Download nu onze app in de appstore of playstore

Blessuretijd bepalend voor uitslag FC Eibergen

Auteur: Arnoud te Vaanholt

In Sportclub Overdinkel trof het thuisspelende FC Eibergen een ploeg die de laatste drie wedstrijden had gewonnen. Na een zeer spannend slotstuk werd het 3-3. Een terechte uitslag, waar de thuisclub evenwel nog het meest mee kon leven.

Beide ploegen gingen van meet af aan voor de volle winst. Nadat dit aan weerszijden al enkele kansjes had opgeleverd openden de Eibergenaren in de 27e minuut de score. Robin Klein Gunnewiek gaf van rechts een goede voorzet die door Jacco Smeenk fraai in de linkerbovenhoek werd ingekopt: 1-0.

Deze opsteker was van korte duur. Eerst tikte de geheel vrijstaande Yoeri Klein Robbenhaar een voorzet van links simpel binnen: 1-1. Nog geen twee minuten later zette Aron Hassing zich achter de bal voor een vrije trap. Het schot leek naast te gaan, maar tot ieders verrassing draaide het projectiel op het laatste moment net langs de voor Eibergen verkeerde kant van de paal: 1-2.

Na rust had Overdinkel lange tijd een veldoverwicht. Dat kwam mede door het niet meespelen van Jacco Roerdink (blessure) en het kort na rust uitvallen van Jacco Smeenk. Hierdoor leverden de gastheren veel routine in en verloor het de controle over het middenveld. Aan de andere kant bezorgde de ingebrachte rappe Aydan Sen de Eibergse defensie handenvol werk.

Toch werd het 2-2. Andermaal Klein Gunnewiek profiteerde van balverlies van de tegenstander en bediende deze keer Guus Slaats. Zijn draaiende schot was keeper Cander Breukers te machtig.

Intussen leidde het overwicht van de bezoekers niet tot echt grote kansen en als het al een keer gevaarlijk werd wist doelman Davey Stokkers – soms met de nodige moeite – erger te voorkomen. Zo tikte de klok weg en leek het 2-2 te worden.

Niets was minder waar. Door twee blessures moest de arbiter flink wat tijd bijtrekken. In de 92e minuut leek het noodlot voor Eibergen toe te slaan, toen Tom te Woerd een aanvaller neerlegde en Kevin Verbeek de toegekende strafschop feilloos benutte.

Daarmee was de koek echter nog niet op. Weer twee minuten later was er een klassiek geval van pootje haken bij Daan Voortman in het andere strafschopgebied. Tot opluchting van het Eibergse kamp benutte hijzelf de toegekende penalty: 3-3.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Tamo Vogel, Tom te Woerd, Daan Voortman, Dylan Timmerman; Thijs Rouwmaat (46. Maykel Lageschaar), Björn te Raa, Jacco Smeenk (52. Niels Oortwijn), Tim Wonnink; Guus Slaats, Robin Klein Gunnewiek (89. Stijn Harbers).