Download nu onze app in de appstore of playstore

Aanvallende onmacht breekt FC Eibergen op

In verdedigend opzicht had FC Eibergen zijn zaakjes aardig voor elkaar in de vriendschappelijke uitwedstrijd tegen derdeklasser FC Trias. Op het middenveld en voorin was het spel daarentegen ver onder de maat. De thuisclub won daarom verdiend met 2-0.

Trias was het grootste deel van de speeltijd de toonaangevende ploeg en het duel speelde zich vooral op de helft van de bezoekers af. Toch kwam ook de thuisclub tot slechts enkele goede kansen.

De eerste was er na zeven minuten spelen toen de bal goed werd teruggelegd en het daaropvolgende schot door doelman Davey Stokkers werd gered.

Bijzonder vervelend was vervolgens dat verdediger Daan Voortman bij een ogenschijnlijk onschuldig voorval behoorlijk geblesseerd raakte aan zijn scheenbeen en per brancard het veld moest verlaten.

Na ruim een half uur deden de gastheren opnieuw van zich spreken. Een hard schot vloog maar net langs de paal. Pal voor rust was het raak. Van rechts volgde er een pegel op het Eibergse doel, die op het eerste gezicht houdbaar leek. Toch was het raak: 1-0.

In de 60e minuut werd de marge verdubbeld. De taaie verdediging van de Eibergenaren maakte in het centrum een slippertje, dat door Trias direct werd afgestraft, 2-0.

Pas vlak voor tijd kreeg de gasten hun enige kans van de wedstrijd. De doorgebroken Robin Klein Gunnewiek kwam in duel met de keeper van Trias, maar laatstgenoemde bleek daarin nog net de sterkste.