Download nu onze app in de appstore of playstore

Dames 1 wint van koploper

(Geschreven door Mandy Telman)
 
Vandaag stond voor Vrouwen 1 de uitwedstrijd tegen TVC ’28 op het programma. TVC ’28 is koploper in onze competitie. Een ploeg dat alle wedstrijd heeft gewonnen, iets wat de dames toch wel angstig maakte. Daarom lag iedereen netjes op tijd in bed, werden er nergens alcoholische drankjes genuttigd tot in de vroege uurtjes. Dit zodat we allemaal fris en fruitig ’s ochtends vroeg op de voetbal konden verschijnen.
 
In de kleedkamer werden er al goede hits afgespeeld waardoor we met goede motivatie aan de wedstrijd begonnen.
 
Om 10.45u werd het fluitsignaal gegeven in Tubbergen. Eibergen begon ijzersterk aan de wedstrijd. Er werden mooie combinaties gemaakt, alleen niet afgemaakt. Ondanks dat bleven we toch goed voetballen. Een aantal mooie kansen ontstonden, waaronder Jet met haar goede dribbelacties een aantal keer voor de keeper verscheen. Er werd goed gevoetbald, en vooral op de helft van de tegenstander. Wel ontstonden er twee kansen van TVC, maar goed keeperswerk van Moniek redde dit.
 
Met 0-0 gingen we de rust in. Na een goede peptalk van Robbin kwamen we weer helemaal opgeladen en met opgeheven koppies de kleedkamer uit. Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft. Na vijf minuten gaf Carola een mooie crosspass aan Jet. Ze nam de bal goed aan, maakte de actie en scoorde hieruit. 0-1 Eibergen, wie had dat gedacht tegen de koploper. Dit gaf ons enorm vertrouwen.
 
Helaas verslapten we even en viel daarna de 1-1.
Gelukkig kreeg Jet daarna perfect op maat de bal in de hoek gespeeld. Ze gaf deze mooi voor op Mandy en ze kon deze bal verzilveren in een 1-2 voorsprong.
 
TVC ’28 was hierdoor een beetje van het padje. Zij hadden dit seizoen nog niet eerder verloren dus moesten echt aan de bak. Hierdoor ontstonden er harde duels maar liet Eibergen zich niet aan de kant zetten. Eibergen bleef goed voetballen. Vanuit de verdediging werd er goed opgebouwd naar voren. Carola legde de bal voor op Joske. Ze bleef rustig en scoorde van afstand een mooie goal hieruit; de 1-3.
 
TVC ’28 kreeg nog één goede gevaarlijke kans, maar onze sterke Joske (die op dat moment weer linksback stond) wist te voorkomen dat er werd gescoord.
 
De stand bleef gelukkig 1-3. Al met al een prachtig resultaat en weer drie punten om bij te schrijven.
 
Wedstrijdverloop:
‘’50 dp Jet
‘’62 dp Mandy
‘’74 dp Joske
 
~
 
Quote van de Week van Alex Woertman:
“Wie van jullie heeft de weekendtas?”