Download nu onze app in de appstore of playstore

Dames 1 nog volop in de race om de dubbel

Met nog een aantal wedstrijden te spelen is het kampioenschap binnen handbereik voor de speelsters en staf van FC Eibergen Dames 1. Niet eerder in haar historie was de selectie zo dichtbij. Daarnaast spelen ze zaterdag 30 maart 16:00 uur de kwartfinale van de beker in FC Zutphen.

Een nieuwe formatie, een ander systeem, de wil om te winnen, weinig blessures en bovenal de sfeer zijn een aantal redenen die het succes kunnen verklaren.

“Oud gedienden” in de staf, Alex Woertman en Bianca Zwama, werken met sommige speelsters al veertien jaar samen. Voor hun beiden zou een eventueel kampioenschap of zelfs bekerwinst een ongekende beloning zijn voor de jarenlange inzet om de damesafdeling binnen Eibergen de uitstraling te geven die het verdient.

Trainer Robbin Klein Bruinink voegt toe; “In het gesprek dat ik met Alex Woertman voor aanvang van het seizoen had werd duidelijk dat de club met de damesafdeling de volgende stap wil maken. Soms heb je van die momenten dat alles gewoon goed valt. Vanaf de start heerst juist dát gevoel en gelukkig pakt het team het na de winterstop weer op. Samen met het team hebben wij afspraken gemaakt en de groei die de speelsters zowel individueel- en als team doormaken is een van de redenen dat wij met elkaar er zo voor staan.”

Op 30 maart zal er gespeeld worden in de kwartfinale van de beker tegen FC Zutphen Dames 1. Trots meldt Sander Huls, Voorzitter TC: “De inspanningen in het dames-/meidenvoetbal begint haar vruchten af te werpen. Dit zien we niet alleen terug in de resultaten van Dames 1 maar ook in de groei van het aantal dames en meiden dat komt voetballen bij ons. Daarbij zijn onze dames zeer betrokken bij de vereniging en vanuit het bestuur gaan we er ook vanuit dat deze betrokkenheid omgekeerd ook zeker zichtbaar zal zijn bij de komende duels om het kampioenschap en de beker.

Dames heel veel succes en plezier!!”