Download nu onze app in de appstore of playstore

BLESSURETIJD WÉÉR NOODLOTTIG VOOR FC EIBERGEN

Auteur: Arnoud te Vaanholt

Je zou er zo langzamerhand moedeloos van worden. Tegen een flets Hector leek FC Eibergen lange tijd vrijwel verzekerd van een dik verdiende overwinning. Maar andermaal in blessuretijd gingen er na een verdedigingsfout twee punten verloren: 2-2.

De thuisclub was vrijwel de gehele wedstrijd de betere ploeg. De gasten uit Goor creëerden zich amper kansen en hadden eigenlijk nergens recht op. Vooral na rust was Eibergen veelvuldig in de aanval en kreeg het ook diverse mogelijkheden. Na een 2-0 voorsprong zorgden twee treffers ‘uit het niets’ opnieuw voor diepe teleurstelling in het Eibergse kamp.

Voor rust lag het spelpeil laag. Na tien minuten was er een eerste poging van de gastheren: de goed spelende Guus Slaats schoot net over. Pas na ruim een half uur gebeurde er weer iets toen Wesley Zweferink een gevaarlijke vrije trap nam. Doelman Davey Stokkers redde echter goed. Kort daarop raakte Koen Dollekamp na een voorzet van Tamo Vogel de paal.

Nadat eerst Slaats een poging nog tot hoekschop verwerkt zag worden door de foutloos keepende Daniël Kolbe was het in de 43e minuut raak. Opnieuw Slaats kreeg na een sterke actie op links de bal voor het doel, waar Jacco Roerdink klaar stond om strak in te schieten: 1-0.

Eibergen bleef aanvallen en een schot van Bas ten Hagen in de korte hoek werd andermaal door Kolbe tot corner gestompt. Daaruit werd het – pal voor het rustsignaal – 2-0. Tom te Woerd kopte de bal in de doelmond, Koen Dollekamp raakte vervolgens met het hoofd de onderkant van de lat en vervolgens joeg Roerdink het speeltuig snoeihard tegen het net.

Het tweede bedrijf was een stuk levendiger en de thuisclub pakte meteen de draad van de eerste helft weer op. Na een goede assist van Te Woerd wist Kolbe met één hand nog net redding te brengen op een inzet van Roerdink. Hector kwam in die fase amper in het stuk voor.

Toch werd het volkomen onverwacht 1-1. Een vrije trap van Sjoerd Koster van dertig meter afstand werd daarbij door alles en iedereen gemist en vloog in de achterste hoek van het doel. De thuisclub liet zich niet van de wijs brengen en ging meteen door met aanvallen. Een te zacht ingeschoten bal van Jacco Smeenk en een royale mogelijkheid voor Roerdink leverden niets op. Een vrije trap van Te Woerd ging via het Goorse muurtje rakelings naast.

In de 80e minuut dook Joery Wenderman na een lange bal van achteruit ineens op voor de ingevallen doelman Justin Nijhof. Hij schoot feilloos raak, maar tot opluchting van Eibergen werd de treffer wegens buitenspel geannuleerd. Zo verstreken de minuten en leek de Eibergse formatie eindelijk weer eens te gaan winnen.

Helaas kwam de gifbeker voor de zoveelste keer te voorschijn. Hoewel de ploeg van trainer Arno Leppink vrijwel de gehele wedstrijd verdedigend een solide indruk maakte, kwam de bal in de 94e minuut na een inschattingsfout voor de voeten van Lars Kimmels die wel raad wist met dat buitenkansje: 2-2. Toch had Eibergen nog kunnen winnen. Maar alsof het nog niet erg genoeg was kegelde Roerdink vrijwel direct na de aftrap vrij voor het doel van Hector net over.

Scoreverloop: 43. 1-0 Jacco Roerdink, 45. 2-0 Jacco Roerdink, 67. 2-1 Sjoerd Koster, 90+4. 2-2 Lars Kimmels.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers (61. Justin Nijhof), Tamo Vogel, Tom te Woerd, Daan Voortman, Tim Wonnink; Jacco Roerdink, Jacco Smeenk, Koen Dollekamp, Thijs Rouwmaat (90+3. Rick Rooiman); Bas ten Hagen (66. Rasid Tutumlu), Guus Slaats.