Download nu onze app in de appstore of playstore

18 maart bijeenkomst alle jeugdtrainers/leiders/begeleiders

In navolging van de succesvolle avond in januari over ons trainingssysteem VTON willen wij jullie uitnodigen op Maandag 18 maart voor een aantal onderwerpen die minstens net zo belangrijk zijn.

Van 19.00 tot 20.00 uur gaan Lucel Bennink en Gonny Spexgoor jullie bijpraten over kinderen die volgens sommigen “anders” zijn. En wat vooral aan de orde zal komen is:

* Hoe herken je dit?
* En hoe ga je er mee om

Hoe gaan we om met kinderen die een aandoening hebben binnen het autistisch spectrum.

Binnen FC Eibergen als grote voetbalvereniging is in principe plaats voor ieder die deze sport wil beoefenen. We doen ons uiterste best ieder naar zijn eigen mogelijkheden in te zetten. Ook spelers met bagage in de zin van autisme, PDD NOS, ADHD verdienen het om binnen FC Eibergen wekelijks actief te kunnen zijn.

Als vrijwilliger binnen onze vereniging worden jullie als leider/trainer af en toe geconfronteerd met een of meerdere spelers in het team die een zogeheten “beperking” met zich meedragen. De daarvoor gebruikte termen zijn ons allemaal wel bekend, maar wat betekenen ze precies? Elk seizoen krijgen wij een of meerdere hulpvragen die betrekking hebben op de omgang met spelers met een bagage.

Om bovenstaande hulpvraag te kunnen beantwoorden hebben wij Gonny Spexgoor en Lucel Bennink gevraagd antwoorden te geven op vragen als:

* hoe herken ik autisme, PDD NOS, ADHD,…?
* wat betekent een dergelijke beperking voor de sporter en het team?
* hoe ga ik als trainer/leider het best om met spelers met dergelijke bagage?
* hoe kan ik andere spelers in het team helpen om te gaan met teamgenoten met deze bagage?
* wat moet ik zeker niet doen?
* wat mag/kan ik verwachten van ouders van deze spelers?

Van 20.10 tot 21.00 uur zullen Wout Klein Goldewijk en Waldo Rhebergen van de Sport Federatie Berkelland ons bij praten over de volgende onderwerpen:

Onderwerpen ‘hoe sta je voor de groep’, wat praktische tips en een filmpje met daarna wat tijd voor vragen/interactie a.d.h.v. dat filmpje.

Daarnaast krijgen jullie een A-4tje aangereikt waar nog een aantal praktische tips worden aangeboden. Ook zullen Wout en Waldo daarna op een aantal trainingsavonden aanwezig zijn om jullie te ondersteunen op het trainingsveld.

Namens de TC Cor