Download nu onze app in de appstore of playstore

Beltona Beloften Competitie voor JO21

FC Eibergen gaat in het seizoen 2018 – 2019 deelnamen aan de Beltona Beloften Competitie. Dit is een competitie voor spelers onder de 21 jaar. Het toernooi wordt zoveel mogelijk gespeeld in (regionale) poules. Men speelt door het hele seizoen heen gemiddeld één wedstrijd per maand. Aan het eind van het seizoen, in de maand juni, wordt dan op de finaledag, die wordt afgewerkt op de velden van c.v.v. Sparta Enschede, bepaald wie de sterkste jeugd elftallen bezit in Oost Nederland.

Vanaf het begin, in september 1999 wordt deze competitie georganiseerd door Sparta Enschede, de club die destijds ook het initiatief nam en uitwerkte. De organisatie berust nog steeds bij de c.v.v. Sparta ofwel bij een commissie die de club daarvoor heeft ingesteld. In 1999 werd gestart met 20 ploegen. Daarna groeide het aantal deelnemende clubs in de loop der jaren uit tot zelfs 40.

Vanaf dit seizoen gaat de competitie van start met 40 teams. De beste 16 daarvan plaatsen zich voor de finaledag, die steeds bij Sparta op het sportpark Schreurserve in Enschede wordt gehouden.

Aanvankelijk participeerden ook de oostelijke betaald voetbalorganisaties in deze competitie, hetgeen als zeer aantrekkelijk werd ervaren door het jonge voetbaltalent van de amateurverenigingen. Helaas werd er voor de beloften van de BVO’s een eigen competitie in het leven geroepen, waardoor zij genoodzaakt waren zich af te melden voor verdere deelname in deze competitie.

Wel is FC Twente bereid gevonden op een speciale manier mee te werken aan de competitie. FC Twente en de organisatie van de B.B.C. zijn overeengekomen, dat FC Twente jaarlijks met haar elftal onder 19 jaar wedstrijden zal spelen tegen de clubs, die op de finaledag resp. als eerste, tweede, derde en vierde zijn geëindigd.

Een prachtige extra beloning dus voor de vier halve finalisten van de Beltona Beloften Competitie, waarvoor sponsor Beltona een speciale prijs beschikbaar heeft gesteld. De wedstrijdreeks wordt gespeeld in de vorm van een nederlaagtoernooi.

Het is bij FC Eibergen de bedoeling dat er een team wordt samengesteld waarin spelers uit het 1ste en 2de elftal en spelers uit JO19-1 en eventueel JO17-1 worden samengevoegd tot een selectie van minimaal 20 spelers. Uit deze selectie, die wordt begeleid door onze JO19-1 trainer (Emre Karayavuz) zal dan maandelijks een keuze worden gemaakt. Per wedstrijd worden 15 spelers geselecteerd uit deze groep.

De deelnemende teams zullen voor aanvang van de competitie 2018 – 2019 worden geïnformeerd.

Namens de Technische commissie,

Cor Ordelmans Hoofdopleidingen.