Nieuws

FC Eibergen – SVGG 5-1Actueel, Wedstrijdverslag

24 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Op deze zonnige zaterdag trapt FC Eibergen af voor haar eerste competitiewedstrijd. De wedstrijd is verplaatst vanwege het kermisweekend in Eibergen. FC Eibergen is op diverse plaatsen gewijzigd in vergelijking met vorig seizoen.

Pupil van de Week: Sem BenninkActueel

23 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Naam Sem Bennink Leeftijd 10 3/4 Team G-team Leider / Trainer Johan, Marijn en Wendy Favoriete plaats op het veld Linksbuiten Favoriete speler (in de Eredivisie) Kasper Dolberg Favoriete club in de Eredivisie AFC AJAX NATUURLIJK!!!!!!!!!!!!!!!!!! School SO Klein Borculo Hobby’s Mountainbiken, voetbal, lego technic Favoriete televisieprogramma Lachen om home video’s en wedden dat ik het kan Lekkerste eten Pizza Minst lekkere eten Spruitjes Toekomstig beroep Vrachtwagenchauffeur

Dit weekend start de gastheer/vrouw bij FC EibergenActueel

22 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Op de zaterdagen is het de laatste jaren zo druk op de club waardoor het voor de dagdienst steeds lastiger wordt om zowel binnen “de Eibarg” als daarbuiten te kunnen acteren. De Gastheer/Gastvrouw zal vooral taken “buiten” voor zijn/haar rekening nemen. In eerste instantie betreft dat de “warme” ontvangst van de gasten/tegenstanders/scheidsrechters bij de poort met een doorverwijzing naar de dagdienst/kleedkamers.

Kantine gesloten op KermismaandagActueel, Kantine

20 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Aanstaande maandag 25 september is de kantine de gehele dag gesloten in verband met kermismaandag. We wensen alle leden veel plezier op de Eibergse kermis, dinsdag is de kantine weer geopend.

Uitnodiging World Police Indoor Soccer TournamentActueel

20 september 2017 | geschreven door: Webmaster

FC Eibergen heeft een uitnodiging ontvangen van de organisatie van het “Politietoernooi”, welke jaarlijks wordt gehouden in o.a. de Pickerhal te Eibergen. Op donderdag 12 oktober zullen een zestal pupillen de vlaggen dragen van de finalisten van dit toernooi. Verder zijn de jeugdscheidsrechters uitgenodigd voor een meet en greet met topscheidsrechter Kevin Blom, die deze donderdag aanwezig is in Eibergen. Allen zijn uitgenodigd om 17.15 uur aanwezig te zijn in de Pickerhal te Eibergen.

Duitse Avond – 20:30 uur – De EibargKalender

18 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Consumptiemunten JubileumjaarMededelingen

15 september 2017 | geschreven door: Webmaster

De gisterenavond voor het eerst verstrekte FC Eibergen jubileum consumptiemunt vertegenwoordigt een waarde van €1,- en is alleen in te leveren bij jubileumactiviteiten, deze staan vermeld op het spandoek bij de ingang van het complex.

Ongewenste frustratiesActueel, Mededelingen

13 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Vele vrijwilligers zijn wekelijks op ons sportpark aanwezig om ervoor te zorgen dat alles er schoon en prachtig verzorgd bij ligt. Het is daarom teleurstellend en frustrerend dat wij als bestuur telkens weer moeten constateren dat er met enige regelmaat vernielingen in kleedkamers en op/aan velden plaats vinden.

Nieuwsbrief “Vrienden van FC Eibergen”Actueel

11 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Voor je ligt de eerste nieuwsbrief van de Club van 100 ‘nieuwe stijl’, die voortaan door het leven gaat als ‘Vrienden van FC Eibergen’ en als motto heeft: ‘Veur mekare!’

69e jeugdtoernooi voor standaardteamsKalender

7 september 2017 | geschreven door: Webmaster

Op zondag 10 september 2017 vindt het 69e jeugdtoernooi voor standaardteams plaats op de Bijenkamp, download hier het programma. Programma Jeugdtoernooi FC Eibergen

Welkom op de nieuwe Website!Actueel

31 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Neem rustig de tijd om wegwijs te worden en schroom niet om bij problemen, onduidelijkheden of wanneer zaken ontbreken contact op te nemen met webmaster@fceibergen.nl

Van de voorzitterActueel

31 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Nu de vakanties weer teneinde zijn en een ieder zijn of haar dagelijkse werkzaamheden weer heeft opgepakt, kijken wij weer uit naar aanvang van het nieuwe voetbal seizoen. Wanneer ik dit schrijf realiseer ik me dat dit voorwoord meteen ook verschijnt op onze nieuwe website die op 1 september gepresenteerd wordt. Het afgelopen jaar is hier door de commissie communicatie hard aan gewerkt en het resultaat mag er zijn.

Instructieavond assistent-scheidsrechtersActueel

30 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Hoe moet je vlaggen als assistent-scheidsrechter en wanneer moet je wel of juist niet vlaggen? Aan die vraag komen wij graag tegemoet!

Invoering Mobile Digitale Wedstrijd Formulier (MDWF)Actueel, Mededelingen

29 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Vanaf de start van het seizoen 2017-2018 gaat het gehele veldvoetbal over op de verslaglegging met het MDWF in de KNVB Wedstrijdzaken app.

Voetbalclinic De GraafschapActueel

29 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Heb jij de droom om een keer te trainen als een prof en denk jij dat je net zo goed bent of kunt worden als de spelers binnen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie? Dan is dit je kans!

Afscheidswedstrijd Maarten TeutelinkActueel

29 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Na meer dan 15 jaar als speler van 1ste elftal actief te zijn geweest heeft Maarten Teutelink besloten om zijn mooie voetbalcarrière te beëindigen en gaat hij vanaf komend seizoen samen met andere oud 1ste elftal spelers op zondagmorgen in een lager team voetballen. Naast het feit dat Maarten al die jaren deel heeft uitgemaakt van het 1ste elftal was hij ook jarenlang aanvoerder en boegbeeld van dit elftal. Er zijn niet veel spelers die kunnen terugkijken op een carrière van meer dan 15 jaar onafgebroken in het 1ste elftal. Als vereniging hebben wij grote waardering voor zijn inzet, positieve inbreng en zijn trouw aan onze club en willen hem daarvoor bedanken met het aanbieden van een afscheidswedstrijd. Deze wedstrijd (2x30minuten onder leiding van arbiter Tom van Egdom) tussen de selectie vorig seizoen/nieuwe seizoen en spelers uit de kampioens jaren 2002/2003, 2007/2008 en 2011/2012 wordt gespeeld op: Vrijdag 1 september …

Trainingsschema’s en start seizoen alle teamsActueel, Mededelingen

17 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

De nieuwe trainingsschema’s zijn vanaf nu in te zien op de downloadpagina. De selectieteams trainen vanaf 21 augustus, alle andere elftallen starten een week later vanaf 28 augustus. Eventuele wijzigingen in het schema voorbehouden.

Zomernieuws TC: Technisch CoördinatorenActueel

15 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Aan het begin van het vorige seizoen heeft het bestuur de doelstelling van het technisch beleid bij FC Eibergen uitgesproken; het scheppen van voorwaarden om de kwaliteit van het voetbal naar een hoger niveau te brengen. Het niveau van zowel de individuele speler als van het team.

FC Eibergen zoekt spin in het (wedstrijd)webActueel, Vacature

10 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Na een periode van 10 jaar als Wedstrijdsecretaris Jeugd te hebben gefungeerd heeft Ronnie ten Lohuis aangegeven deze rol niet langer te willen invullen. Ronnie gaat als gastheer op wedstrijddagen een andere rol binnen onze vereniging invullen. Ook een waardevolle rol, toch jammer dat we hem als spin in ons (wedstrijd)web moeten gaan missen. Nu is de uitdaging een waardig vervanger voor hem te zoeken.

Gerard Sedee nieuwe StagecoördinatorActueel

10 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Met ingang van seizoen 2017-2018 is Gerard Sedee onze stagecoördinator. Gerard is bereikbaar op stagecoordinator@fceibergen.nl en per telefoon op 06-43437920. Om de stageperiode voor zowel de stagiair als ook onze vereniging zorgvuldig te laten verlopen beschikt FC Eibergen over een stagecoördinator. Hij is eerste aanspreekpunt voor de opleiding, stagiair en andere betrokkenen binnen onze vereniging. De stagecoördinator begeleidt en beoordeeld niet zelf, maar ziet er op toe dat dat tijdig en juist gebeurt.

Zomernieuws TC: Medische begeleidingActueel

9 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Bert Vogel is al jaren een bekend gezicht op de dinsdag- en donderdagavond op ons sportpark. Dinsdag verzorgt hij de loop- en herstel training bij de 1e en 2e selectie, donderdagavond werkt hij met veel enthousiasme de loopgroep in het zweet. De TC heeft met Bert gesprekken gevoerd over hoe we meer gebruik kunnen maken van de ervaring en kennis van hem. We vinden namelijk dat je met de looptraining al bij de jeugd moet beginnen.

Wijziging presentatiegidsActueel

8 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Al jaren ligt bij aanvang van het nieuwe seizoen de jaarlijkse presentatiegids rond september bij ieder lid op de deurmat. Vanaf komend seizoen gaat dit veranderen.

Zomernieuws van de TC: Spelers verantwoordelijkheidActueel

3 augustus 2017 | geschreven door: Webmaster

Het is niet alleen de trainer, de leider of het bestuur van FC Eibergen die verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen rondom een (selectie) team. Ook de spelers zelf hebben een eigen verantwoordelijkheid. De TC heeft daarom het afgelopen jaar (weer) bij de selectie elftallen een spelersraad aangesteld.  De spelersraad bestaat uit de aanvoerder, een 2e jaars (c.q. ervaren senior) speler en een 1e jaars ( c.q. jongere senior) speler. Door deze vertegenwoordiging maak je de spelers medeverantwoordelijk voor de resultaten van het team. Ze kunnen meedenken en krijgen inspraak. Ze zijn het aanspreekpunt voor bijvoorbeeld de TC  als er zaken rondom het team spelen zoals bv het aanstellen of contract verlengen van de trainer. De TC vindt het belangrijk dat de selectiespelers beseffen dat ze een voorbeeldfunctie hebben. De jeugdspelers binnen hun leeftijdsgenoten, maar zeker de spelers van de senioren selectieteams. Jonge spelertjes kijken tegen hen op in de hoop …

GoedLenen.nl nieuwe teamsponsor JO15-3Actueel, Sponsoren

29 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

En weer mag FC Eibergen een nieuwe kledingsponsor verwelkomen! Namens GoedLenen.nl tekent Roland Hoogewind een meerjarige sponsorovereenkomst. GoedLenen.nl gaat de JO15-3 voorzien van een compleet nieuw kledingpakket. GoedLenen.nl is hét financieel adviesbureau voor ondernemer en particulier. Neem ook eens een kijkje op de website www.goedlenen.nl

Zomernieuws van de TC: VoetbalbeleidActueel

28 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

De Technische Commissie heeft dit seizoen de afspraken vastgelegd met betrekking tot het doorstromen van individuele spelers naar een hogere leeftijdsgroep. Niet alleen de standaard doorstroming aan het eind van het seizoen maar met name tijdens het lopende seizoen. Deze afspraken zijn per leeftijdsgroep verschillend, maar als basis worden de volgende uitgangspunten gehanteerd: Pas na de winterstop zal er worden meegetraind/ gevoetbald met een ander groep. De speler in kwestie is technisch en tactisch ver op zijn leeftijdgenoten vooruit en zou in zijn voetbal opleiding worden geblokkeerd als hij niet zou overgaan naar een hogere leeftijdsgroep. Hij krijgt tijdens het seizoen te weinig weerstand bij de trainingen en wedstrijden dat hij niets meer bij leert. Welke spelers hiervoor in aanmerking komen wordt bepaald door het Hoofd Opleidingen, de selectietrainers en de technisch coördinatoren. Ook zullen ouders/ verzorgers betrokken worden bij deze beslissing. Bij doorstromingen wordt op korte termijn het lagere …

Bluetrace maakt de Bijenkamp “connected”Actueel, Sponsoren

28 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Met ingang van de tweede helft van het seizoen 2017/2018 is ook Sportpark De Bijenkamp van FC Eibergen ‘connected’. Op het voetbal complex wordt volledig dekkend WiFi aangelegd. Daarnaast ontwikkelt Bluetrace de FC Eibergen App met tal van leuke en interessante functies voor niet alleen de leden en supporters van de club maar eveneens voor alle inwoners van Eibergen. De leden kunnen straks in één oogopslag wedstrijdprogramma’s, standen, uitslagen, afgelastingen of belangrijk nieuws binnen de club bekijken.

Zomernieuws van de Technische CommissieActueel

23 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Het voetbal ligt al weer een aantal weken stil. Je ziet zelfs al weer de eerste voetballers langs de wegen hardlopen, bezig om de conditie een beetje op peil te brengen of op zijn minst te houden. Een goed moment om ons eerste jaar als nieuwe Technische Commissie bij FC Eibergen te evalueren. De komende weken zullen we met regelmaat een “zomernieuwtje” plaatsen om de resultaten van het eerste jaar toe te lichten.

In Memoriam: Johan LammersActueel

23 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Op maandag 17 juli is het oudste lid van FC Eibergen, dhr. Johan Lammers op 90 jarige leeftijd overleden. In 1950, zevenenzestig jaar geleden, is Johan lid geworden van Eibergse Boys. In zijn jeugdjaren voetbalde hij in Aalten en het actief voetballen heeft hij in Eibergen voortgezet en ook lang volgehouden. Naast zijn actieve voetbalcarrière was hij trainer en elftalleider en heeft zodoende meerdere (jeugd) teams onder zijn hoede gehad. Kenmerkend voor hem was dat hij dit altijd met een grote betrokkenheid deed. Johan zorgde voor sfeer en ging in de jaren zestig één dag op stap met de jeugd naar toernooien elders in het land. Tijdens de busreis huiswaarts moest op dringend verzoek van Johan altijd via Neede teruggereisd worden. In Neede aangekomen ging de achterdeur van de bus open en zong Johan met luide stem: opzij opzij want de Boys moeten voorbij. Samen met de jongens zette hij …

Jeugdselectietrainers gecontracteerdActueel

22 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Het technisch kader van de jeugdafdeling van FC Eibergen staat voor aankomend seizoen al weer voor een groot deel in de steigers. Een goed fundament voor een sportief en hopelijk succesvol seizoen. De inkt van de contracten voor deze trainers is net opgedroogd. Deze worden de komende dagen/weken ter ondertekening voorgelegd. Vanwege de net begonnen vakantieperiode is besloten direct aan het begin van het aankomende seizoen een groepsfoto van deze trainers te maken. Voor het aankomend seizoen zijn de volgende selectietrainers vastgelegd: JO19-1 Clemens Exterkate JO17-1 Emre Karayavuz JO17-2 Edison Fayente JO15-1 Roy Wielens JO15-2 Wout Veenbrink JO13-1 Leo Nijhuis JO13-2 Izlam Berisha JO11-1 Patrick Hobelman / Jordy Telman JO11-3 Robin Klein Gunnewiek / Bas Huisjes / Joeri Bargerbos / Wilco Steenman JO9-1 Christiaan Wittebroek Betrokkenheid FC Eibergen 1e selectie Mooi te melden is dat 7 spelers van onze 1e selectie hebben aangegeven de trainingen van enkele jeugdteams te willen begeleiden. Een fantastisch mooie start van meer betrokkenheid van de …

Jeugdteams FC Eibergen zoeken begeleiding!Actueel, Mededelingen, Vacature

20 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Zoals elk seizoen is het een hele klus om elk jeugdteam van de juiste begeleiding te voorzien.

Ter Avest Sport 2000 sponsort JO19-1 & JO19-2Actueel, Sponsoren

19 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Ter Avest Sport 2000 sponsort JO19-1 & JO19-2 Ter Avest Sport 2000 en FC Eibergen hebben al jarenlang een super samenwerking op gebied van leveren van materialen maar ook als kledingsponsor. Ter Avest Sport 2000 is dan ook de komende 5 seizoenen de kledingsponsor van de A selectieteams JO19-1 en JO19-2. Partric Bomers en zijn team zullen spelers, trainers en coaches voorzien van een volledig pakket kleding! Patric bedankt!.

Verbod op bezit mobiele telefoon in kleedkamersActueel, Mededelingen

17 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Verbod op bezit mobiele telefoon in kleedkamers Het bestuur van FC Eibergen heeft (op advies van het jeugdbestuur) besloten een algeheel verbod op te leggen voor het bezit van een mobiele telefoon in kleedkamers. Dit als reactie op berichten in landelijke en regionale media over misbruik van de mobiele telefoon. Pestgedrag door het maken en verspreiden van bijvoorbeeld intieme foto’s leidt tot zeer onwenselijke en persoonlijk verdrietige situaties, waarbij jonge mensen voor lange tijd getraumatiseerd kunnen raken. Met ingang van het nieuwe seizoen is het voor alle jeugdspelers van FC Eibergen tot en met JO19/MO19, verboden in een kleedkamer een mobiele telefoon in het bezit te hebben. Het is de bedoeling dat de trainers en of leiders, voordat de kleedkamer betreden wordt, de telefoons en ook andere waardevolle spullen innemen. Hiervoor worden door FC Eibergen speciale opbergzakken ter beschikking gesteld. Deze opbergzaken worden veilig opgeborgen in de lockers die zich …

Voorbereiding selectie seizoen 2017-2018Actueel, Mededelingen

17 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

De voorbereiding voor het nieuwe seizoen gaat binnenkort alweer van start, hieronder een zo compleet mogelijk overzicht van de trainingen en wedstrijden in de voorbereiding.

Bekerderby tegen SP NeedeActueel

12 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

De KNVB heeft woensdag de bekerpoules bekend gemaakt van de ploegen uit de derde, vierde en vijfde klasse. Nieuw dit jaar is de poule-indeling op speeldag, waar voorheen zaterdag- en zondagclubs tegen elkaar speelden. De wedstrijden worden in de eerste drie weekenden van september gespeeld. FC Eibergen speelt in de beker de achterhoekderby tegen SP Neede, overige tegenstanders zijn Holten en Markelo. De speeldata en locaties worden op 21 juli bekend gemaakt.

Aftrap Jubileumjaar – 21:00 uur – De EibargKalender

11 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Een gezellige avond voor alle seniorenleden en sponsoren waarbij de aftrap wordt gegeven voor het jubileumjaar 2017-2018. Onder het genot van een hapje en een drankje zullen de verschillende activiteiten die dit jaar plaats zullen vinden worden onthuld. Het thema van de avond: Vis moet zwemmen! De consumpties zullen in het kader van het jubileum aangeboden voor 100 eurocent. Op zowel deze als komende thema avonden werkt de kantine met de jubileummunt. Deze munten zijn te koop aan de bar voor €1,- en zijn het hele jubileumjaar te gebruiken op de thema avonden.

Algemene Leden Vergadering – 19:30 uur – De EibargKalender

11 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Woensdag 27 september is om 19.30 uur de jaarlijkse algemene ledenvergadering van FC Eibergen in het clubgebouw De Eibarg. Het is een openbare vergadering waarbij iedereen welkom is, dus ook niet-leden. De agenda vind u hier onder. Agenda Algemene Leden Vergadering 27-09-2017

NieuwjaarsborrelKalender

10 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Jeugdafdelingen FCE & Rekken helpen elkaarActueel

10 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

In het aankomende seizoen (2017-2018) werken de jeugdafdelingen van sp. Rekken en FC Eibergen voor het eerst op een bijzondere manier samen. Vijf jeugdleden van sp. Rekken komen namelijk uit voor een combinatieteam met 9 spelers van FC Eibergen. Samen vormen zij FC Eibergen-sp. Rekken JO17-3. Sp. Rekken benaderde FC Eibergen onlangs met de vraag of zij een oplossing hadden voor vijf JO17 spelers. Met dit kleine aantal spelers kan sp. Rekken immers zelf geen elftal vormgeven. Doordat FC Eibergen zelf een erg krappe bezetting had vor haar 4 JO17 teams, kwam deze hulpvraag op het goede moment. Na kort overleg tussen beide verenigingen is besloten gebruik te maken van een speciale dispensatieregeling van de KNVB. Hierdoor blijven de vijf spelers lid van sp. Rekken, terwijl zij uitkomen voor het nieuwe combinatieteam. Dit combinatieteam speelt haar thuiswedstrijden op sportpark de Bijenkamp en draagt ook het tenue van FC Eibergen. Een …

Oude Veldhuis nieuwe hoofd- trainer ZO1Actueel

10 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Voor het komende seizoen, 2017- 2018, heeft FC Eibergen Harold Oude Veldhuis gecontracteerd als hoofdtrainer. Harold is de afgelopen jaren als hoofdtrainer werkzaam geweest bij diverse clubs, zoals De Tukkers, V.V. Twenthe en S.V. Delden. Harold is 47 jaar en in het bezit van oefenmeester II en III. Assistent van Harold Oude Veldhuis wordt Tom Bloeming. Tom heeft vele jaren in de hoofdmacht van HSC‘21 gevoetbald met als hoogtepunt het behaalde algemeen Nederlands Amateur Kampioenschap. FC Eibergen is bijzonder ingenomen met de komst van dit duo en ziet het nieuwe seizoen vol vertrouwen tegemoet.

Laatste trainingsavondKalender

4 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

De traditionele laatste trainingsavond voor de winterstop ingaat met aansluitend stamppotbuffet en een gezellige avond in de kantine.

Seizoenseinde & Start nieuwe seizoenActueel

4 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Einde seizoen 2016 – 2017 Het seizoen 2016-2017 wordt afgesloten voor de senioren op zaterdag 3 juni met de verenigingsdag. Hierna stoppen de trainingen voor de senioren. Mocht het nodig zijn i.v.m. de nacompetitie dan zullen de teams die verder komen uiteraard wel door trainen. Dit alles i.o.m. de trainers. De seizoen afsluiting voor de jeugd vindt plaats in het weekend van 9 en 10 juni. Voor een aantal jeugdteams zijn er toernooien vastgelegd na de competitie. De afspraak met de trainers is dat we door trainen met de “oude” teams tot het weekend van 9 en 10 juni. Met dien verstande dat de teams geen 2 keer week maar 1 keer per week gaan trainen. Na 10 juni stoppen dan de trainingen voor de jeugdteams. Echter de eerste selectieteams per leeftijdscategorie trainen na 10 juni 1 x per week door met de nieuwe teams voor het seizoen 2017 – …

FC Eibergen 100 jaar!Kalender

2 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Inleveren clubkleding vóór 5 juliActueel

2 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Bericht voor alle leiders/trainers. Woensdag 5 juli kunnen teams die de kleding nog niet hebben ingeleverd deze alsnog inleveren. Ook trainers/leiders die nog trainingspakken, sleutels (ballenhok), hesjes ed. hebben, dienen deze in te leveren. Trainingspakken en hesjes graag gewassen. Locatie: Iemhof, tussen 19.00 – 20.00 uur. Eventuele vragen graag per mail naar: henk54pas@gmail.com Namens de kledingcommissie, alvast bedankt voor de medewerking

Oud-Eibergen tegen Neede All StarsActueel

2 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Zondag 2 juli om 14.30 uur is de afscheidswedstrijd van Rob Brendel bij Sportclub Neede. Na 19 jaar stopt Brendel bij het 1e elftal en hiervoor is Eibergen uitgenodigd om tegen Neede All Stars te spelen. Oud-Eibergen, oftewel ‘Lucky Eibergen’, heeft een team samengesteld vol met coryfeeën van vroeger aangevuld met enkele spelers die afgelopen seizoen nog op het hoogste niveau van Eibergen actief waren. Een karrenvracht herinneringen aan het vlaggenschip van Sportclub en FC Eibergen van de voorbije decennia zal zijn opwachting maken in Neede op Sportpark ‘t Haantje. Neede – Eibergen stond de voorbije jaren niet meer op het programma. Het is hiermee niet alleen een mooi affiche voor de afscheidswedstrijd, maar ook een weerzien van vele oude bekenden bij Lucky Eibergen die voor het eerst sinds lange tijd weer de voetbalschoenen aantrekken. De gehele selectie van Lucky Eibergen: André Lansink, Anton Wolterink, Bjorn Reinders, Dave Visser, Frank …

Seizoensafsluiting en geslaagde verenigingsdagenActueel

2 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Met een nieuwe opzet van de verenigingsdag heeft FC Eibergen het seizoen 2016/2017 afgesloten. Op zaterdag 3 juni was er de verenigingsdag voor de senioren van 18 jaar en ouder. Het programma met o.a. een fietstocht (uitgezet door Joop Haarlink) en diverse spel onderdelen duurde van 13.30 tot 15.30 uur. Tijdens het officiële gedeelte was er speciale aandacht voor een aantal vrijwilligers die zich de afgelopen jaren bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen de vereniging maar hebben besloten om een stapje terug te doen. Bloemen en een attentie waren er voor Henk Sigger en Gerard Bomers (beiden lid commissie VTZ), Paul Wesseloo (vertrouwenspersoon), Richard Penterman (leider zondag 2) Marcel klein Hesselink (leider zaterdag 2), Silvester Souhoka (trainer vrouwen 1). Allen bedankt voor de inzet in de afgelopen jaren en we hopen jullie nog vaak te zien op ons prachtige sportcomplex. Na 17 jaar de seniorenkeepers onder zijn hoede te hebben gehad …

Spectaculaire uitslag laatste wedstrijd Vrouwen 1 Westrijdverslag

2 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Afgelopen zaterdag begon de dag goed. MO-15j is kampioen geworden. Meiden en staf gefeliciteerd met het kampioenschap. Een aantal talentvolle meiden dat zeker in aanmerking kan komen voor Vrouwen 1. Om 13.30 uur stond de wedstrijd VR 1 tegen AZSV 2 op het programma. Zoals gebruikelijk onder het genot van de heerlijke broodjes, hield ik mijn laatste wedstrijdbespreking. Op twee speelsters na was iedereen aanwezig. Omdat het de laatste keer was, hield ik een korte wedstrijdbespreking en gaf het team de volgende opdrachten mee; de competitie goed met elkaar afsluiten en het liefst met een overwinning. Het team begon erg sterk, prima combinaties, de organisatie stond goed. En al vrij snel ,na een vloeiende combinatie scoorde Veerle. Maar gek genoeg bleef het hierbij, de linies werden groter, de duels gingen verloren en m.n. op het midden veld werd de slag verloren. AZSV kreeg steeds meer vertrouwen en scoorde 2x. Doordat …

Erix – FC Eibergen Eindstand 1-2 Westrijdverslag

2 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Na enkele zeer magere vertoningen speelde FC Eibergen in de uitwedstrijd tegen Erix vooral een goed eerste half uur. De overwinning kwam pas enkele minuten voor tijd tot stand. De supporters van Eibergen waren de afgelopen weken niet echt verwend. In Lievelde stond er aanvankelijk een ploeg die er echt weer voor wilde gaan. In de beginfase waren er aan beide kanten enkele kansjes. Erix schoot een keer net over en aan de andere kant deed Maarten Teutelink hetzelfde. Na ruim tien minuten spelen leek Erix de score te openen. Een prachtige lange crosspass van rechts kwam bij de linkerspits terecht, die de bal al even mooi meenam en alleen op doelman Marin Juresic afging. Gelukkig voor het Eibergse kamp schoot hij over en naast. In de 17e minuut werd het 0-1. Goed voorbereidend werk van Tim Oortwijn leverde een voorzet op, die door Jacco Roerdink hard via de onderkant …

ZA3 stelt derde plek veilig na winst op Haarlo Westrijdverslag

2 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

In het weekend van de voorlaatste speelronde was het in en tegen Haarlo waar Eibergen de drie punten moest ophalen. Bij winst zou het de derde plek veilig stellen daar FC Winterswijk 4 een wedstrijd meer gespeeld heeft met evenzoveel punten. Plaats van handelen: Sportpark De Berkel te Haarlo.   Op het achterste veld, niet te verwarren met de weilanden van de plaatselijke agrariërs, werd het altijd beladen duel tussen Haarlo en “FC Henk” afgewerkt. De warming up was al op de fiets begonnen en eenmaal op het veld wierp dit meteen zijn vruchten af. Al snel had Eibergen de overhand op het veld en werd het gevaarlijk voor het doel. Melvin Lansink kon vanaf de linkerkant uithalen maar raakte de onderkant van het aluminium waardoor de bal bij Thije Harbers belandde, die schoot de bal niet helemaal correct in maar het grabbelen van de doelman promoveerde het schot tot …

Openingstijden Kantine week 26Actueel

2 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Het voetbal seizoen loopt op zijn einde. De openingstijden van de kantine worden hierop aangepast. De openingstijden in de week van: maandag 26 juni t/m zondag 2 juli   In de week van maandag 26 juni t/m zondag 2 juli is de kantine alleen geopend op donderdagavond. Dit is de laatste trainingsavond van de kaarters en loopgroep. Na deze datum is de kantine gesloten tot midden augustus.

44e ScheidsrechterstoernooiKalender

2 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Grand Plaza steekt JO17-1 in het nieuwActueel

1 juli 2017 | geschreven door: Webmaster

Grand Plaza steekt JO17-1 in het nieuw Dit weekend heeft Rens van der Veen, eigenaar van All-in Restaurant Grand Plaza uit Eibergen een nieuw sponsorcontract getekend. Hij steekt de komende seizoenen JO17-1 compleet in het nieuw, ook zal zijn etablissement te bewonderen zijn langs het hoofdveld op een 6 meter lang reclamebord. Wij zijn als club zeer verheugd met deze vernieuwde samenwerking en hopen op een voorspoedige en sportief succesvolle periode!

Quick’20 VR1 – FC Eibergen VR1 Westrijdverslag

14 juni 2017 | geschreven door: Webmaster

Op zaterdag 29 april stond de wedstrijd tegen Quick’20 op het programma. Na de broodjes en de bespreking vetrokken we naar Oldenzaal. Vanaf het eerste fluitsignaal was het Eibergen die overheerste in het duel. Na een paar minuten voetballen werden de eerste kansen gecreëerd door Eibergen wat ook leidde tot de 0-1 door Mirjam. De 0-2 volgde al snel na een goal van Mandy. Met deze stand gingen de vrouwen de rust in.  Na de rust begon het wat onrustig, waardoor er aan beide kanten fouten werden gemaakt en onnodig balverlies was. Totdat Cindy zich ineens bedacht om de bal maar van verre afstand te schieten en dit resulteerde in 0-3. Vervolgens werd er door Quick’20 een prima corner gezet, die rechtstreeks de goal in ging 1-3. Quick’20 werd gevaarlijker, maar kon niet de overhand nemen in de wedstrijd. Mede dankzij goed keeperswerk van Mika uit de meisjes B. Mika …

FC Eibergen – Wolfersveen Eindstand 3-1 Westrijdverslag

10 juni 2017 | geschreven door: Webmaster

Nonchalant spelend FC Eibergen wint van een uitermate pover Wolfersveen De wedstrijd is nauwelijks een minuut onderweg en het staat reeds 1-0. Job Harmsen breekt op rechts door, zijn inzet wordt van richting veranderd en maakt de keeper kansloos. In de 9e minuut krijgt Eibergen op de rand van de zestien een vrije trap waarmee Maarten Teutelink wel raad weet. Met een snoeihard schot onderkant lat suist nummer twee binnen. FC Eibergen overheerst en lijkt uit te lopen naar een grote score. Het is echter Wolfersveen dat in de 16e minuut (door onvoldoende ingrijpen van de Eibergse defensie) de aansluitingstreffer scoort. Wat we te zien krijgen is erg pover en er gebeurd nauwelijks iets wat het vermelden waard is. We moeten wachten tot de 27e minuut eer er iets te vermelden valt. Met een fraaie actie en subliem afgerond zet Job Harmsen de 3-1 op het bord. We zien nog …