Zo worden er mooie ballen voor gezet en zo is ook de voorhoede van FC Eibergen de tegenstander vaak genoeg te snel af. Helaas missen we net de afwerking op goal. De keeper van de tegenstander is groot en bakent goed haar goal af. Eibergen krijgt het zwaarder en is een moment minder oplettend. Varsseveld scoort op dit moment hun eerste doelpunt. Gwen krijgt even later de vrije trap mee. Het is de vraag hoe ze het doet, maar ze weet deze altijd weer perfect te plaatsen. Als de lat een paar centimeter hoger had gezeten, was de bal er zonder twijfel in gegaan. 0-1 is de stand waarmee we de rust in gaan.

Er is nog niks aan de hand en het kan nog alle kanten op. Een koud glaasje ranja en een kwartiertje bij komen in het zonnetje, maakt dat we weer met volle energie aan de tweede helft kunnen beginnen.

Toch leken we er aan het begin meer moeite mee te hebben. Maar daar kwam onze gouden wissel te Hoonto en weet Eibergen op een gelijkspel te zetten. Ze dacht: wat ik vorige week kan, kan ik deze week ook, namelijk na 5 minuten van haar inbreng te scoren. Joske loopt op vanuit achter en draait de bal perfect voor het goal, Renske loopt 2e paal en tikt de bal binnen. Alsof het niks is. Daarna proberen we wat minder risico te nemen en deze stand vast te houden. Het blijft tot het fluitsignaal spannend. Djara doet nog een steengoede redding achterin en Moniek heeft ook, zoals vaker deze wedstrijd, een paar doelpunten weten te voorkomen. Er zaten weer mooie Tubantia-duiken tussen. Als de Tubantia aanwezig was, had het zeker de voorpagina gehaald.
Met 1-1 wordt de wedstrijd geëindigd en hebben hiermee goed onze opdracht vervuld, namelijk er minimaal een gelijkspel weten uit te halen. Ook deze wedstrijd komen we weer in de buurt van ons best gespeelde wedstrijd samen, zoals de afgelopen wedstrijden ook al werd gezegd.

Volgende week spelen we onze derde bekerwedstrijd tegen Kilder om 11:15 uur bij FC Eibergen. Het zal er nog om spannen wie daarna door mogen voor de beker. We kunnen dus nog wel wat support gebruiken!

~

Quote van de week van Renske te Hoonte:
Moniek Hummelink: ”Dat deden wij vroeger ook niet..”
Renske te Hoonte: ”Vrogger toen de klompen nog veters hadden en Jezus nog Jan heette.”