Download nu onze app in de appstore of playstore

Beter Sportclub Overdinkel wint van FC Eibergen

Op de dag dat Ajax in de Arena tegen PSV speelt en moet winnen om nog zicht te houden op het kampioenschap, speelt FC Eibergen uit tegen Sportclub Overdinkel. De wedstrijd Ajax-PSV is de reden dat er bij FC Eibergen een aantal basisspelers ontbreken. Ook Guus Slaats ontbreekt vanwege een blessure.

Bijna meteen vanaf de aftrap ontstaat er een kans voor FC Eibergen, maar de matige voorzet van Thijs Rouwmaat wordt onderschept door doelman Cander Breukers van Overdinkel.

Hierna pakt Sportclub Overdinkel het initiatief en is de beter voetballende ploeg met Aron Hassing en Joeri Klein Robbenaar als de uitblinkers bij de gastheren.

In de 10de minuut lijkt Overdinkel op voorsprong te komen, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel.

Gedurende de eerste helft moet FC Eibergen meer verdedigen dan dat het zelf aan aanvallen toekomt. De gasten worden alleen gevaarlijk bij een aantal standaard situaties.

In de 20ste minuut kopt Tamo Vogel over uit een vrije trap van Bjorn te Raa en in de 41ste minuut raakt een vrije trap van diezelfde Bjorn te Raa de binnenkant van de paal, maar zoals wel vaker dit seizoen ontbreekt het ook aan het nodige geluk.

Sportclub Overdinkel en FC Eibergen gaan rusten met een 0-0 stand en daarmee kunnen de gasten niet ontevreden zijn. Wanneer het fluitsignaal klinkt voor de 2de helft, van de overigens goed leidende scheidsrechter Tim Welhuis uit Oldenzaal, lijkt het wel of de spelers van FC Eibergen nog met de gedachten bij de thee zijn. Een pass naar de spitsen van Overdinkel wordt verkeerd beoordeeld door de verdedigers van FC Eibergen en spits Dennis Stoffels is attent en de scoort in de 46ste minuut de 1-0.

Ook in het verdere verloop van de 2de helft zijn de gastheren de bovenliggende partij en in de 68ste minuut krijgt Overdinkel een enorme kans op de 2-0, maar tot opluchting van een ieder uit Eibergen gaat het schot hoog over. Trainer Arno Leppink probeert met het inbrengen van Robin Klein Gunnewiek, Djoss Smalen en Jasper Roerdink nog het tij te keren, maar Overdinkel blijft gevaarlijk en Darren Verbeek scoort 10 minuten voor het einde de 2-0 en daarmee krijgt Overdinkel waar recht op heeft.

Al met al een verdiende overwinning van Sportclub Overdinkel en FC Eibergen zal in de resterende wedstrijden nog vol aan de bak moeten voor klasse behoud.

FC Eibergen
Davey Stokkers, Tamo Vogel, Tom te Woerd ( Jasper Roerdink ), Koen Dollekamp, Dylan Timmermans ( Robin Klein Gunnewiek ), Jacco Roerdink, Thijs Rouwmaat, Jacco Smeenk, Bjorn te Raa, Tim Oortwijn, Niels Oortwijn ( Djoss Smalen )