Download nu onze app in de appstore of playstore

Dames 1 pakt de volle buit tegen stugge Pax

(Geschreven door Renske te Hoonte)

Na het goede optreden van vorige week tegen toen nog de koploper TVC, waarbij de volle buit werd gepakt, was het vandaag de taak van de dames om dit door te zetten. We kenden Pax al van ons bekeravontuur. Toen werd Pax aan de kant gezet met een mooie 5-0 overwinning. Onze taak om deze taak te herhalen.

Robin had weer een paar mooie verrassingen uit zijn hoge hoed getoverd. Een aantal speelsters werden op andere posities neergezet. Op het ***** veld begonnen we aan de wedstrijd. In het begin was het even wennen. Eibergen kreeg een paar mooie kansen maar die werden niet verzilverd. Aan de andere kant kreeg Pax ook nog een goede kans, maar die werd op de doellijn gered door Monus. Applaus voor Hummel. Langzaam maar zeker kreeg FC Eibergen meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in de openingstreffer in de 45e minuut. Door het goed druk zetten van de dames speelde de keepster van Pax de bal zomaar bij Renske in de voeten. Die gaf de bal mooi voor aan Mandy en zo schoot ze de bal perfect in het hoekje van de goal; 0-1. In de blessuretijd kreeg FC Eibergen nog een corner. De bal werd perfect voorgegeven en binnen gekopt door wederom Telsell. Met een 0-2 voorsprong gingen we de rust in.

De tweede helft begonnen we rustig. Er gebeurde vrij weinig aan beide kanten. Met nog ongeveer tien minuten te spelen scoorde Carola na goed teru leggen van Maud de 0-3. FC Eibergen speelde de wedstrijd rustig uit en heeft nu een mooie reeks van vijf overwinningen op rij.

Volgende week zondag 1 december krijgen wij Avanti op bezoek. Deze tegenstander doet mee voor het kampioenschap. Aftrap: 11:15 uur. Komt allen kijken!

~

Quote van de Week van Manon Hengeveld toen de rust heel lang duurde:
“We hadden wel een Netflix-aflevering kunnen kijken.”