Donwload nu onze app in de appstore of playstore

Nieuws

Gewijzigde openingstijden kantineActueel, Kantine

19 januari 2018 | geschreven door: Webmaster

Vanwege het beperkte programma komend weekend is de kantine korter geopend. 

De Graafschap – Dordrecht voor jeugd tot 15 jaar en G-teamKalender

15 januari 2018 | geschreven door: Webmaster

Vrijdag 9 maart 2018 speelt de Graafschap een competitiewedstrijd tegen Dordrecht in stadion de Vijverberg te Doetinchem. In het kader van de 100e verjaardag van FC Eibergen hebben wij samen met de Graafschap een unieke jubileumactie opgezet. Een bezoek aan deze wedstrijd, inclusief vervoer per luxe touringcar, kost nu slechts € 6,- per persoon. Alle jeugdleden tot 15 jaar en de begeleiders/ouders van deze spelers kunnen gebruik maken van deze actie. Om vooraf een goede inschatting te kunnen maken van het aantal deelnemers is het noodzakelijk dat ieder zich tijdig hiervoor opgeeft. Opgave kan bij de leider/trainers. Aanmelding uiterlijk op zaterdag 10 februari 2018. Precieze informatie over vertrektijden van de bus e.d. volgen later!

Jubileumactie: De Graafschap – DordrechtActueel, Evenementen

15 januari 2018 | geschreven door: Webmaster

Een bezoek aan deze wedstrijd, inclusief vervoer per luxe touringcar, kost nu slechts € 6,- per persoon. Alle jeugdleden tot 15 jaar en de begeleiders/ouders van deze spelers kunnen gebruik maken van deze actie.

Bijzonder gezellige en druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomstActueel

11 januari 2018 | geschreven door: Webmaster

Als bestuur kijken we terug op een bijzonder gezellige middag die, mede door de inzet van vele vrijwilligers als zeer geslaagd omschreven kan worden.

“Een indrukwekkend kampioenschap is binnen”Actueel, Terug in de Tijd

11 januari 2018 | geschreven door: Webmaster

Met een klinkende 1-5 overwinning in en op Almen werd op zaterdag 16 april 2005 het laatste kampioenschap van het 1e elftal van SSSE een feit. Deze titel van SSSE onder leiding van trainer Hennie Wevers is een indrukwekkende.

JubileumreceptieKalender

8 januari 2018 | geschreven door: Webmaster

Tentenkamp Jeugd & PenaltybokaalKalender

8 januari 2018 | geschreven door: Webmaster

VerenigingsdagKalender

8 januari 2018 | geschreven door: Webmaster

Iets online bestellen? Doe het via Sponsorkliks!Actueel, Sponsoren

3 januari 2018 | geschreven door: Webmaster

Er zijn meer dan 500 webshops aangesloten in verschillende productcategorieën waaronder sportkleding, elektronicawinkels, reisorganisaties, providers en nog veel meer!

Nieuwe leden Vrienden van FC EibergenActueel, Sponsoren

3 januari 2018 | geschreven door: Webmaster

Mede door de inzet van diverse leden van de “Vrienden van FC Eibergen” is het ledental de afgelopen week gestegen naar 87

Oud Sportclub – Oud SSSEActueel, Evenementen

28 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Als aftrap van de jubileumactiviteiten in 2018 wordt op zaterdag 6 januari om 13:30 uur op sportpark de Bijenkamp een bijzondere voetbalwedstrijd gespeeld tussen de selecties van de laatste 1e elftallen van SSSE en Sportclub voor de fusie van FC Eibergen in 2006.

FCE Vuurwerkcake gearriveerd uit China!Actueel, Sponsoren

27 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Fluitend het jaar uit! De Welkoop in Eibergen komt met een in Nederland unieke vuurwerkactie. Een heuse FC Eibergen vuurwerkcake!

Geocache JO13 – JO11 & G-teamKalender

27 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Op zaterdag 3 februari organiseert FC Eibergen in samenwerking met Sportwijzer een Geocache-wedstrijd voor onze JO13 en JO11-jeugdteams en het G-team. De activiteit wordt georganiseerd in twee blokken, te weten: JO11-jeugd en G-team: 17.00 – 19.00 uur; JO13-jeugd: 19.30 – 21.30 uur; De activiteit start per leeftijdsgroep met een uitleg op de spelwijze en groepsindeling. Doelstelling is dat de groepen (6-8 personen), elk afzonderlijk met een GPS-apparaat, op en rondom de Bijenkamp een aantal attributen opsporen en spelonderdelen volbrengen. Het team dat als eerste alle attributen gevonden heeft, de spellen heeft volbracht en de grote schatkist heeft gevonden mag zichzelf de geocache-kampioen van FC Eibergen noemen. Pas wel op voor de controlepunten onderweg! Na afloop krijgen de deelnemende groepen allemaal een beker ranja en frites aangeboden. Van elk deelnemend lid vragen wij een bijdrage in de kosten van €2,-

Hervatting trainingen (alle elftallen)Kalender

22 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Vanaf maandag 8 januari 2018 worden alle trainingen weer hervat!

FC Eibergen verlengt contract Oude VeldhuisActueel, Mededelingen

22 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Ook in het seizoen 2018-2019 zal hij het vlaggenschip van de club gaan leiden.

Vogido VR2 – FC Eibergen VR1 – 1-4 Westrijdverslag

18 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Vogido vrouwen 2 op het programma. We vertrokken dit keer vanaf de klok. In de zaal hadden ze een tafel voor ons klaargezet met een bord zodat Alex de opstelling kon vertellen. We luisterden  niet allemaal even aandachtig want we waren meer met de playbackshow (die we ’s avonds hadden) bezig in onze gedachten. Wat doen we aan en hoe laat vertrekken we? Eenmaal aangekomen in Enschede moesten we de knop toch even omzetten. Eerst even een potje voetballen en de playbackshow komt later wel. Iedereen had gelukkig op het juiste moment de knop omgezet, want we begonnen goed aan de wedstrijd. Al in de eerste 5 minuten kwamen we op voorsprong door een mooie actie van Veerle die raak schoot van een grote afstand. Haar eerste schot op goal was gelijk raak. We gingen daarna rustig door met voetballen en dat werd beloond. Door …

GWVV – FC Eibergen Eindstand 1-0 Westrijdverslag

18 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Gelukkigste wint bij ‘topper’ FC Eibergen tegen GWVV Hoewel Reünie de titel al lang op zak lijkt te hebben mocht de wedstrijd tussen GWVV en FC Eibergen toch als een ‘topper’ van de vierde klasse C worden aangemerkt. Mede doordat de bezoekers voor rust enkele riante mogelijkheden lieten liggen ging de thuisclub met enig geluk met de winst aan de haal: 1-0. GWVV, de nummer twee van de ranglijst, had geruime tijd het initiatief. De verdediging van de één positie lager geklasseerde Eibergenaren zat echter volledig op slot, waardoor er amper mogelijkheden ontstonden. Die kwamen er wel aan de andere kant. In de 16e minuut zette Maykel Lageschaar met een goede pass Tim Oortwijn alleen voor de doelman van de tegenstander uit Varsselder, maar hij schoot tegen diens benen op. Geleidelijk verschoof het spel zich meer naar de helft van GWVV. Acht minuten voor rust kwam een bal op links …

Uitnodiging Nieuwjaarsborrel 2018Actueel, Evenementen, Mededelingen

17 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Het bestuur van FC Eibergen nodigt hierbij alle leden, vrijwilligers en sponsoren uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst op 6 januari 2018, om samen het glas te heffen op een sportief en gezond 2018.

ZA3 kroont zich met voetbalfeest tegen Haarlo Herbstmeister Westrijdverslag

17 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Afgelopen zaterdag was het laatste speelweekend voor de winterstop. De inhaalwedstrijd tegen Haarlo stond hierbij op het programma. Na een eerdere afgelasting waren de bezoekers dit maal wel in staat om de wedstrijd af te werken. Na 90 minuten voetbal mocht Eibergen zich de officieuze titel Herbstmeister aanmeten. Met een 6-0 zege werd Haarlo huiswaarts gestuurd. Met een flink aantal afmeldingen (uitpuilende lappenmand en werk gerelateerde afzeggingen) werd de gastspelerslade nog maar eens open getrokken. Alexander Pöttger, Wouter Swam, Christiaan Krabbenborg en Dinant Goorhorst kregen allen een kans om zich te bewijzen bij het derde. Dat deden ze absoluut niet onverdienstelijk, allen waren zij namelijk betrokken bij de gemaakte doelpunten. Pöttger had zijn derde long uit Enschede meegebracht en wist daarmee van linksback tot rechtsvoor de tegenstander het vuur aan de schenen te leggen. Hij gaf dan ook de aanzet voor het eerste doelpunt. Een snelle, verre inworp van Van …

Martijn Forkink behaalt KNVB Diploma juniorentrainerOverig

16 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Afgelopen week heeft Martijn Forkink de opleiding Juniorentrainer van de KNVB met succes afgerond. Samen met een twintigtal andere trainers heeft hij de afgelopen tijd een intensief trainersprogramma doorlopen in Den Ham. Namens de club feliciteren wij Martijn met het behaalde diploma!

Gewijzigde openingstijden kantineActueel, Kantine

15 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Zaterdag 16 december is de kantine geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur (met ’s avonds de playbackshow) en zondag 17 december van 8:00 uur tot 14:00 uur.

Zo1 reist per bus af naar varsselderActueel

15 december 2017 | geschreven door: Webmaster

De bus vertrekt om 12:00 uur vanaf Café de Klok in Eibergen (tevens bussponsor). Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, kosten €7,- p.p. retour. Bij interesse kun je je melden bij Wim Bruil, 06-22715649.

Trainingen kunnen gedeeltelijk hervat wordenActueel

14 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Vanavond, Donderdag 14 december, kunnen de trainingen weer gedeeltelijk hervat worden. LET OP! Alléén de kunstgrasvelden zijn dus vrijgegeven. De natuurgrasvelden zijn dus nog buiten gebruik. 

Gezocht: Historisch materiaal Expositie 100 jaar voetbalActueel

13 december 2017 | geschreven door: Webmaster

De organisatie van deze expositie is op zoek naar zoveel mogelijk historisch materiaal, zoals oude voetbalschoenen, (veter)voetballen, affiches, speldjes, documenten, vaantjes enz.

Team- en poule indelingen kerstzaalvoetbal 2017Actueel

12 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Hieronder vind je de team- en poule indelingen van het kerstzaalvoetbal toernooi voor de jeugdelftallen dat op 27 december a.s. plaats zal vinden. Ook zijn de spelregels bijgevoegd ter volledigheid.

Nieuwsbrief december Vrienden van FC EibergenActueel, Sponsoren

12 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Terwijl deze nieuwsbrief geschreven wordt ligt er een dik pak sneeuw buiten en afgelopen zondag werd zelfs het hele competitieprogramma door de KNVB voor het district Oost geannuleerd.

Hou de veldstatus in de gaten!Actueel, Mededelingen

11 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Dit is gemakkelijk en snel te zien door de gekleurde balk bovenaan de homepgina, deze geeft elke dag aan wat de status is van de velden.

Kampioenskandidaten komend weekend!Actueel

7 december 2017 | geschreven door: Webmaster

JO11-1 en JO15-1 kunnen beiden kampioen worden in de 1e klasse. JO13-3 op randje kampioenschap 4e klasse!

Pupil van de Week: Moos PentermanActueel

6 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Tijdens de thuiswedstrijd op zondag 10 december is Moos Penterman Pupil van de Week bij het eerste elftal. Zij zullen het opnemen tegen KSH1. Naam Moos Penterman Leeftijd 9 jaar Team JO11-5 Leider / Trainer Veronique Wolters, Jeffrey Versteeg, Timo Langenberg Favoriete positie op het veld Spits Favoriete speler Kasper Dolberg Favoriete club Ajax School Sterrenpalet groep 6 Hobby’s Voetbal Favoriete televisieprogramma Voetbalwedstrijd Lekkerste eten Broodje kebab Minst lekkere eten Spruitjes Toekomstig beroep Profvoetballer  

C&S Focus, De Klok en RSP Events sponsoren ZO4Actueel, Sponsoren

4 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Vorige week ontvingen de spelers van FC Eibergen ZO4 een compleet nieuwe outfit, bestaande uit nieuwe tenues, inloopshirts en tassen. Tot op heden werpt het zijn vruchten af, FC Eibergen 4 staat bovenaan!

Erix – FC Eibergen Eindstand 0-0 Westrijdverslag

4 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Zielloos FC Eibergen ontsnapt aan nederlaag Na een reeks bevredigende resultaten bakte een dolend FC Eibergen er tegen middenmoter Erix weinig van. Vooral in het eerste uur leek het nergens op en in de slotminuten mochten de gasten de handen dichtknijpen dat men niet met nul punten naar huis ging. Al snel na het begin van het duel kregen de Eibergenaren met een tegenvaller te maken, toen de al niet geheel fitte Thijs Rouwmaat zich moest laten vervangen. Daarna ontspon zich een duel van een weinig verheffend niveau, waarin Erix lange tijd het betere van het spel had. De thuisclub kreeg na een kwartier spelen een hoekschop, die over werd gekopt. De beste kans was in de 31e minuut voor Lieveldenaar Rick ten Have. Hij schoot een vrije trap hard net langs de paal. Ook daarna had de Eibergse doelman Marin Juresic meer werk dan zijn collega aan de overkant. …

Het was niet wat, ook de sint en piet zagen dat Westrijdverslag

3 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Het was nog maar de vraag, of we alles konden zien vandaag. De mist trok door het land, wat was er aan de hand? De weergoden hadden het niet met ons voor, maar hier trokken wij ons niets van aan hoor. Een korte bespreking van Cindy maakte ons gereed, waarna iedereen naar Ootmarsum reed. Er was sprake van een ijzige kou, waardoor het allemaal niet zo lekker wou. Na de aftrap gingen we gelijk naar voren, waardoor Veerle net niet wist te scoren. Dit lieten de vrouwen van KOSC zich niet gebeuren, en zeiden dat ze hier niet om moesten treuren. Wij probeerden de combinaties te zoeken, maar de ballen vlogen in alle hoeken. De ballen kwamen niet allemaal aan, de vrouwen van KOSC wisten op de goede plek te staan. Ze lieten zich door ons niet opwinden, en wisten het doel in de eerste helft twee keer te vinden. …

ZA3 ontsnapt tegen Winterswijk na eigen fout: 2-1 Westrijdverslag

3 december 2017 | geschreven door: Webmaster

In het sinterklaasweekend stond de derde van een reeks van vier lastige wedstrijden op het programma. FC Winterswijk 4 moest na het gelijkspel tegen toenmalig koploper Blauw Wit en het verlies tegen de sloopploeg uit Haaksbergen verslagen worden om de koppositie vast te kunnen houden. Na 90 minuten voetbal stond de inmiddels klassieke 2-1 uitslag op het bord. Op een ijskoud sportpark de Bijenkamp werd om half vier lokale tijd afgetrapt. Beide ploegen lieten aardig voetbal zien, het waren echter de bezoekers die de slag op het middenveld in eerste instantie wisten te winnen. Mede door het opkomende mannetje van achteruit konden zij een aantal keer doorstoten richting het Eibergse doel. Tot grote kansen kwam het niet, alhoewel, de spitsen van de bezoekers wisten het net niet te vinden. Wij wel, in eigen doel welteverstaan. Onno Peppink blokte een voorzet van rechts, deze werd zo van richting veranderd dat Lloyd …

Sinterklaas ook dit jaar op de BijenkampActueel, Evenementen

3 december 2017 | geschreven door: Webmaster

Vrijdagavond 1 december stond het Sinterklaas feest voor de jongste voetballers van FC Eibergen op het programma.

FC Eibergen geselecteerd voor “De Groene Club”Actueel

1 december 2017 | geschreven door: Webmaster

FC Eibergen is één van achttien geselecteerde voetbalclubs uit Nederland die hier aan deel mag nemen. De Groene Club is een sportbreed initiatief van de KNVB, KNHB en KNLTB om verenigingen te verduurzamen.

JeugdtoernooiKalender

28 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Dalphintoernooi JO8 t/m JO11Kalender

28 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Het jaarlijkse Dalphintoernooi wordt dit jaar georganiseerd op zondag 17 juni 2018 voor de J8 t/m JO11 uitkomend in de 2e klasse of lager

MeisjestoernooiKalender

28 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Het jaarlijkse meisjestoernooi voor MO13, MO15, MO17 en MO19 wordt dit jaar georganiseerd op zaterdag 16 juni 2018

Rotor 7x7 toernooi (SP Rekken)Kalender

28 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Het jaarlijkse Rotor 7x7 toernooi voor Heren- en Damesteams wordt dit jaar georganiseerd op de velden van SP Rekken op 15 juni 2018

Schoolvoetbaltoernooi BasisscholenKalender

28 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi wordt dit jaar georganiseerd op woensdag 11 april 2018 voor de groepen 6 t/m 8.

Kerstzaalvoetbaltoernooi Pupillen & JuniorenKalender

28 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Het jaarlijkse Kerstzaalvoetbaltoernooi voor de Pupillen & Junioren, meer informatie zodra dit bekend is

Spelers uit Eibergen in de EredivisieActueel, Terug in de Tijd

28 november 2017 | geschreven door: Webmaster

In het bijna 100-jarige bestaan van het Eibergse voetbal hebben uiteindelijk maar twee jongens het ‘walhalla’ van het betaalde voetbal gehaald. Er zijn er wel enkelen geweest die er dichtbij zaten, maar uiteindelijk toch te licht bevonden werden. (Door: Wolter Odink)

ZA3 verslikt zich in Haaksbergse sloopploeg, eerste verlies sinds maart Westrijdverslag

28 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Afgelopen weekend stond een lastige uitwedstrijd op het programma, VVH4 dat momenteel op de vierde plaats staat was gastheer op een koude zaterdagmiddag. Bij winst zou het derde de afstand tot de concurrentie naar ongekende hoogtes brengen, bij verlies zou de strijd voor het “Herbstmeisterschap” nog maar eens aangewakkerd worden. Na 90 minuten voetbal keek Eibergen tegen het eerste verlies sinds maart(!) aan, 3-2. “Vuile meters maken”, ”Tot het gaatje gaan” en “Leave no man behind” zijn zomaar even wat kreten die dit seizoen in het veld keurig nageleefd worden bij het derde, buiten het veld echter….. Ondergetekende stelde zich maar weer eens op in teambelang en ging vlak voor vertrek een aantal warme jassen regelen voor de reserves van de dag. Het elftal had hier blijkbaar geen boodschap aan en vertrok zonder de Barmhartige Samaritaan richting Haaksbergen. Gelukkig leven we in het digitale tijdperk en hoefden er geen postduiven …

Nieuw Sponsorcontract Café De Klok EibergenActueel, Sponsoren

27 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Al jarenlang is De Klok een gewaardeerde en vaste sponsor van FC Eibergen. Wij feliciteren Paul met de nieuwe overeenkomst en hopen op een prettige voortzetting van de samenwerking!

FC Eibergen – VIOS B Eindstand 2-1 Westrijdverslag

27 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Nipte zege FC Eibergen op gelijkwaardig VIOS Beltrum Door met 2-1 van VIOS Beltrum te winnen bewees FC Eibergen zich andermaal een uitstekende dienst. Na een matig begin wist de thuisclub het duel kort na rust te beslissen, waarna het de bezoekers niet meer lukte om de gelijkmaker aan te tekenen. Voorafgaande aan het eerste fluitsignaal stond VIOS op de derde plaats en de Eibergenaren met een net iets slechter doelsaldo een stekje lager. Dat was ook eigenlijk in de gehele wedstrijd terug te zien, want van veel krachtsverschil was geen sprake. VIOS begon zeer aanvallend en was al in de vierde minuut succesvol. De geheel vrijstaande rechterspits Rik Groot Zevert vond met een strakke en scherpe voorzet bij de tweede paal de mee opgekomen verdediger Boet Leemreize en die kon ongehinderd intikken: 0-1. Daarna ontspon zich een duel waarin het over en weer ging. Na ruim een kwartier had …

TC: Rust bepaalt momenteel het beleidActueel, Mededelingen

25 november 2017 | geschreven door: Webmaster

“Juist nu is het zaak met de hele FC Eibergen familie vooruit te kijken. Dat gaan we dan ook doen door te beginnen met een stukje evaluatie van het seizoen 2017 – 2018 tot nu toe.”

Piepend en krakend ZA3 wint clubderby Westrijdverslag

20 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Afgelopen weekend stond het eerste deel van het tweeluik tussen FCE4 en FCE3 op het programma. In het verleden (afgelopen 5 jaar red.) werd nog nooit verloren van het vierde, in het seizoen 2013-2014 werd echter wel een keer gelijkgespeeld, een remise met aardig wat persoonlijke fouten als mijn geheugen mij niet in de steek laat. Afijn, we schrijven 2017 en het vierde heeft een aardige impuls gehad in de selectie met een aantal jeugdige spelers. Tijdens de intocht van de goedheiligman mocht het echter niet baten, 2-5 voor het derde, dat opnieuw een overwinning boekte op het vierde. “Een loterij bal van ongekende proporties”   Met een aantal uitblinkers van dit seizoen op de bank beginnend, en Kjelld Smalen van Zondag 5 in de keeperscarrousel  zou het vierde over de knie gelegd moeten worden. Zoals vooraf bij alle bookmakers bekend was dicteerde het derde het spel, al waren de …

Opleiding verenigings scheidsrechterActueel

20 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden en denk je over voldoende leidinggevende capaciteiten te beschikken. Dan ben je de juiste persoon om scheidsrechter te worden!

SVBV – FC Eibergen Eindstand 2-6 Westrijdverslag

20 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Simpele goals leiden FC Eibergen naar ruime zege Tegen hekkensluiter SVBV mocht FC Eibergen geen puntverlies leiden en dat gebeurde ook niet. Toch hadden de bezoekers het in bepaalde gedeeltes van de wedstrijd knap lastig. Uiteindelijk bleef de teller steken op 2-6, daar waar het ook 5-9 had kunnen zijn. Na ruim een kwartier spelen kwam de thuisclub uit het niets op voorsprong. Een schot uit stand van Michel te Veldhuis vloog in de achterste hoek van het Eibergse doel, keeper Marin Juresic kon er alleen maar naar kijken. Tien minuten daarna ontsnapten de gasten toen een vrijstaande aanvaller maar net over kopte. Het werd 1-1 toen Maykel Lageschaar van een meter of twintig hard op doel schoot. De bal ging dwars door het midden en de doelman van SVBV zag er daarbij niet goed uit. Kort daarop werd een dieptepass van het middenveld van Eibergen geheel verkeerd beoordeeld door …

VR1 – CVV Oranje-Nassau Westrijdverslag

20 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Donderdag 9 november spelen wij een competitiewedstrijd tegen Oranje-Nassau op veld 3. We willen maar al te graag winnen, zodat we weer een plekje omhooggaan in de competitielijst. De wedstrijd verloopt goed en er wordt goed getikt met de bal. Er ontstaan mooie kansen maar ze gaan er niet in. Na een aantal kansen schiet Maud van afstand de bal in het goal van de tegenstander en het is 1-0. Oranje-Nassau ziet in dat ze terug moeten vechten, om een gelijkstand te maken en dat lukt. Een sneller speelster van Oranje-Nassau tikt hem erin en het wordt 1-1. We moeten er nu als team voor gaan om 2-1 te maken en dat lukt. Veerle schiet vanuit een corner de bal in het goal. Met 2-1 gaan we de rust in. We beseffen ons dat we nog wat doelpunten moeten maken om deze wedstrijd te kunnen winnen. In de tweede helft …

Topper FCE 3 – BW 5 onbeslist na enerverende eindfase Westrijdverslag

13 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Afgelopen zaterdag stond dé topper in de reserve zesde klasse op het programma, een op papier mooi affiche tussen FC Eibergen 3 en lijstaanvoerder Blauw Wit 5 uit Holten. Inzet: De koppositie. Na 90 minuten voetbal eindigde de wedstrijd in een remise en dus ook niet in een nieuwe koploper, 2-2. Op het hoofdveld werd om 15:30 uur de bal aan het rollen gebracht. Eibergen oogde in eerste instantie sterker dan de koploper, met aanvallen over de flanken en opkomende backs die het de bezoekende defensie keer op keer moeilijk maakten was Eibergen dreigender. Blauw Wit kwam er mondjesmaat uit door de bak ervaring die het mee had gebracht. Een ogenschijnlijk houdbaar schot glipte doelman Dennis Scholten door de handen bij de eerste paal, een nare bok waardoor wederom maar weer eens tegen een achterstand aangekeken moest worden, 0-1. Het eigen spel spelend liet Eibergen zien uit welk hout het …

De Stier shirtsponsor kampioen 35+4Actueel, Sponsoren

12 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Afgelopen week werden de nieuwe shirts van 35+4 in ontvangst genomen met als sponsor De Stier uit Eibergen. Op dezelfde avond zijn de heren ook nog eens kampioen geworden door hun laatste wedstrijden alle drie te winnen! Namens de club proficiat heren!

Sinterklaasavond bij FC EibergenActueel, Evenementen

8 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Sinterklaas komt weer in het land. Ook dit jaar komt Sinterklaas met zijn pieten bij FC Eibergen en wel op 1 december om 18.00 uur! We maken er een gezellige avond van door middel van het volgende plan. Gedurende de avond zullen de kinderen met hun team in groepen samen spelletjes gaan doen. Natuurlijk heeft Sinterklaas tijd gemaakt om alle teams te ontmoeten. In koppels van 2 teams bezoeken we Sinterklaas in de kantine en wordt er aandacht besteed aan de kinderen met hun voetbal kunsten. Dit jaar mogen de ouders ook aanwezig zijn bij het Sinterklaas feest, voor hen zal de koffie/thee klaar staan in de kantine. Dit is mogelijk omdat alle teams de spelletjes gaan doen in de verschillende kleedruimtes en er maximaal 2 teams in de kantine zijn. Wel vragen we de ouders zich afzijdig te houden, daarvoor zijn er begeleiders. Kinderen en ouders kunnen zich opgeven …

Sinterklaasavond – 18:00 uur – De EibargKalender

8 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Sinterklaas komt weer in het land. Ook dit jaar komt Sinterklaas met zijn pieten bij FC Eibergen en wel op 1 december om 18.00 uur! We maken er een gezellige avond van door middel van het volgende plan. Gedurende de avond zullen de kinderen met hun team in groepen samen spelletjes gaan doen. Natuurlijk heeft Sinterklaas tijd gemaakt om alle teams te ontmoeten. In koppels van 2 teams bezoeken we Sinterklaas in de kantine en wordt er aandacht besteed aan de kinderen met hun voetbal kunsten. Dit jaar mogen de ouders ook aanwezig zijn bij het Sinterklaas feest, voor hen zal de koffie/thee klaar staan in de kantine. Dit is mogelijk omdat alle teams de spelletjes gaan doen in de verschillende kleedruimtes en er maximaal 2 teams in de kantine zijn. Wel vragen we de ouders zich afzijdig te houden, daarvoor zijn er begeleiders. Kinderen en ouders kunnen zich opgeven …

Saté actie opnieuw groot succes!Actueel

8 november 2017 | geschreven door: Webmaster

De opbrengst van de jaarlijkse saté actie bedraagt ruim: €2.500,- De commissie bedankt een ieder die vrijdagavond en zaterdagmorgen heeft meegewerkt aan de sate actie. Tot volgend jaar!

FC Eibergen VR1 – ENC ’09 VR1  Westrijdverslag

6 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Zaterdag 4 november speelden wij de wedstrijd tegen ENC ’09 VR1. Een bekend team voor ons uit voorgaande competitie. Zij staan één plekje hoger dan wij, we verwachten dan ook een team dat redelijk gelijk aan ons zal zijn. Vol enthousiasme en strijdlust beginnen we de wedstrijd, want zin om te winnen is er zeker! Het begin van de wedstrijd spelen we gelijk op. Wij spelen over, maken de combinaties en hebben een paar keer schot op goal. Ook ENC weet dit te doen. Het valt op dat zij veelal de lange bal naar voren spelen. Hun voorhoede is snel en weet een enkele keer door onze achterhoede te breken. Halverwege de eerste helft veroorzaakt dit in een tegendoelpunt. 0-1 voor ENC. Veerle gaat hiermee niet akkoord, ze maakt een mooie actie en scoort de 1-1! Einde eerste helft krijgen we een penalty tegen. ENC scoort de 1-2, met deze …

ZA3 te machtig voor Ratti 2 ondanks vroege achterstand Westrijdverslag

6 november 2017 | geschreven door: Webmaster

De eerste speelronde in november voerde naar Kranenburg, alwaar Ratti 2 de tegenstander zou zijn. Bij winst zou de druk op koploper Blauw Wit uit Holten nog maar eens worden opgevoerd. Na 90 minuten voetbal stond er een keurige 1-8 score op het formulier, zo makkelijk als doet vermoeden ging het echter niet. Het eerste fluitsignaal had amper geklonken of de thuisploeg had de bal al in het net liggen. Verrast door de erbarmelijke staat van het grasveld zonk Jordy Bomers tijdens het uitverdedigen weg in het drijfzand, dat ter compensatie van de ontbrekende delen gras neer was gestrooid. In een uiterste poging om zijn defensieve taak te volbrengen trachtte hij op handen en voeten de aanvaller nog voor te blijven, maar moest uiteindelijk de bij voorbaat kansloze missie staken. Hierdoor kreeg eerdergenoemde aanvaller vrij baan richting doel en de centrumspits die daaropvolgend gevonden werd kon voor een leeg doel …

JubileumreceptieKalender

5 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Egg PartyKalender

5 november 2017 | geschreven door: Webmaster

FC Eibergen – KSV Eindstand 3-2 Westrijdverslag

5 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Beter FC Eibergen maakt het zichzelf onnodig moeilijk Door met 3-2 van KSV uit Vragender te winnen is FC Eibergen opgeklommen naar de vierde plaats van de ranglijst. Vooral na rust maakte de thuisclub indruk, maar doordat het vergat nog een keer te scoren, werd het op het laatst nog billen knijpen. De beginfase was voor de bezoekers. De Eibergenaren leken nog niet wakker en kwam onder behoorlijke druk te staan. Echt grote kansen voor KSV leverde dit echter niet op. Geleidelijk kwam de thuisclub beter in zijn spel. Na ruim twintig minuten spelen belandde een lange voorzet van rechts van Thijs Rouwmaat bij de tweede paal bij Jacco Roerdink, waarop doelman Pascal Wolterink met enig geluk redde. Diezelfde keeper speelde tien minuten een hoofdrol bij het openingsdoelpunt van de gastheren dat op gelukkige wijze tot stand kwam. Een pass van rechts van Eibergen was te hard en leek een …

Kortingsbonnenactie FC EibergenActueel, Mededelingen

2 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Gedurende de periode van 1 november 2017 tot en met 31 januari 2018 krijgt men tegen inlevering van deze bonnen korting bij een 20-tal Eibergse ondernemers.

Verkiezing vrijwilliger van het jaarActueel, Mededelingen

1 november 2017 | geschreven door: Webmaster

Ook wordt er een aanmoedigingsprijs voor de jeugdvrijwilliger van het jaar (tot 30 jaar) uitgereikt. Dit om vrijwilligerswerk voor de club onder de jeugd aan te moedigen.

Kerstzaalvoetbaltoernooi 2017Actueel, Evenementen

1 november 2017 | geschreven door: Webmaster

De Toernooicommissie organiseert op woensdag 27 december 2017 weer het kerstzaalvoetbaltoernooi in de Pickerhal.

De Deutsche Abend ist wieder da!Actueel, Evenementen

31 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Ook dit jaar organiseren wij weer “ein Deutsche Abend”. Alle senioren, vrijwilligers, kaderleden, bestuur, sponsoren, eigenlijk iedereen die onze club een warm hard toedraagt is welkom.

Mariënveld – FC Eibergen Eindstand 0-4 Westrijdverslag

30 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

FC Eibergen beslist duel in laatste kwartier  Op een prachtige natuurgrasmat heeft FC Eibergen aan de uitwedstrijd tegen Mariënveld drie punten overgehouden. De overwinning was verdiend maar met 0-4 als uitslag enigszins geflatteerd. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong. Na goed voorbereidend werk belandde de bal in de 4e minuut op links bij Maykel Lageschaar. Hij kapte zijn man uit en schoot keurig in de korte hoek raak: 0-1. Het door blessures geplaagde Mariënveld probeerde daarna zijn huid zo duur mogelijk te verkopen en slaagde daar aardig in. Dat kwam mede door het spel van de Eibergenaren, die veel te vaak op slordige wijze balverlies leden en lange tijd een allesbehalve overtuigende indruk maakten. In de 22e minuut had Kevin van Lieshout de marge moeten verdubbelen, maar zijn inzet was te zacht. Meteen daarop volgde er een snelle counter van de thuisclub, waarbij de gasten het geluk hadden dat …

Komende vrijdag en zaterdag satéactieActueel

30 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Nee, deze week is de saté niet verkrijgbaar in de kantine maar houden we onze traditionele saté actie in de gemeente Berkelland!

ZA3 nog zonder puntverlies na winst op EGVV Westrijdverslag

30 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Afgelopen weekeinde speelde het derde een thuiswedstrijd tegen EGVV, dat na 2 wedstrijden winst op 14 doelpunten voor en 0 tegen stond. Een zware kluif dus voor de mannen van Dinand Lansink die door werkverplichtingen niet aanwezig kon zijn om zijn elftal aan het werk te zien tegen de equipe uit Gelselaar. De honneurs werden waargenomen door assistent-coach Robert van der Veen. Na 90 minuten wist hij de ploeg met een 4-3 overwinning van de mat te halen. Simpel ging dat zeker niet, EGVV oogde veel scherper in het begin van de wedstrijd, die onder leiding stond van een Gelselaarse leidsman wegens afwezigheid van de aangestelde arbiter. Speciaal voor de wedstrijd kwam hij over, waarvoor hulde. Al snel was het raak voor de bezoekers, uit een corner werd niet mee gesprongen door de Eibergse defensie waardoor de spits eenvoudig binnen kon koppen, 0-1. Nog voor dit alles was het Thije …

Pupil van de Week: Sil OlijveActueel

30 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Tijdens de thuiswedstrijd op 5 november is Sil Olijve Pupil van de Week bij het eerste elftal. Zij zullen het opnemen tegen KSV1. Naam Sil Olijve Leeftijd 9 jaar Team JO11-3 Leider / Trainer Wilco Steenman, Bas Huisjes en Robin Klein Gunnewiek Favoriete positie op het veld Spits Favoriete speler Weet ik niet Favoriete club Ajax School De Schakel Hobby’s Voetbal, piano spelen en skiën Favoriete televisieprogramma Lachen om Home Video’s Lekkerste eten Pizza Minst lekkere eten Spruitjes Toekomstig beroep Profvoetballer. Als dat niet lukt politieagent  

Nieuwe sponsorcontracten getekend!Actueel, Sponsoren

28 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Café de Stier, Sportwijzer en Han te Hennepe hebben afgelopen zondag hun handtekening gezet onder een nieuw sponsorcontract!

Nieuwe leden Vrienden van FC EibergenActueel

25 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Mede door de inzet van diverse leden van de “Vrienden van FC Eibergen” is het ledental de afgelopen week gestegen naar 77!

Struikelend over een berg van herinneringenActueel, Terug in de Tijd

24 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Bertus te Raa: “Voor mij terug naar een tijd waarin Nederland in sommige opzichten op z’n kop stond. De jaren zestig in de vorige eeuw. Ook wel de roerige jaren zestig genoemd.”

FC Eibergen – SP Rekken Eindstand 3-1 Westrijdverslag

23 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

FC Eibergen wint maar maakt het zich onnodig moeilijk Eibergen begint onrustig wat gelijk een gevaarlijke situatie oplevert. Tom te Woerd maakt het zich moeilijk en veroorzaakt volkomen onnodig een hoekschop. Het spel aan Eibergse kant is onsamenhangend en van enige opbouw is totaal geen sprake. Door een fout van de Rekkense doelman komt Eibergen uit het niets op een 1-0 voorsprong. Het is Kevin van Lieshout die alert is en deze fout ongenadig afstraft. Eibergen put moed uit deze onverwachte meevaller en dringt Rekken verder terug. In de 16e minuut is het andermaal raak. Een fraai opgezette aanval wordt even fraai afgerond door Tim Oortwijn 0-2. Rekken kan hier weinig tegenover zetten en beperkt zich tot verdedigen. In de 23e minuut grijpt Gerben te Biesebeek naar zijn hamstring en weet dat het over is. Hij wordt vervangen door Niels Oortwijn. Het is Robin Klein Gunnewiek die sterk aan de …

Reclameborden als warme broodjes bij FCE!Actueel, Sponsoren

20 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Afgelopen periode hebben er diverse gesprekken plaatsgevonden met potentiële reclamebord sponsoren. Dit heeft geresulteerd in een aantal geweldige reclameborden!

Pupil van de week: Jurre BaakActueel

18 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Deze week is Jurre Baak Pupil van de week, tegen de derby tegen SP Rekken zal hij de hele middag met de spelers van het eerste elftal meelopen!

Startsein VTON voor trainersActueel, Mededelingen

16 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

het NTP – VTON (Voetbal Technisch Onderricht Nederland) voor FC Eibergen is gereed. Maykel Kuipers en Cor Ordelmans hebben hem dusdanig voorbereid, ingericht en opgebouwd dat hij voor een proefperiode online kan.

FC Eibergen – Reünie Eindstand 1-4 Westrijdverslag

16 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Reünie overheerst en wint terecht van FC Eibergen Reünie pakt in de beginfase gelijk het initiatief en drukt Eibergen achteruit. Eibergen komt er nauwelijks uit. Reünie dicteert de wedstrijd. Met name de Borculose spits Musa Dagdelen is een plaag voor de Eibergse verdediging. In de 20e minuut voorkomt de Eibergse doelman ternauwernood met zijn voet een Borculose treffer. Reünie blijft de bovenliggende partij en Eibergen komt nauwelijks aan voetballen toe. In de 23e minuut is het raak. Het is Musa Dagdelen die door goed voorbereidend werk Martijn Rexwinkel in staat stelt van dichtbij te scoren 0-1. Reünie heerst op alle fronten en Eibergen kan daar weinig tegenover zetten. Het overwicht aan Borculose is groot en de 0-2 hangt ook meer in de lucht dan de gelijkmaker. Het is dan ook niet verwonderlijk dat die valt. Het is de 30e minuut als een voorzet op het hoofd van Wilco Kistemaker valt …

Oude diesel ZA3 dendert na rust over geagiteerd ensemble uit Groenlo Westrijdverslag

16 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan Eibergen om af te reizen naar de Grolse Boys, het eerste elftal van de Boys speelde ene uitwedstrijd waardoor het échte krachtsverschil dit weekend voor de eerste maal duidelijk zou worden. Na 90 minuten voetbal stond een keurige 2-5 overwinning genoteerd. Het begin van de wedstrijd liep wat stroef, simpele inspeelpasses kwamen niet aan, de voorhoede was niet op zijn paasbest en de aansluiting van de achterhoede naar het middenveld en vice versa liet te wensen over. Hier profiteerde de thuisploeg dan ook al snel van, na een kleine tien minuten wisten zij het net te vinden. Het spel van Eibergen was verre van goed te noemen en een verdubbeling van de score was dan ook ophanden. 2-0 met rust en een eerste helft om snel te vergeten, in de kleedkamer werd geopperd om met zijn allen de schouders er onder te zetten …

Pupil van de week: Kian GrootersActueel

13 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Deze week is Kian Grooters Pupil van de week, tegen de wedstrijd tegen V.V. Reünie zal hij de hele middag met de spelers van het eerste elftal mee gaan!

Jeugdscheidsrechters in de spotlightsActueel

13 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

De jeugdscheidsrechters van FC Eibergen waren donderdag als special guest uitgenodigd bij het International World Police Tournament. 

FC Eibergen van start met SponsorKliksActueel, Sponsoren

11 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Vanaf heden is FC Eibergen gestart met “SponsorKliks”. Hiermee kun je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan FC Eibergen, zonder dat het je een cent extra kost!

Met FC Eibergen naar FC Twente – FC Eindhoven!Actueel

10 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Speciaal voor FC Eibergen is een heel supportersvak op de eerste ring gereserveerd!

JO13-1 in nieuwe trainingsoutfit van Deco BazarActueel, Sponsoren

10 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Ons prestatieteam JO13-1 kan nu al indruk maken als zij het sportpark op komen lopen; een geheel nieuw outfit voor spelers, trainer en leiders. Dit is gerealiseerd door de nieuwe sponsor, Deco Bazar, uit Eibergen.

Ulftse Boys – FC Eibergen Eindstand 0-0 Westrijdverslag

9 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

FC Eibergen en Ulftse Boys aanvallend onmachtig Tegen het vooraf vrij hoog ingeschatte Ulftse Boys behaalde FC Eibergen een gelijkspel. Op sportpark ’t Oerseveld kwamen de teams niet tot scoren: 0-0. Hoewel de bedoelingen aan beide kanten goed waren was het kwalitatief geen hoogstaand duel. Beurtelings hadden de ploegen het initiatief, maar beide doelmannen kregen hoofdzakelijk slechts simpel werk te verrichten. In de 10e minuut nam Gerben te Biesebeek een vrije trap die door de Ulftse goalie Jaap Bouman net over de lat werd getikt. Daarna had de thuisclub geruime tijd een licht veldoverwicht, maar daar kwam niets uit voort. Vijf minuten voor rust was er een voorzet van Rik Perloy die op het hoofd van zijn ploeggenoot Stefan Mijnen kwam. De bal vloog anderhalve meter langs de Eibergse kruising. Kort daarop kreeg Ulftenaar Jochem Robben de beste mogelijkheid. Via een splijtpass werd hij vrij voor keeper Marin Juresic gezet, …

Cursus “Positief Coachen” bij FC EibergenActueel

8 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

De geplande avonden zijn: dinsdag 10 oktober, maandag 30 oktober en dinsdag 14 november 2017, aanvang steeds om 19.15 uur. Hoewel het niet verplicht is, vinden we wel dat hiermee een bredere basis wordt gelegd om door positief coachen het spelplezier te maximaliseren.

Jeugdtrainers maken kennis met VTONActueel

8 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

VTON staat voor Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland. Samen hebben we meer dan 50 jaar ervaring met voetbaltraining en methodiek. In onze dagelijkse praktijk als trainer zagen we veel verenigingen worstelen met hun jeugdopleiding. Er is behoefte aan structuur en ondersteuning van vrijwillige trainers.

Sponsoren G-team FC Eibergen tekenen contractActueel, Sponsoren

4 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Afgelopen Woensdag hebben alle sponsoren van het nieuwe G-team bij FC Eibergen hun handtekening onder een sponsorcontract gezet. Hiermee verbinden zij zich de komende tijd aan het G-voetbal binnen FC Eibergen. Het team gaat dit seizoen officieel van start en is toegankelijk voor alle jeugdvoetballertjes met een beperking. 

PH Almelo VR1 – FC Eibergen VR1 Westrijdverslag

2 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Afgelopen zaterdag 30 september stond onze eerste competitiewedstrijd gepland. Het mocht eindelijk weer gebeuren. De dames van Eibergen mochten gaan shinen in Almelo. Een nieuwe tegenstander stond op ons te wachten, namelijk PH Almelo. Een team waar de dames nog niet eerder tegen hadden gestreden. Voor dat de wedstrijd begon maakte Cindy op een ludieke wijze bekend of zij van een jongetje of een meisje in verwachting is. Uit de doorgesneden taart kwam naar voren dat het een jongetje zou worden! Super leuk. Gefeliciteerd Cindy! Samen met Alex was afgesproken om vanaf de eerste minuut te knallen. De eerste minuut lukte nog wel maar de resterende 89 minuten waren minder leuk! Eibergen kreeg in de eerste 10 minuten een mooie kans die helaas afgefloten werd op buitenspel. Vervolgens bleef het gelijk op gaan tussen beide teams. Tot het moment dat PH scoorde en Eibergen met een 0-1 achterstand de rust …

MEC – FC Eibergen Eindstand 2-1 Westrijdverslag

2 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Dubieuze strafschop in slotfase nekt zwak FC Eibergen – Arnoud te Vaanholt In een wedstrijd die op een terecht gelijkspel leek af te gaan, kreeg FC Eibergen tegen MEC in blessuretijd het deksel op de neus. Door een wel erg gemakkelijk gegeven strafschop werd het 2-1 voor de thuisclub. Het was allemaal weinig hoogstaand wat het publiek te zien kreeg onder het najaarszonnetje. Het aantal doelrijpe mogelijkheden was vooral voor rust op de vingers van één hand te tellen. Bij Eibergen – dat andermaal geen reservekeeper op de bank had zitten (!) – ging vooral veel verkeerd in de passing. De thuisclub probeerde het intussen door hard te werken. Na 22 minuten was er een goede aanval van MEC. Rechterspits en ‘zwoeger’ Robert Woordes zette de bal scherp voor, waarna spits Peter de Roos de bal te zacht intikte. Het gevaarlijkste moment van de bezoekers volgde drie minuten later, toen …

ZA3 wint van stug HSC’21, Henk Klumper geëerd Westrijdverslag

2 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Afgelopen zaterdag was alles behalve een mooie dag, totdat de klok 15:00 uur sloeg. Met spandoeken, rookpotten, vuurwerk en een erehaag werd jubilerend spits Henk Klumper luid onthaald op het wedstrijdveld. 50 jaar voetbal en tevens 58 lentes jong deze dag, wat een cijfers! En dat hij nog fris en fruitig is bewees hij andermaal door een fantastische assist af te leveren waaruit uiteindelijk het winnende doelpunt gescoord zou worden, 3-2. In de stromende regen werd om 15:30 uur de bal aan het rollen gebracht. Eibergen kwam wat lastig uit de startblokken maar wist toch als eerste de score te openen. Een voorzet van ondergetekende belandde tussen Guido van Lieshout en de linksback van de tegenstander. Laatstgenoemde twijfelde geen moment en volleerde de bal vakkundig over de eigen doelman. Hiermee tekende hij aan voor alweer zijn derde(!) eigen treffer tegen ons elftal, 1-0. Sensatie alom en de assistent-scheidsrechter van dienst …

Afscheid Jarno Meijer als 1e elftalspelerActueel

2 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd thuis tegen SVGG uit Mechelen hebben spelers, staf en supporters afscheid genomen van Jarno Meijer als speler van het eerste elftal. Ruim 10 jaar heeft Jarno deel uit gemaakt van het eerste en was van grote waarde voor het team. Jarno was geen speler die opviel vanwege zijn bijzondere techniek, maar wel een speler die 90 minuten lang een plaag was voor zijn tegenstander. Met zijn niet aflatende inzet zowel op de training als tijdens de wedstrijden was hij altijd een voorbeeld voor zijn medespelers.

ZO1 per bus naar Ulft, plaatsen beschikbaarActueel

2 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Komende zondag reist het eerste elftal per bus af naar Ulft. Om 12:00 uur zal de selectie met supporters vertrekken vanaf het Zwikkelaarsplein. Bussponsor is dit maal Café Tijink De Beuk. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de bus, voor €7,- kunt u nog een plaatsje bemachtigen. Vol is vol!

Op naar de 100……!Actueel, Mededelingen

1 oktober 2017 | geschreven door: Webmaster

Een impressie van de algemene ledenvergadering van woensdag 27 september 2017. Deze ledenvergadering stond vooral in het teken van een vooruitblik van de viering van 100 jaar voetbal in Eibergen. De historische oprichtingsdatum van onze club is namelijk 24 april 1918. Na de opening door de voorzitter Wilfried Schilderinck werden de leden die tijdens het afgelopen jaar zijn overleden in een moment van stilte herdacht.

“Terug in de tijd” naar…..Jan TijinkTerug in de Tijd

28 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Toen Tijink in 1976 Eibergen verliet en journalisten hem naar de reden vroegen zei hij: “Als je de veertig nadert, komen er momenten dat je gaat nadenken over je eindbestemming; waar wil ik doodgaan. Ik had geen heimwee maar voelde wel een romantische hang naar mijn geboortestreek”. Alsof onderaardse magneten aan zijn hoefijzers trokken.

ZA3 heeft geen kind aan nieuwkomer Markelo op kermiszaterdag Westrijdverslag

28 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Zoals u ziet werkt zo’n kermisweekend ook qua verslaglegging averechts. Een goede paar dagen later dan toch nog een verslag, geheel volgens traditie. Afgelopen weekend was het namelijk weer tijd voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Met liefst 16 verse baltovenaars werd de reis naar het pittoreske Markelo ondernomen. Op het zonovergoten sportpark werd op het voor kermisbegrippen onooglijke tijdstip van 12:30 uur de bal aan het rollen gebracht. Veel tijd had het derde niet nodig om de productie op gang te brengen. Na een luttele 2 minuten lag de bal al in het net. Het was niemand minder dan Thomas Wansing die het bal mocht openen. Met een mooie actie op aangeven van de man in vorm Josha Lansink, wist hij de doelman te verschalken. Niet veel later was het Henk Klumper die aan mocht tekenen voor ook zijn eerste treffer van het seizoen. De soon-to-be 58 jarige …

Saté actie (Ochtend)Kalender

26 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Nee, deze week is de saté niet verkrijgbaar in de kantine maar houden we onze traditionele saté actie in de gemeente Berkelland. Deze actie is erg belangrijk voor FC Eibergen, het geeft de vereniging de noodzakelijke financiële middelen om de nog steeds groeiende jeugdafdeling te voorzien van voldoende en kwalitatief goede spelmaterialen. Denk hierbij aan ballen, pionnen en hesjes. Zaterdagmorgen 4 november a.s. proberen we bij daglicht het buitengebied en o.a.  Rekken  te bezoeken. U kunt ons vanaf 10.00 uur verwachten. Verkoopprijzen saté 1 zakje á 3 stokjes Elite saté kost 2,50 2 zakjes á 3 stokjes Elite saté kosten 4,50 5 zakjes á 3 stokjes Elite saté kosten 10,00 Voor eventuele vragen of bestellingen kunt u bellen met:  06 13 95 26 42 Namens de jeugdleden van FC Eibergen alvast hartelijk bedankt voor uw aankoop en alvast smakelijk eten

Saté actie (Avond)Kalender

26 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Nee, deze week is de saté niet verkrijgbaar in de kantine maar houden we onze traditionele saté actie in de gemeente Berkelland. Deze actie is erg belangrijk voor FC Eibergen, het geeft de vereniging de noodzakelijke financiële middelen om de nog steeds groeiende jeugdafdeling te voorzien van voldoende en kwalitatief goede spelmaterialen. Denk hierbij aan ballen, pionnen en hesjes.  Deze Avond proberen we zo veel mogelijk huizen te bezoeken. U kunt onze jeugdleden vanaf 18.00 uur verwachten. Verkoopprijzen saté 1 zakje á 3 stokjes Elite saté kost 2,50 2 zakjes á 3 stokjes Elite saté kosten 4,50 5 zakjes á 3 stokjes Elite saté kosten 10,00 Voor eventuele vragen of bestellingen kunt u bellen met:  06 13 95 26 42 Namens de jeugdleden van FC Eibergen alvast hartelijk bedankt voor uw aankoop en alvast smakelijk eten

FC Eibergen – SVGG Eindstand: 5-1 Westrijdverslag

24 september 2017 | geschreven door: Webmaster

FC Eibergen begint goed en verslaat nieuwkomer SVGG met ruime cijfers – De Zwarte Panter Op deze zonnige zaterdag trapt FC Eibergen af voor haar eerste competitiewedstrijd. De wedstrijd is verplaatst vanwege het kermisweekend in Eibergen. FC Eibergen is op diverse plaatsen gewijzigd in vergelijking met vorig seizoen. Onder leiding van trainer Harold Oude Velthuis zijn in de voorbereiding goede resultaten geboekt. In de beker is de volgende ronde bereikt. Deze middag gaat het om de punten. Vanaf het begin zet Eibergen druk en dat resulteert al gelijk in een grote mogelijkheid. Een goede doorbraak over links waarbij de inzet nog net door de doelman voor de lijn gekeerd wordt. Voor nieuweling Tjerk Pierik verloopt zijn eerste competitieduel wel erg ongelukkig. Reeds in de 7e minuut raakt hij bekneld tussen twee spelers en raakt dusdanig geblesseerd dat hij vervangen moet worden. Tom te Woerd, zelf terug van een blessure, vervangt …

FC Eibergen – SVGG 5-1Actueel

24 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Op deze zonnige zaterdag trapt FC Eibergen af voor haar eerste competitiewedstrijd. De wedstrijd is verplaatst vanwege het kermisweekend in Eibergen. FC Eibergen is op diverse plaatsen gewijzigd in vergelijking met vorig seizoen.

FC Eibergen – SVGG Eindstand 5-1 Westrijdverslag

24 september 2017 | geschreven door: Webmaster

FC Eibergen begint goed en verslaat nieuwkomer SVGG met ruime cijfers Op deze zonnige zaterdag trapt FC Eibergen af voor haar eerste competitiewedstrijd. De wedstrijd is verplaatst vanwege het kermisweekend in Eibergen. FC Eibergen is op diverse plaatsen gewijzigd in vergelijking met vorig seizoen. Onder leiding van trainer Harold Oude Velthuis zijn in de voorbereiding goede resultaten geboekt. In de beker is de volgende ronde bereikt. Deze middag gaat het om de punten. Vanaf het begin zet Eibergen druk en dat resulteert al gelijk in een grote mogelijkheid. Een goede doorbraak over links waarbij de inzet nog net door de doelman voor de lijn gekeerd wordt. Voor nieuweling Tjerk Pierik verloopt zijn eerste competitieduel wel erg ongelukkig. Reeds in de 7e minuut raakt hij bekneld tussen twee spelers en raakt dusdanig geblesseerd dat hij vervangen moet worden. Tom te Woerd, zelf terug van een blessure, vervangt hem. Het wordt al …

Pupil van de Week: Sem BenninkActueel

23 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Naam Sem Bennink Leeftijd 10 3/4 Team G-team Leider / Trainer Johan, Marijn en Wendy Favoriete plaats op het veld Linksbuiten Favoriete speler (in de Eredivisie) Kasper Dolberg Favoriete club in de Eredivisie AFC AJAX NATUURLIJK!!!!!!!!!!!!!!!!!! School SO Klein Borculo Hobby’s Mountainbiken, voetbal, lego technic Favoriete televisieprogramma Lachen om home video’s en wedden dat ik het kan Lekkerste eten Pizza Minst lekkere eten Spruitjes Toekomstig beroep Vrachtwagenchauffeur

Dit weekend start de gastheer/vrouw bij FC EibergenActueel

22 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Op de zaterdagen is het de laatste jaren zo druk op de club waardoor het voor de dagdienst steeds lastiger wordt om zowel binnen “de Eibarg” als daarbuiten te kunnen acteren. De Gastheer/Gastvrouw zal vooral taken “buiten” voor zijn/haar rekening nemen. In eerste instantie betreft dat de “warme” ontvangst van de gasten/tegenstanders/scheidsrechters bij de poort met een doorverwijzing naar de dagdienst/kleedkamers.

Kantine gesloten op KermismaandagActueel, Kantine

20 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Aanstaande maandag 25 september is de kantine de gehele dag gesloten in verband met kermismaandag. We wensen alle leden veel plezier op de Eibergse kermis, dinsdag is de kantine weer geopend.

Uitnodiging World Police Indoor Soccer TournamentActueel

20 september 2017 | geschreven door: Webmaster

FC Eibergen heeft een uitnodiging ontvangen van de organisatie van het “Politietoernooi”, welke jaarlijks wordt gehouden in o.a. de Pickerhal te Eibergen. Op donderdag 12 oktober zullen een zestal pupillen de vlaggen dragen van de finalisten van dit toernooi. Verder zijn de jeugdscheidsrechters uitgenodigd voor een meet en greet met topscheidsrechter Kevin Blom, die deze donderdag aanwezig is in Eibergen. Allen zijn uitgenodigd om 17.15 uur aanwezig te zijn in de Pickerhal te Eibergen.

Duitse Avond – 20:30 uur – De EibargKalender

18 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Ook dit jaar organiseren wij weer “ein Deutsche Abend”. Alle senioren, vrijwilligers, kaderleden, bestuur, sponsoren, eigenlijk iedereen die onze club een warm hart toedraagt is welkom. Deze avond is onze jubileummunt het betaalmiddel. De munten zijn verkrijgbaar aan de bar voor € 1,- per stuk. Pas je kleding aan aan het thema en voor de best verklede man en/of vrouw en het best verklede team is een prijs beschikbaar. We zien je op vrijdag 10 november vanaf 20.30 uur. De koffie kan je het beste thuis drinken. Want dat schenken we niet.

Consumptiemunten JubileumjaarMededelingen

15 september 2017 | geschreven door: Webmaster

De gisterenavond voor het eerst verstrekte FC Eibergen jubileum consumptiemunt vertegenwoordigt een waarde van €1,- en is alleen in te leveren bij jubileumactiviteiten, deze staan vermeld op het spandoek bij de ingang van het complex.

Ongewenste frustratiesActueel, Mededelingen

13 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Vele vrijwilligers zijn wekelijks op ons sportpark aanwezig om ervoor te zorgen dat alles er schoon en prachtig verzorgd bij ligt. Het is daarom teleurstellend en frustrerend dat wij als bestuur telkens weer moeten constateren dat er met enige regelmaat vernielingen in kleedkamers en op/aan velden plaats vinden.

Nieuwsbrief “Vrienden van FC Eibergen”Actueel

11 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Voor je ligt de eerste nieuwsbrief van de Club van 100 ‘nieuwe stijl’, die voortaan door het leven gaat als ‘Vrienden van FC Eibergen’ en als motto heeft: ‘Veur mekare!’

69e jeugdtoernooi voor standaardteamsKalender

7 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Op zondag 10 september 2017 vindt het 69e jeugdtoernooi voor standaardteams plaats op de Bijenkamp, download hier het programma. Programma Jeugdtoernooi FC Eibergen

Welkom op de nieuwe Website!Actueel

31 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Neem rustig de tijd om wegwijs te worden en schroom niet om bij problemen, onduidelijkheden of wanneer zaken ontbreken contact op te nemen met webmaster@fceibergen.nl

Van de voorzitterActueel

31 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Nu de vakanties weer teneinde zijn en een ieder zijn of haar dagelijkse werkzaamheden weer heeft opgepakt, kijken wij weer uit naar aanvang van het nieuwe voetbal seizoen. Wanneer ik dit schrijf realiseer ik me dat dit voorwoord meteen ook verschijnt op onze nieuwe website die op 1 september gepresenteerd wordt. Het afgelopen jaar is hier door de commissie communicatie hard aan gewerkt en het resultaat mag er zijn.

Instructieavond assistent-scheidsrechtersActueel

30 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Hoe moet je vlaggen als assistent-scheidsrechter en wanneer moet je wel of juist niet vlaggen? Aan die vraag komen wij graag tegemoet!

Invoering Mobile Digitale Wedstrijd Formulier (MDWF)Actueel, Mededelingen

29 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Vanaf de start van het seizoen 2017-2018 gaat het gehele veldvoetbal over op de verslaglegging met het MDWF in de KNVB Wedstrijdzaken app.

Voetbalclinic De GraafschapActueel

29 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Heb jij de droom om een keer te trainen als een prof en denk jij dat je net zo goed bent of kunt worden als de spelers binnen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie? Dan is dit je kans!

Afscheidswedstrijd Maarten TeutelinkActueel

29 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Na meer dan 15 jaar als speler van 1ste elftal actief te zijn geweest heeft Maarten Teutelink besloten om zijn mooie voetbalcarrière te beëindigen en gaat hij vanaf komend seizoen samen met andere oud 1ste elftal spelers op zondagmorgen in een lager team voetballen. Naast het feit dat Maarten al die jaren deel heeft uitgemaakt van het 1ste elftal was hij ook jarenlang aanvoerder en boegbeeld van dit elftal. Er zijn niet veel spelers die kunnen terugkijken op een carrière van meer dan 15 jaar onafgebroken in het 1ste elftal. Als vereniging hebben wij grote waardering voor zijn inzet, positieve inbreng en zijn trouw aan onze club en willen hem daarvoor bedanken met het aanbieden van een afscheidswedstrijd. Deze wedstrijd (2x30minuten onder leiding van arbiter Tom van Egdom) tussen de selectie vorig seizoen/nieuwe seizoen en spelers uit de kampioens jaren 2002/2003, 2007/2008 en 2011/2012 wordt gespeeld op: Vrijdag 1 september …

Trainingsschema’s en start seizoen alle teamsActueel, Mededelingen

17 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

De nieuwe trainingsschema’s zijn vanaf nu in te zien op de downloadpagina. De selectieteams trainen vanaf 21 augustus, alle andere elftallen starten een week later vanaf 28 augustus. Eventuele wijzigingen in het schema voorbehouden.

Zomernieuws TC: Technisch CoördinatorenActueel

15 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Aan het begin van het vorige seizoen heeft het bestuur de doelstelling van het technisch beleid bij FC Eibergen uitgesproken; het scheppen van voorwaarden om de kwaliteit van het voetbal naar een hoger niveau te brengen. Het niveau van zowel de individuele speler als van het team.

FC Eibergen zoekt spin in het (wedstrijd)webActueel, Vacature

10 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Na een periode van 10 jaar als Wedstrijdsecretaris Jeugd te hebben gefungeerd heeft Ronnie ten Lohuis aangegeven deze rol niet langer te willen invullen. Ronnie gaat als gastheer op wedstrijddagen een andere rol binnen onze vereniging invullen. Ook een waardevolle rol, toch jammer dat we hem als spin in ons (wedstrijd)web moeten gaan missen. Nu is de uitdaging een waardig vervanger voor hem te zoeken.

Gerard Sedee nieuwe StagecoördinatorActueel

10 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Met ingang van seizoen 2017-2018 is Gerard Sedee onze stagecoördinator. Gerard is bereikbaar op stagecoordinator@fceibergen.nl en per telefoon op 06-43437920. Om de stageperiode voor zowel de stagiair als ook onze vereniging zorgvuldig te laten verlopen beschikt FC Eibergen over een stagecoördinator. Hij is eerste aanspreekpunt voor de opleiding, stagiair en andere betrokkenen binnen onze vereniging. De stagecoördinator begeleidt en beoordeeld niet zelf, maar ziet er op toe dat dat tijdig en juist gebeurt.

Zomernieuws TC: Medische begeleidingActueel

9 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Bert Vogel is al jaren een bekend gezicht op de dinsdag- en donderdagavond op ons sportpark. Dinsdag verzorgt hij de loop- en herstel training bij de 1e en 2e selectie, donderdagavond werkt hij met veel enthousiasme de loopgroep in het zweet. De TC heeft met Bert gesprekken gevoerd over hoe we meer gebruik kunnen maken van de ervaring en kennis van hem. We vinden namelijk dat je met de looptraining al bij de jeugd moet beginnen.

Wijziging presentatiegidsActueel

8 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Al jaren ligt bij aanvang van het nieuwe seizoen de jaarlijkse presentatiegids rond september bij ieder lid op de deurmat. Vanaf komend seizoen gaat dit veranderen.

Zomernieuws van de TC: Spelers verantwoordelijkheidActueel

3 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Het is niet alleen de trainer, de leider of het bestuur van FC Eibergen die verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen rondom een (selectie) team. Ook de spelers zelf hebben een eigen verantwoordelijkheid. De TC heeft daarom het afgelopen jaar (weer) bij de selectie elftallen een spelersraad aangesteld.  De spelersraad bestaat uit de aanvoerder, een 2e jaars (c.q. ervaren senior) speler en een 1e jaars ( c.q. jongere senior) speler. Door deze vertegenwoordiging maak je de spelers medeverantwoordelijk voor de resultaten van het team. Ze kunnen meedenken en krijgen inspraak. Ze zijn het aanspreekpunt voor bijvoorbeeld de TC  als er zaken rondom het team spelen zoals bv het aanstellen of contract verlengen van de trainer. De TC vindt het belangrijk dat de selectiespelers beseffen dat ze een voorbeeldfunctie hebben. De jeugdspelers binnen hun leeftijdsgenoten, maar zeker de spelers van de senioren selectieteams. Jonge spelertjes kijken tegen hen op in de hoop …

GoedLenen.nl nieuwe teamsponsor JO15-3Actueel, Sponsoren

29 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

En weer mag FC Eibergen een nieuwe kledingsponsor verwelkomen! Namens GoedLenen.nl tekent Roland Hoogewind een meerjarige sponsorovereenkomst. GoedLenen.nl gaat de JO15-3 voorzien van een compleet nieuw kledingpakket. GoedLenen.nl is hét financieel adviesbureau voor ondernemer en particulier. Neem ook eens een kijkje op de website www.goedlenen.nl

Zomernieuws van de TC: VoetbalbeleidActueel

28 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

De Technische Commissie heeft dit seizoen de afspraken vastgelegd met betrekking tot het doorstromen van individuele spelers naar een hogere leeftijdsgroep. Niet alleen de standaard doorstroming aan het eind van het seizoen maar met name tijdens het lopende seizoen. Deze afspraken zijn per leeftijdsgroep verschillend, maar als basis worden de volgende uitgangspunten gehanteerd: Pas na de winterstop zal er worden meegetraind/ gevoetbald met een ander groep. De speler in kwestie is technisch en tactisch ver op zijn leeftijdgenoten vooruit en zou in zijn voetbal opleiding worden geblokkeerd als hij niet zou overgaan naar een hogere leeftijdsgroep. Hij krijgt tijdens het seizoen te weinig weerstand bij de trainingen en wedstrijden dat hij niets meer bij leert. Welke spelers hiervoor in aanmerking komen wordt bepaald door het Hoofd Opleidingen, de selectietrainers en de technisch coördinatoren. Ook zullen ouders/ verzorgers betrokken worden bij deze beslissing. Bij doorstromingen wordt op korte termijn het lagere …

Bluetrace maakt de Bijenkamp “connected”Actueel, Sponsoren

28 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Met ingang van de tweede helft van het seizoen 2017/2018 is ook Sportpark De Bijenkamp van FC Eibergen ‘connected’. Op het voetbal complex wordt volledig dekkend WiFi aangelegd. Daarnaast ontwikkelt Bluetrace de FC Eibergen App met tal van leuke en interessante functies voor niet alleen de leden en supporters van de club maar eveneens voor alle inwoners van Eibergen. De leden kunnen straks in één oogopslag wedstrijdprogramma’s, standen, uitslagen, afgelastingen of belangrijk nieuws binnen de club bekijken.

Zomernieuws van de Technische CommissieActueel

23 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Het voetbal ligt al weer een aantal weken stil. Je ziet zelfs al weer de eerste voetballers langs de wegen hardlopen, bezig om de conditie een beetje op peil te brengen of op zijn minst te houden. Een goed moment om ons eerste jaar als nieuwe Technische Commissie bij FC Eibergen te evalueren. De komende weken zullen we met regelmaat een “zomernieuwtje” plaatsen om de resultaten van het eerste jaar toe te lichten.

In Memoriam: Johan LammersActueel

23 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Op maandag 17 juli is het oudste lid van FC Eibergen, dhr. Johan Lammers op 90 jarige leeftijd overleden. In 1950, zevenenzestig jaar geleden, is Johan lid geworden van Eibergse Boys. In zijn jeugdjaren voetbalde hij in Aalten en het actief voetballen heeft hij in Eibergen voortgezet en ook lang volgehouden. Naast zijn actieve voetbalcarrière was hij trainer en elftalleider en heeft zodoende meerdere (jeugd) teams onder zijn hoede gehad. Kenmerkend voor hem was dat hij dit altijd met een grote betrokkenheid deed. Johan zorgde voor sfeer en ging in de jaren zestig één dag op stap met de jeugd naar toernooien elders in het land. Tijdens de busreis huiswaarts moest op dringend verzoek van Johan altijd via Neede teruggereisd worden. In Neede aangekomen ging de achterdeur van de bus open en zong Johan met luide stem: opzij opzij want de Boys moeten voorbij. Samen met de jongens zette hij …

Jeugdselectietrainers gecontracteerdActueel

22 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Het technisch kader van de jeugdafdeling van FC Eibergen staat voor aankomend seizoen al weer voor een groot deel in de steigers. Een goed fundament voor een sportief en hopelijk succesvol seizoen. De inkt van de contracten voor deze trainers is net opgedroogd. Deze worden de komende dagen/weken ter ondertekening voorgelegd. Vanwege de net begonnen vakantieperiode is besloten direct aan het begin van het aankomende seizoen een groepsfoto van deze trainers te maken. Voor het aankomend seizoen zijn de volgende selectietrainers vastgelegd: JO19-1 Clemens Exterkate JO17-1 Emre Karayavuz JO17-2 Edison Fayente JO15-1 Roy Wielens JO15-2 Wout Veenbrink JO13-1 Leo Nijhuis JO13-2 Izlam Berisha JO11-1 Patrick Hobelman / Jordy Telman JO11-3 Robin Klein Gunnewiek / Bas Huisjes / Joeri Bargerbos / Wilco Steenman JO9-1 Christiaan Wittebroek Betrokkenheid FC Eibergen 1e selectie Mooi te melden is dat 7 spelers van onze 1e selectie hebben aangegeven de trainingen van enkele jeugdteams te willen begeleiden. Een fantastisch mooie start van meer betrokkenheid van de …

Jeugdteams FC Eibergen zoeken begeleiding!Actueel, Mededelingen, Vacature

20 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Zoals elk seizoen is het een hele klus om elk jeugdteam van de juiste begeleiding te voorzien.

Ter Avest Sport 2000 sponsort JO19-1 & JO19-2Actueel, Sponsoren

19 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Ter Avest Sport 2000 sponsort JO19-1 & JO19-2 Ter Avest Sport 2000 en FC Eibergen hebben al jarenlang een super samenwerking op gebied van leveren van materialen maar ook als kledingsponsor. Ter Avest Sport 2000 is dan ook de komende 5 seizoenen de kledingsponsor van de A selectieteams JO19-1 en JO19-2. Partric Bomers en zijn team zullen spelers, trainers en coaches voorzien van een volledig pakket kleding! Patric bedankt!.

Verbod op bezit mobiele telefoon in kleedkamersActueel, Mededelingen

17 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Verbod op bezit mobiele telefoon in kleedkamers Het bestuur van FC Eibergen heeft (op advies van het jeugdbestuur) besloten een algeheel verbod op te leggen voor het bezit van een mobiele telefoon in kleedkamers. Dit als reactie op berichten in landelijke en regionale media over misbruik van de mobiele telefoon. Pestgedrag door het maken en verspreiden van bijvoorbeeld intieme foto’s leidt tot zeer onwenselijke en persoonlijk verdrietige situaties, waarbij jonge mensen voor lange tijd getraumatiseerd kunnen raken. Met ingang van het nieuwe seizoen is het voor alle jeugdspelers van FC Eibergen tot en met JO19/MO19, verboden in een kleedkamer een mobiele telefoon in het bezit te hebben. Het is de bedoeling dat de trainers en of leiders, voordat de kleedkamer betreden wordt, de telefoons en ook andere waardevolle spullen innemen. Hiervoor worden door FC Eibergen speciale opbergzakken ter beschikking gesteld. Deze opbergzaken worden veilig opgeborgen in de lockers die zich …

Voorbereiding selectie seizoen 2017-2018Actueel, Mededelingen

17 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

De voorbereiding voor het nieuwe seizoen gaat binnenkort alweer van start, hieronder een zo compleet mogelijk overzicht van de trainingen en wedstrijden in de voorbereiding.

Bekerderby tegen SP NeedeActueel

12 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

De KNVB heeft woensdag de bekerpoules bekend gemaakt van de ploegen uit de derde, vierde en vijfde klasse. Nieuw dit jaar is de poule-indeling op speeldag, waar voorheen zaterdag- en zondagclubs tegen elkaar speelden. De wedstrijden worden in de eerste drie weekenden van september gespeeld. FC Eibergen speelt in de beker de achterhoekderby tegen SP Neede, overige tegenstanders zijn Holten en Markelo. De speeldata en locaties worden op 21 juli bekend gemaakt.

Aftrap Jubileumjaar – 21:00 uur – De EibargKalender

11 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Een gezellige avond voor alle seniorenleden en sponsoren waarbij de aftrap wordt gegeven voor het jubileumjaar 2017-2018. Onder het genot van een hapje en een drankje zullen de verschillende activiteiten die dit jaar plaats zullen vinden worden onthuld. Het thema van de avond: Vis moet zwemmen! De consumpties zullen in het kader van het jubileum aangeboden voor 100 eurocent. Op zowel deze als komende thema avonden werkt de kantine met de jubileummunt. Deze munten zijn te koop aan de bar voor €1,- en zijn het hele jubileumjaar te gebruiken op de thema avonden.

Algemene Leden Vergadering – 19:30 uur – De EibargKalender

11 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Woensdag 27 september is om 19.30 uur de jaarlijkse algemene ledenvergadering van FC Eibergen in het clubgebouw De Eibarg. Het is een openbare vergadering waarbij iedereen welkom is, dus ook niet-leden. De agenda vind u hier onder. Agenda Algemene Leden Vergadering 27-09-2017

Nieuwjaarsborrel – 13:30 uur – De EibargKalender

10 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

De traditionele nieuwjaarsborrel vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 januari 2018. Het bestuur van FC Eibergen nodigt hierbij alle leden, vrijwilligers en sponsoren uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst op 6 januari 2018, om samen het glas te heffen op een sportief en gezond 2018. 12.00 uur aanvang kaartcompetitie; 12.00 uur – 13.00 uur. Ontvangst spelers en begeleiding van de selecties van SSSE 1 en SP. Eibergen 1 uit het fusiejaar 2006; 13.30 uur – 14.30 uur. Wedstrijd SSSE 1 – Sp. Eibergen 1 (tevens aftrap jubileumactiviteiten in 2018) partner, familie en vrienden zijn eveneens van harte welkom; vanaf 15.15 uur; presentatie FC Eibergen App; bekendmaking vrijwilliger van het jaar; bekendmaking aanmoedigingsprijs jeugdvrijwilliger van het jaar. In het kader van ons 100 jarig jubileum geldt voor deze middag voor alle consumpties de speciale jubileumprijs van 100 eurocent (Betaling met de jubileummunt mogelijk).

Jeugdafdelingen FCE & Rekken helpen elkaarActueel

10 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

In het aankomende seizoen (2017-2018) werken de jeugdafdelingen van sp. Rekken en FC Eibergen voor het eerst op een bijzondere manier samen. Vijf jeugdleden van sp. Rekken komen namelijk uit voor een combinatieteam met 9 spelers van FC Eibergen. Samen vormen zij FC Eibergen-sp. Rekken JO17-3. Sp. Rekken benaderde FC Eibergen onlangs met de vraag of zij een oplossing hadden voor vijf JO17 spelers. Met dit kleine aantal spelers kan sp. Rekken immers zelf geen elftal vormgeven. Doordat FC Eibergen zelf een erg krappe bezetting had vor haar 4 JO17 teams, kwam deze hulpvraag op het goede moment. Na kort overleg tussen beide verenigingen is besloten gebruik te maken van een speciale dispensatieregeling van de KNVB. Hierdoor blijven de vijf spelers lid van sp. Rekken, terwijl zij uitkomen voor het nieuwe combinatieteam. Dit combinatieteam speelt haar thuiswedstrijden op sportpark de Bijenkamp en draagt ook het tenue van FC Eibergen. Een …

Oude Veldhuis nieuwe hoofd- trainer ZO1Actueel

10 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Voor het komende seizoen, 2017- 2018, heeft FC Eibergen Harold Oude Veldhuis gecontracteerd als hoofdtrainer. Harold is de afgelopen jaren als hoofdtrainer werkzaam geweest bij diverse clubs, zoals De Tukkers, V.V. Twenthe en S.V. Delden. Harold is 47 jaar en in het bezit van oefenmeester II en III. Assistent van Harold Oude Veldhuis wordt Tom Bloeming. Tom heeft vele jaren in de hoofdmacht van HSC‘21 gevoetbald met als hoogtepunt het behaalde algemeen Nederlands Amateur Kampioenschap. FC Eibergen is bijzonder ingenomen met de komst van dit duo en ziet het nieuwe seizoen vol vertrouwen tegemoet.

Laatste trainingsavond – 21:00 uur – De EibargKalender

4 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

De traditionele laatste trainingsavond voor de winterstop ingaat, met aansluitend een heerlijk buffet en een gezellige avond in de kantine. Let op! Voor degenen die mee willen doen aan het gezamenlijke toernooi voor alle senioren en JO/MO19 worden verzocht zich uiterlijk 19:30 uur aan te melden in de kantine zodat we om 19:45 uur kunnen beginnen. De heren en dames spelen een apart toernooi.  

Seizoenseinde & Start nieuwe seizoenActueel

4 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Einde seizoen 2016 – 2017 Het seizoen 2016-2017 wordt afgesloten voor de senioren op zaterdag 3 juni met de verenigingsdag. Hierna stoppen de trainingen voor de senioren. Mocht het nodig zijn i.v.m. de nacompetitie dan zullen de teams die verder komen uiteraard wel door trainen. Dit alles i.o.m. de trainers. De seizoen afsluiting voor de jeugd vindt plaats in het weekend van 9 en 10 juni. Voor een aantal jeugdteams zijn er toernooien vastgelegd na de competitie. De afspraak met de trainers is dat we door trainen met de “oude” teams tot het weekend van 9 en 10 juni. Met dien verstande dat de teams geen 2 keer week maar 1 keer per week gaan trainen. Na 10 juni stoppen dan de trainingen voor de jeugdteams. Echter de eerste selectieteams per leeftijdscategorie trainen na 10 juni 1 x per week door met de nieuwe teams voor het seizoen 2017 – …

FC Eibergen 100 jaar!Kalender

2 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Inleveren clubkleding vóór 5 juliActueel

2 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Bericht voor alle leiders/trainers. Woensdag 5 juli kunnen teams die de kleding nog niet hebben ingeleverd deze alsnog inleveren. Ook trainers/leiders die nog trainingspakken, sleutels (ballenhok), hesjes ed. hebben, dienen deze in te leveren. Trainingspakken en hesjes graag gewassen. Locatie: Iemhof, tussen 19.00 – 20.00 uur. Eventuele vragen graag per mail naar: henk54pas@gmail.com Namens de kledingcommissie, alvast bedankt voor de medewerking

Oud-Eibergen tegen Neede All StarsActueel

2 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Zondag 2 juli om 14.30 uur is de afscheidswedstrijd van Rob Brendel bij Sportclub Neede. Na 19 jaar stopt Brendel bij het 1e elftal en hiervoor is Eibergen uitgenodigd om tegen Neede All Stars te spelen. Oud-Eibergen, oftewel ‘Lucky Eibergen’, heeft een team samengesteld vol met coryfeeën van vroeger aangevuld met enkele spelers die afgelopen seizoen nog op het hoogste niveau van Eibergen actief waren. Een karrenvracht herinneringen aan het vlaggenschip van Sportclub en FC Eibergen van de voorbije decennia zal zijn opwachting maken in Neede op Sportpark ‘t Haantje. Neede – Eibergen stond de voorbije jaren niet meer op het programma. Het is hiermee niet alleen een mooi affiche voor de afscheidswedstrijd, maar ook een weerzien van vele oude bekenden bij Lucky Eibergen die voor het eerst sinds lange tijd weer de voetbalschoenen aantrekken. De gehele selectie van Lucky Eibergen: André Lansink, Anton Wolterink, Bjorn Reinders, Dave Visser, Frank …

Seizoensafsluiting en geslaagde verenigingsdagenActueel

2 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Met een nieuwe opzet van de verenigingsdag heeft FC Eibergen het seizoen 2016/2017 afgesloten. Op zaterdag 3 juni was er de verenigingsdag voor de senioren van 18 jaar en ouder. Het programma met o.a. een fietstocht (uitgezet door Joop Haarlink) en diverse spel onderdelen duurde van 13.30 tot 15.30 uur. Tijdens het officiële gedeelte was er speciale aandacht voor een aantal vrijwilligers die zich de afgelopen jaren bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen de vereniging maar hebben besloten om een stapje terug te doen. Bloemen en een attentie waren er voor Henk Sigger en Gerard Bomers (beiden lid commissie VTZ), Paul Wesseloo (vertrouwenspersoon), Richard Penterman (leider zondag 2) Marcel klein Hesselink (leider zaterdag 2), Silvester Souhoka (trainer vrouwen 1). Allen bedankt voor de inzet in de afgelopen jaren en we hopen jullie nog vaak te zien op ons prachtige sportcomplex. Na 17 jaar de seniorenkeepers onder zijn hoede te hebben gehad …

Spectaculaire uitslag laatste wedstrijd Vrouwen 1 Westrijdverslag

2 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Afgelopen zaterdag begon de dag goed. MO-15j is kampioen geworden. Meiden en staf gefeliciteerd met het kampioenschap. Een aantal talentvolle meiden dat zeker in aanmerking kan komen voor Vrouwen 1. Om 13.30 uur stond de wedstrijd VR 1 tegen AZSV 2 op het programma. Zoals gebruikelijk onder het genot van de heerlijke broodjes, hield ik mijn laatste wedstrijdbespreking. Op twee speelsters na was iedereen aanwezig. Omdat het de laatste keer was, hield ik een korte wedstrijdbespreking en gaf het team de volgende opdrachten mee; de competitie goed met elkaar afsluiten en het liefst met een overwinning. Het team begon erg sterk, prima combinaties, de organisatie stond goed. En al vrij snel ,na een vloeiende combinatie scoorde Veerle. Maar gek genoeg bleef het hierbij, de linies werden groter, de duels gingen verloren en m.n. op het midden veld werd de slag verloren. AZSV kreeg steeds meer vertrouwen en scoorde 2x. Doordat …

Erix – FC Eibergen Eindstand 1-2 Westrijdverslag

2 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Na enkele zeer magere vertoningen speelde FC Eibergen in de uitwedstrijd tegen Erix vooral een goed eerste half uur. De overwinning kwam pas enkele minuten voor tijd tot stand. De supporters van Eibergen waren de afgelopen weken niet echt verwend. In Lievelde stond er aanvankelijk een ploeg die er echt weer voor wilde gaan. In de beginfase waren er aan beide kanten enkele kansjes. Erix schoot een keer net over en aan de andere kant deed Maarten Teutelink hetzelfde. Na ruim tien minuten spelen leek Erix de score te openen. Een prachtige lange crosspass van rechts kwam bij de linkerspits terecht, die de bal al even mooi meenam en alleen op doelman Marin Juresic afging. Gelukkig voor het Eibergse kamp schoot hij over en naast. In de 17e minuut werd het 0-1. Goed voorbereidend werk van Tim Oortwijn leverde een voorzet op, die door Jacco Roerdink hard via de onderkant …

ZA3 stelt derde plek veilig na winst op Haarlo Westrijdverslag

2 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

In het weekend van de voorlaatste speelronde was het in en tegen Haarlo waar Eibergen de drie punten moest ophalen. Bij winst zou het de derde plek veilig stellen daar FC Winterswijk 4 een wedstrijd meer gespeeld heeft met evenzoveel punten. Plaats van handelen: Sportpark De Berkel te Haarlo.   Op het achterste veld, niet te verwarren met de weilanden van de plaatselijke agrariërs, werd het altijd beladen duel tussen Haarlo en “FC Henk” afgewerkt. De warming up was al op de fiets begonnen en eenmaal op het veld wierp dit meteen zijn vruchten af. Al snel had Eibergen de overhand op het veld en werd het gevaarlijk voor het doel. Melvin Lansink kon vanaf de linkerkant uithalen maar raakte de onderkant van het aluminium waardoor de bal bij Thije Harbers belandde, die schoot de bal niet helemaal correct in maar het grabbelen van de doelman promoveerde het schot tot …

Openingstijden Kantine week 26Actueel

2 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Het voetbal seizoen loopt op zijn einde. De openingstijden van de kantine worden hierop aangepast. De openingstijden in de week van: maandag 26 juni t/m zondag 2 juli   In de week van maandag 26 juni t/m zondag 2 juli is de kantine alleen geopend op donderdagavond. Dit is de laatste trainingsavond van de kaarters en loopgroep. Na deze datum is de kantine gesloten tot midden augustus.

44e ScheidsrechterstoernooiKalender

2 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Grand Plaza steekt JO17-1 in het nieuwActueel

1 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Grand Plaza steekt JO17-1 in het nieuw Dit weekend heeft Rens van der Veen, eigenaar van All-in Restaurant Grand Plaza uit Eibergen een nieuw sponsorcontract getekend. Hij steekt de komende seizoenen JO17-1 compleet in het nieuw, ook zal zijn etablissement te bewonderen zijn langs het hoofdveld op een 6 meter lang reclamebord. Wij zijn als club zeer verheugd met deze vernieuwde samenwerking en hopen op een voorspoedige en sportief succesvolle periode!

Quick’20 VR1 – FC Eibergen VR1 Westrijdverslag

14 juni 2017 | geschreven door: Webmaster

Op zaterdag 29 april stond de wedstrijd tegen Quick’20 op het programma. Na de broodjes en de bespreking vetrokken we naar Oldenzaal. Vanaf het eerste fluitsignaal was het Eibergen die overheerste in het duel. Na een paar minuten voetballen werden de eerste kansen gecreëerd door Eibergen wat ook leidde tot de 0-1 door Mirjam. De 0-2 volgde al snel na een goal van Mandy. Met deze stand gingen de vrouwen de rust in.  Na de rust begon het wat onrustig, waardoor er aan beide kanten fouten werden gemaakt en onnodig balverlies was. Totdat Cindy zich ineens bedacht om de bal maar van verre afstand te schieten en dit resulteerde in 0-3. Vervolgens werd er door Quick’20 een prima corner gezet, die rechtstreeks de goal in ging 1-3. Quick’20 werd gevaarlijker, maar kon niet de overhand nemen in de wedstrijd. Mede dankzij goed keeperswerk van Mika uit de meisjes B. Mika …

FC Eibergen – Wolfersveen Eindstand 3-1 Westrijdverslag

10 juni 2017 | geschreven door: Webmaster

Nonchalant spelend FC Eibergen wint van een uitermate pover Wolfersveen De wedstrijd is nauwelijks een minuut onderweg en het staat reeds 1-0. Job Harmsen breekt op rechts door, zijn inzet wordt van richting veranderd en maakt de keeper kansloos. In de 9e minuut krijgt Eibergen op de rand van de zestien een vrije trap waarmee Maarten Teutelink wel raad weet. Met een snoeihard schot onderkant lat suist nummer twee binnen. FC Eibergen overheerst en lijkt uit te lopen naar een grote score. Het is echter Wolfersveen dat in de 16e minuut (door onvoldoende ingrijpen van de Eibergse defensie) de aansluitingstreffer scoort. Wat we te zien krijgen is erg pover en er gebeurd nauwelijks iets wat het vermelden waard is. We moeten wachten tot de 27e minuut eer er iets te vermelden valt. Met een fraaie actie en subliem afgerond zet Job Harmsen de 3-1 op het bord. We zien nog …