Download nu onze app in de appstore of playstore

Met een nieuwe opzet van de verenigingsdag heeft FC Eibergen het seizoen 2016/2017 afgesloten. Op zaterdag 3 juni was er de verenigingsdag voor de senioren van 18 jaar en ouder. Het programma met o.a. een fietstocht (uitgezet door Joop Haarlink) en diverse spel onderdelen duurde van 13.30 tot 15.30 uur.

Tijdens het officiële gedeelte was er speciale aandacht voor een aantal vrijwilligers die zich de afgelopen jaren bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen de vereniging maar hebben besloten om een stapje terug te doen. Bloemen en een attentie waren er voor Henk Sigger en Gerard Bomers (beiden lid commissie VTZ), Paul Wesseloo (vertrouwenspersoon), Richard Penterman (leider zondag 2) Marcel klein Hesselink (leider zaterdag 2), Silvester Souhoka (trainer vrouwen 1). Allen bedankt voor de inzet in de afgelopen jaren en we hopen jullie nog vaak te zien op ons prachtige sportcomplex.

Na 17 jaar de seniorenkeepers onder zijn hoede te hebben gehad stopt Dinand Huurneman komend seizoen als keeperstrainer bij FC Eibergen, hij zal komend seizoen de doelmannen bij FC Winterswijk de fijne kneepjes bijleren. Na 5 jaar neemt ook Robert Suring afscheid als trainer van zondag 2, hij gaat aan de slag als trainer bij Bentelo. Zoals gebruikelijk worden ook de speelster en speler van het seizoen op de verenigingsdag bekend gemaakt. Bij vrouwen 1 is Maud Pierik tot speelster van het seizoen gekozen en bij de heren is Tamo Vogel gekozen tot speler van het  seizoen 2016-2017. Beiden ontvingen van hun trainer een glazen trofee en bloemen. Daarna werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog een tijd lang gezellig nagepraat.

Op vrijdagavond 9 juni begon de verenigingsdag voor onze jongste jeugd met een tentenkamp. Ca. 150 jongens en meisjes hadden zich aangemeld en werden om 19.00 uur verwelkomd door een groot team vrijwilligers onder leiding van Jarno Meijer. Voor het slapen gaan, (of niet slapen) was er een programma met disco, film en diverse spelonderdelen. Van vermoeidheid bij onze jongste jeugd was nog geen sprake en het bleef daardoor nog lang onrustig op het sportpark. De grote schare vrijwilligers heeft dus eveneens geen oog dicht gedaan die nacht. Na het ontbijt de volgende morgen stond er een voetbaltoernooi op het programma (totaal met ca. 220 deelnemers) en tenslotte is er nog de finale van de penaltybokaal gehouden. Hierover meer in het artikel van Joop Haarlink.

Onder leiding van Ramy Abou Shady en zijn team van vrijwilligers was er voor de JO/MO19-17-15, een mooi en attractief spelprogramma samengesteld op zaterdag 10 juni. Naast fysieke inspanning tijdens het dakgootspel, over de stormbaan, het krat stapelen en het bekertjesvoetbal werd er ook parate kennis gevraagd tijdens de sport- en muziekquiz. Tevens werden de meiden van MO15 gehuldigd voor het door hun behaalde kampioenschap. Patat met diverse snacks en frisdrank maakten de dag compleet. Het betekende het einde van een zeer geslaagde middag.

 

Als bestuur van FC Eibergen kunnen we terugkijken op geslaagde verenigingsdagen en gaan nu genieten van de zomerstop om in augustus weer fris aan de start te kunnen verschijnen. Graag horen we van u of op tips of opmerkingen heeft over de nieuwe opzet van de seizoensafsluiting. Dit kan in de vorm van een mailtje naar info@fceibergen.nl, of spreek een van de bestuursleden even persoonlijk aan. Deze opmerkingen nemen wij mee in de evaluatie voor volgens seizoen!

Namens het bestuur danken wij alle vrijwilligers/ouders voor de inzet gedurende het seizoen en tijdens deze verenigingsdagen. Alleen we kunnen we niets, samen kunnen we alles.

Nogmaals dank, een fijne vakantie en we zien elkaar weer in het nieuwe seizoen.

Bestuur FC Eibergen.